МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
03.04.2008 N 207

Про виконання Програми боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008-2009 роки

Відповідно до Указу Президента України від 04 березня 2008 року N 195/2008 (195/2008) "Про Програму боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008-2009 роки" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити План забезпечення реалізації Указу Президента України "Про Програму боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008-2009 роки", що додається.
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Завалевську В.О.
Міністр
Ю.Ф.Мельник

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України
03.04.2008  N 207

ПЛАН

забезпечення реалізації Указу Президента України "Про Програму боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008-2009 роки" ( 195/2008 )

Положення Указу Президента Зміст заходу з реалізації (виконання) відповідних положень (завдань) Відповідні виконавці Мінагрополітики Строк виконання
1. Розробити за участю Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України і подати на розгляд Верховної Ради України проекти законів:
1.1. Про порядок здійснення прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна; взяти участь у розробці та внести на розгляд Кабінету Міністрів у встановленому порядку проект закону України про порядок здійснення прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна із урахуванням Європейського досвіду та у відповідності до законодавства Шенгена інформацію надати Держприкордонслужбі Руденко М.М. Іванов Г.Б. Білик А.Г. до 26 травня 2008 р.
1.2. Про попередній документальний контроль товарів у пунктах пропуску через державний кордон України. взяти участь у розробці відповідного проекту закону України інформацію надати Мінекономіки Руденко М.М. Іванов Г.Б. Білик А.Г. до 1 квітня 2008 р.
2. Розглянути питання щодо спрощення процедури пропуску товарів через державний кордон України шляхом:
2.1. скорочення переліку видів товарів, що підлягають санітарно- епідеміологічному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному та екологічному контролю; 2.2. усунення в установленому порядку дублювання функцій відповідних контролюючих органів. розглянути питання та у разі необхідності внести узгоджені пропозиції щодо спрощення процедури пропуску товарів через державний кордон шляхом скорочення переліку видів товарів, що підлягають санітарно- епідеміологічному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному та екологічному контролю і усунення дублювання функцій відповідних контролюючих органів інформацію надати МОЗ Руденко М.М. Іванов Г.Б. Білик А.Г. до 1 червня 2008 р.
3. Забезпечити створення та запровадження комплексної системи електронного документообігу дозвільних документів на здійснення зовнішньоекономічних операцій, передбачивши уніфікацію таких документів. з метою запровадження електронного документообігу між митними та державними органами, як необхідної умови для створення системи електронного декларування, державним органам, які відповідно до законодавства видають документи для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України (далі - дозвільні документи), відповідно до компетенції забезпечити: перегляд існуючих дозвільних документів на предмет їх уніфікації, уникнення дублювання та скорочення; затвердження уніфікованих електронних форматів дозвільних документів; затвердження відомчих нормативно-правових актів, спрямованих на запровадження видачі дозвільних документів в електронному вигляді із використанням електронного цифрового підпису; видачу дозвільних документів в електронному вигляді та передання їх митним органам засобами електронного зв'язку. інформацію надати Держмитслужбі Руденко М.М. Іванов Г.Б. Білик А.Г. до 1 червня 2008 р. до 1 липня 2008 р. до 1 серпня 2008 р. до 1 жовтня 2008 р.
4. Забезпечити здійснення митного, санітарно- епідеміологічного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю за принципом "єдиного офісу". з урахуванням вжитих Урядом заходів подати Кабінету Міністрів узгоджені пропозиції щодо здійснення митного, санітарно- епідеміологічного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю за принципом "єдиного офісу". інформацію надати Держмитслужбі Руденко М.М. Іванов Г.Б. Білик А.Г. Терміново