МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
09.04.2008 N 234

Про затвердження Орієнтовного плану законопроектної роботи міністерства на 2008 рік

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 березня 2008 року N 534-р (534-2008-р) "Про затвердження орієнтовного плану законопроектної роботи на 2008 рік" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити орієнтовний план законопроектної роботи міністерства на 2008 рік, що додається (далі - План).
2. Заступникам Міністра, відповідно до розподілу функціональних повноважень, забезпечити контроль за виконанням Плану і подання у встановленому порядку у визначені терміни законопроектів до Кабінету Міністрів України.
3. Державному комітету рибного господарства (Волков В.В.), Державному комітету ветеринарної медицини (Іванов Г.Б.), урядовим органам державного управління та самостійним структурним підрозділам міністерства забезпечити:
3.1. Виконання Плану і подання у встановленому порядку у визначені терміни законопроектів до Кабінету Міністрів України;
3.2. Подання Відділу у зв'язках з Верховною Радою України і координації законотворчої роботи (Семенюк М.А.) звітів про результати виконання Плану у терміни та за формою згідно з додатком.
4. Відділу у зв'язках з Верховною Радою України і координації законотворчої роботи забезпечити узагальнення та своєчасне інформування Міністерства юстиції України про хід виконання Плану.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Шмідта Р.М.
В.о. Міністра Ю.Я.Лузан
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України
09.04.2008  N 234

