УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
З ДЕРЖАВНОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ
Н А К А З
26.01.2007 N 28
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
3 березня 2007 р. 
за N 185/13452 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету України з державного матеріального резерву N 157 (z0472-08) від 13.05.2008 )

Про затвердження Положення про конкурсну комісію з реалізації матеріальних цінностей державного резерву та Складу конкурсної комісії з реалізації матеріальних цінностей державного резерву

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з державного матеріального резерву N 61 (z0190-08) від 28.02.2008 )
На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 року N 1827 (1827-2006-п) "Про внесення змін до Порядку реалізації матеріальних цінностей державного резерву" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про конкурсну комісію з реалізації матеріальних цінностей державного резерву, що додається.
2. Затвердити Склад конкурсної комісії з реалізації матеріальних цінностей державного резерву, що додається.
3. Начальнику Юридичного управління подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України у встановленому законодавством порядку.
4. Загальному відділу Департаменту забезпечення діяльності Держкомрезерву довести цей наказ до відома керівників структурних підрозділів.
5. Наказ Держкомрезерву України від 18.11.2004 N 278 (z1528-04) "Про затвердження Положення про конкурсну комісію Державного комітету України з державного матеріального резерву", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02.12.2004 за N 1528/10127, вважати таким, що втратив чинність.
6. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Голова Держкомрезерву
України
ПОГОДЖЕНО:
Міністр економіки України
В.М.Кириченко
В.Макуха

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
України з державного
матеріального резерву
26.01.2007  N 28
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
3 березня 2007 р.
за N 185/13452

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурсну комісію з реалізації матеріальних цінностей державного резерву

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок створення, загальні організаційні та процедурні засади діяльності конкурсної комісії з реалізації матеріальних цінностей державного, в тому числі мобілізаційного, резерву (далі - конкурсна комісія), а також права та обов'язки її членів.
1.2. Положення про комісію та її склад затверджується Держкомрезервом України за погодженням з Мінекономіки.
1.3. Конкурсна комісія скликається у разі проведення конкурсу з реалізації матеріальних цінностей державного, в тому числі мобілізаційного, резерву (далі - державного резерву).
1.4. У своїй роботі конкурсна комісія керується Законом України "Про державний матеріальний резерв" (51/97-ВР) , постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 N 1078 (1078-2004-п) "Про затвердження Порядку реалізації матеріальних цінностей державного резерву", іншими нормативно-правовими актами з питань реалізації матеріальних цінностей державного резерву, у тому числі й цим Положенням.

2. Функції конкурсної комісії

2.1. Конкурсна комісія забезпечує організацію та проведення конкурсів з реалізації матеріальних цінностей державного резерву та має наступні функції:
- проведення конкурсу відповідно до вимог чинного законодавства у сфері державного матеріального резерву;
- планування здійснення процедур реалізації матеріальних цінностей державного резерву;
- розміщення оголошення про проведення відкритого конкурсу на реалізацію матеріальних цінностей державного резерву в газеті "Урядовий кур'єр" та на офіційному веб-сайті Держкомрезерву України;
- надсилання запрошень взяти участь у конкурсі з обмеженою участю відповідним підприємствам, установам чи організаціям;
- надсилання відповідних запрошень взяти участь у конкурсі підприємствам, що здійснюють відповідальне зберігання матеріальних цінностей державного резерву, які підлягають реалізації;
- реєстрація конкурсних пропозицій у реєстрі конкурсних пропозицій та надання учасникам конкурсів підтвердження про отримання конкурсних пропозицій із зазначенням реєстраційних номерів;
- повідомлення усіх внесених до реєстру учасників у разі зміни місця, дати, а також умов проведення конкурсів;
- повідомлення учасників конкурсу про проведення другого етапу конкурсу, відхилення конкурсної пропозиції;
- ведення переліку недобросовісних учасників конкурсів;
- взяття участі у розгляді скарги у разі надходження скарги від учасника конкурсу з реалізації продукції;
- надання роз'яснень учасникам конкурсу щодо характеристик та обсягів продукції, що реалізується, умов її поставки та оплати в разі отримання від останніх відповідних запитів;
- ведення відповідних протоколів проведення конкурсів;
- обчислення стартових цін реалізації матеріальних цінностей;
- ведення звітності за результатами проведених конкурсів.
2.2. За рішенням Держкомрезерву України організаційні заходи щодо проведення конкурсу можуть бути здійснені підприємством, установою чи організацією, що належать до сфери його управління.
2.3. Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях конкурсної комісії, приймаються простою більшістю голосів у присутності не менше двох третин членів комісії шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів голос голови конкурсної комісії є вирішальним.
2.4. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується усіма членами комісії, що брали участь у голосуванні.

