КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 лютого 2007 р. N 232
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1272 (1272-2007-п) від 31.10.2007 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства (1869-15) , що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 лютого 2007 р. N 232

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства ( 1869-15 )

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) Мінжитлокомунгоспу (далі - головний розпорядник) для виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства (1869-15) (далі - бюджетні кошти).
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1272 (1272-2007-п) від 31.10.2007 )
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
модернізацію житлового господарства (реконструкцію та капітальний ремонт багатоквартирних будинків);
модернізацію систем теплозабезпечення житлових будинків (реконструкцію, капітальний ремонт вбудованих бойлерних, внутрішньобудинкових мереж опалення та гарячого водопостачання і обладнання);
реалізацію інноваційних проектів у сфері житлово-комунального господарства.
3. Бюджетні кошти розподіляються головним розпорядником за погодженням з Мінфіном між регіонами пропорційно величині відношення чисельності населення у кожному регіоні до загальної чисельності в Україні.
У разі використання бюджетних коштів не в повному обсязі головний розпорядник за погодженням з Мінфіном має право здійснювати їх перерозподіл між регіонами.
Інноваційні проекти, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів, відбираються за результатами конкурсу, порядок проведення якого затверджується головним розпорядником за погодженням з Мінфіном.
4. Бюджетні кошти виділяються в першу чергу для об'єктів із ступенем будівельної готовності не менш як 50 відсотків та житлових будинків, насамперед тих, де створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, у разі, коли:
затверджено в установленому порядку регіональні та місцеві програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства;
проектно-кошторисну документацію затверджено відповідно до Порядку затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 р. N 483 (483-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 15, ст. 800);
органами місцевого самоврядування передбачено кошти для співфінансування об'єктів та інноваційних проектів за рахунок місцевих бюджетів та інших джерел;
ціни (тарифи) на відповідні житлово-комунальні послуги в окремому місті, селищі затверджено на рівні, достатньому для відшкодування економічно обґрунтованих витрат з їх надання;
упроваджуються енергозберігаючі технології.
5. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації за пропозиціями органів місцевого самоврядування складають перелік об'єктів за затвердженою головним розпорядником формою і у двотижневий строк подають на його розгляд.
6. До переліку об'єктів додаються:
копії титульних аркушів проектно-кошторисної документації, затвердженої замовником та погодженої з Міністерством житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питань житлово-комунального господарства обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій;
інформація про розрахунок обсягів економії природного газу, електроенергії та інших енергоресурсів;
інформація про обсяги співфінансування з місцевого бюджету та інших джерел;
копія свідоцтва про реєстрацію об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (у разі створення такого об'єднання).
7. Головний розпорядник проводить у двотижневий строк аналіз та узагальнення поданих Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями переліків об'єктів, робить висновки щодо їх відповідності вимогам, зазначеним у пункті 4 цього Порядку, проводить конкурс інноваційних проектів і за погодженням з Мінфіном видає наказ щодо розподілу бюджетних коштів.
У разі включення до переліку об'єктів, які не відповідають зазначеним вимогам, головний розпорядник повертає у десятиденний строк переліки об'єктів Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям для доопрацювання.
8. Фінансування об'єктів та інноваційних проектів за рахунок бюджетних коштів здійснюється на умовах співфінансування з місцевих бюджетів та інших джерел у таких розмірах:
для кожного з об'єктів, розташованих у мм. Києві, Севастополі, Сімферополі та обласних центрах, та інноваційного проекту, що реалізується у зазначених містах, - не менш як 25 відсотків суми бюджетних коштів, передбаченої для їх фінансування;
для кожного з об'єктів, розташованих у містах республіканського (Автономної Республіки Крим) та обласного значення, та інноваційного проекту, що реалізується у зазначених містах, - не менш як 10 відсотків суми бюджетних коштів, передбаченої для їх фінансування;
для кожного з об'єктів, розташованих у районних центрах, та інноваційного проекту, що реалізується в таких центрах, - не менш як 5 відсотків суми бюджетних коштів, передбаченої для їх фінансування.
Обов'язковою умовою фінансування за рахунок бюджетних коштів є попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів та інших джерел за цільовим призначенням на кожний об'єкт та інноваційний проект.
Розроблення проектно-кошторисної документації може здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів, що передбачаються для співфінансування.
Норми цього пункту не застосовуються до об'єктів комунальної власності сільських та селищних територіальних громад.
9. Головний розпорядник визначає розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня - Міністерство житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим, структурні підрозділи з питань житлово-комунального господарства обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.
10. Визначення виконавців робіт з модернізації житлового господарства, систем теплозабезпечення житлових будинків та реалізації інноваційних проектів і укладення з ними відповідних договорів здійснюється Міністерством житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питань житлово-комунального господарства обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
11. Головний розпорядник перераховує бюджетні кошти на реєстраційні рахунки Міністерства житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів з питань житлово-комунального господарства обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, відкриті в органах Державного казначейства, відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
Балансоутримувач відображає у бухгалтерському обліку вартість робіт, виконаних у 2007 році на об'єкті (об'єктах) за рахунок бюджетних коштів.
Ведення бухгалтерського обліку, складення і подання фінансової звітності здійснюються в установленому законодавством порядку.
12. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, подають інформацію головному розпоряднику про використання та перерахування бюджетних коштів за затвердженою ним формою.
Фінансова звітність про використання бюджетних коштів складається в порядку, визначеному Державним казначейством.
13. Головний розпорядник до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, узагальнює матеріали, подані Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями, та інформує Мінфін про використання бюджетних коштів.
14. Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів здійснюється відповідно до законодавства.