ОРІЄНТОВНИЙ ПЛАН

законопроектної роботи Мінагрополітики України на 2008 рік

N пп. Назва законопроекту Обґрунтування необхідності прийняття закону Центральні органи виконавчої влади, установи та організації, що розробляють законопроект Строк подання законопроек- ту до Кабінету Міністрів України Відповідальні в Мінагрополі- тики
1 2 3 4 5 6
1. Про внесення змін до Закону України "Про фермерське господарство" приведення зазначеного Закону (973-15) у відповідність із законодавством в частині визначення трудонедостатніх населених пунктів, фермерських господарств з відокремленими садибами Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Держпідприємни- цтво березень 2008 Шмідт Р.М. Шаповал В.М.
2. "Про Загальнодержавну цільову економічну програму проведення моніторингу залишкових кількостей ветеринарних препаратів та забруднюючих речовин у живих тваринах, продуктах тваринного походження і кормах, а також харчових продуктах, підконтрольних ветеринарній службі, на 2008-2013 роки" забезпечення споживачів якісною і безпечною харчовою продукцією, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції та розширення ринків її збуту Мінагрополітики Мінекономіки Мінпромполітики Мінфін МОН Мін'юст Держпідприємни- цтво березень 2008 Вербиць- кий П.І. Іванов Г.Б.
3. Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" необхідність надання часткової компенсації з бюджету вартості техніки і обладнання сільськогосподарським товаровиробникам - науково-дослідних господарств, які є структурними підрозділами вищих аграрних навчальних закладів Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін МОЗ Мін'юст Держпідприємни- цтво березень 2008 Гадзало Я.М. Іщенко Т.Д
4. Про державну агрохімічну паспортизацію земель сільськогосподарського призначення необхідність удосконалення законодавства у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення, проведення їх державної агрохімічної паспортизації, визначення повноважень Мінагрополітики у сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Держводгосп Держземагентст- во Держпідприємни- цтво УААН березень 2008 Мельник С.І. Демидов О.А.
5. Про консервацію земель визначення правових засад припинення господарського використання деградованих, малопродуктивних земель та техногенного забруднення земельних ділянок, проведення їх консервації Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Держводгосп Держземагентст- во Держпідприємни- цтво УААН березень 2008 Мельник С.І. Демидов О.А.
6. Про органічне виробництво визначення правових, економічних та соціальних основ ведення органічного сільського господарства, спрямованого на вироблення високоякісних натуральних продуктів Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мінприроди МЗС МОЗ Мін'юст Держпідприємни- цтво Держземагентст- во Держспоживстан- дарт УААН березень 2008 Мельник С.І. Демидов О.А. Микитюк Д.М.
7. Про внесення змін до Закону України "Про рибу інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них" гармонізація національного законодавства у сфері санітарного, ветеринарного та фітосанітарного регулювання з положенями Угоди СОТ про застосування санітарних та фітосанітарних заходів (981_006) Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін МОЗ Мін'юст Держпідприємни- цтво березень 2008 Вербиць- кий П.І. Волков В.В.
8. Про внесення змін до деяких законів України (щодо меліорації земель) залучення додаткових джерел фінансування для забезпечення будівництва, реконструкції та експлуатації зрошувальних систем, забезпечення доступу вітчизняним інвесторам до активної господарської діяльності на умовах концесії в сфері водної меліорації земель Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Мінпромполітики Мінприроди Держводгосп Держпідприємни- цтво ФДМУ березень 2008 Мельник С.І. Демидов О.А. Даценко М.С. Куць О.І.
9. Про внесення змін до Закону України "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України" необхідність удосконалення державного технічного нагляду в системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін МВС Мін'юст Держпідприємни- цтво червень 2008 Шевченко О.О. Даценко М.С.
10. Про внесення змін до Закону України "Про захист прав покупців сільськогосподарських машин" необхідність удосконалення державного нагляду у сфері захисту прав покупців сільськогосподарських машин, користувачів послуг з технічного сервісу Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Держпідприємни- цтво червень 2008 Шевченко О.О. Даценко М.С.
11. Про внесення змін до Закону України "Про ветеринарну медицину" приведення термінів "забруднююча речовина" і "максимальні межі залишків" та положень про систему ідентифікації тварин відповідність з Угоди СОТ про застосування санітарних та фітосанітарних заходів (981_006) Мінагрополітики Мінфін Мінекономіки МОЗ Мін'юст Держпідприємни- цтво липень 2008 Вербиць- кий П.І. Іванов Г.Б.
12. Про ідентифікацію і реєстрацію тварин та маркування продуктів тваринного походження створення системи ідентифікації і реєстрації тварин і маркування продуктів тваринного походження Мінагрополітики Мінфін Мінекономіки МОЗ Мін'юст Держпідприємни- цтво липень 2008 Вербиць- кий П.І. Микитюк Д.М.
13. Про охорону прав на породи тварин забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони прав на породи сільськогосподарських тварин як на об'єкти інтелектуальної власності Мінагрополітики Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держпідприємни- цтво за участю УААН липень 2008 Вербиць- кий П.І. Микитюк Д.М.
14. Про цукор та ринок цукру підвищення конкурентоспроможності бурякоцукрової галузі, посилення державного контролю за виробництвом та обігом цукру Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Держпідприємни- цтво Держкомстат УААН вересень 2008 Демчак І.М. Кіщак Ю.П.
15. Про основи системи управління агроіндустріальним комплексом України підвищення ефективності діяльності агропромислового комплексу на основі запровадження структури та механізму управління, що відповідають нинішнім завданням і стратегічним цілям аграрної політики Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мінпромполітики Мін'юст Держпідприємни- цтво Держкомстат УААН грудень 2008 Завалевсь- ка В.О. Ніколаєн- ко В.М.
16. Про професійні та міжпрофесійні об'єднання в агропродовольчому комплексі України створення професійних і міжпрофесійних об'єднань товаровиробників із захисту їх інтересів та просування продукції агрпродовольчого комплексу на внутрішній і зовнішній ринки Мінагрополітики Мінекономіки Мінфін Мін'юст Держпідприємни- цтво Держкомстат УААН грудень 2008 Супіха- нов Б.К. Куць О.І. Розгон А.В. Кіщак Ю.П. Руденко М.М. Собовий О.М.
17. Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" узгодження зазначеного Закону (1877-15) із законодавчими актами з питань страхування Мінагрополітики Мінфін Мінекономіки Мін'юст Держпідприємни- цтво грудень 2008 Супіха- нов Б.К. Зуб Г.І.
Начальник Відділу у зв'язках з Верховною Радою України і координації законотворчої роботи М.А.Семенюк