3. Права та обов'язки конкурсної комісії

3.1. Конкурсна комісія має право:
- виступати організатором проведення конкурсу з реалізації матеріальних цінностей державного резерву;
- визначати умови проведення конкурсів;
- одержувати від структурних підрозділів Держкомрезерву України інформацію, необхідну для проведення реалізації матеріальних цінностей державного резерву;
- приймати участь в розробці зразка типового договору про реалізацію, форми конкурсної пропозиції, порядку формування та ведення реєстру конкурсних пропозицій, переліку недобросовісних учасників;
- приймати рішення щодо формування лотів;
- приймати рішення щодо розміру та умов надання конкурсного забезпечення;
- зазначати у разі необхідності в оголошенні (запрошенні) про проведення конкурсів додаткову інформацію;
- за наявності підстав, визначених Порядком реалізації матеріальних цінностей державного резерву, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 N 1078 (1078-2004-п) , відхиляти конкурсні пропозиції учасників конкурсу;
- у разі потреби, за згодою відповідних керівників структурних підрозділів, залучати (без права голосу) до роботи в конкурсній комісії працівників Держкомрезерву України, які не є членами конкурсної комісії.
3.2. Конкурсна комісія зобов'язана:
- організовувати проведення процедури реалізації матеріальних цінностей державного резерву у відповідності до чинного законодавства;
- забезпечувати рівні умови для всіх учасників конкурсів, що беруть участь у процедурах реалізації матеріальних цінностей державного резерву, об'єктивний та чесний відбір переможця;
- своєчасно приймати рішення щодо повернення конкурсного забезпечення;
- забезпечувати конфіденційність інформації;
- своєчасно надавати роз'яснення стосовно конкурсу процедури проведення конкурсів;
- своєчасно оформляти протоколи конкурсів та звітність у встановленому порядку.

4. Склад та повноваження членів конкурсної комісії

4.1. Конкурсну комісію очолює Голова Держкомрезерву України або один з його заступників. До складу конкурсної комісії входять представники Держкомрезерву України та представники Мінекономіки України, а також можуть входити представники Мінфіну України та правоохоронних органів.
4.2. Кількість членів конкурсної комісії не повинна становити менше ніж сім осіб.
4.3. Голова конкурсної комісії:
- планує проведення засідань конкурсної комісії та веде ці засідання;
- пропонує порядок денний засідань конкурсної комісії;
- вирішує питання стосовно забезпечення діяльності конкурсної комісії;
- приймає рішення щодо створення робочих груп конкурсної комісії;
- за потреби приймає рішення щодо проведення позапланових засідань конкурсної комісії.
4.4. Голова конкурсної комісії (його заступник у разі відсутності голови конкурсної комісії) засвідчує своїм підписом такі документи щодо реалізації матеріальних цінностей державного резерву:
- оголошення про проведення конкурсів з реалізації матеріальних цінностей державного резерву;
- запрошення підприємствам, установам, організаціям взяти участь у конкурсі з обмеженою участю;
- запрошення підприємству - відповідальному зберігачу продукції взяти участь у відкритому конкурсі;
- підтвердження про отримання конкурсних пропозицій із зазначенням реєстраційних номерів;
- повідомлення про зміни місця, дати, часу, а також умов проведення конкурсів;
- інформацію про результати другого етапу конкурсу для оприлюднення на офіційному веб-сайті Держкомрезерву;
- протоколи конкурсів;
- повідомлення учасникам конкурсів;
- доручення на вчинення заходів відповідно до п. 2.2 цього Положення.
4.5. Секретар конкурсної комісії призначається наказом Держкомрезерву України.
4.6. Секретар конкурсної комісії веде та оформлює протоколи засідань конкурсної комісії, забезпечує оперативне інформування членів конкурсної комісії стосовно організаційних питань її діяльності, за дорученням голови конкурсної комісії виконує іншу організаційну роботу, а також забезпечує відповідно до законодавства зберігання документів щодо здійснення процедури реалізації.
4.7. На засіданнях конкурсної комісії її члени беруть участь в обговоренні, прийнятті рішень щодо оцінки та співставлення пропозицій учасників конкурсу, а також визначення переможця конкурсу.
4.8. Члени конкурсної комісії зобов'язані додержуватися норм чинного законодавства у сфері реалізації матеріальних цінностей державного резерву, відповідних нормативно-правових актів Держкомрезерву України, у тому числі цього Положення, та керуватися принципами об'єктивності і неупередженості, забезпечувати конфіденційність інформації, що отримана під час діяльності конкурсної комісії.
Начальник Управління
ціноутворення та правового
забезпечення проведення
процедур придбання
та реалізації
матеріальних цінностей
О.П.Кулак

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
України з державного
матеріального резерву
26.01.2007 N 28
(у редакції наказу
Державного комітету України
з державного матеріального
резерву
28.02.2008 N 61
( z0190-08 )

СКЛАД

конкурсної комісії з реалізації матеріальних цінностей державного резерву

Голова конкурсної комісії - заступник Голови Держкомрезерву України, який координує Департамент зберігання державного резерву
Заступник Голови конкурсної комісії - заступник Голови Держкомрезерву України, який координує Юридичне управління
Секретар конкурсної комісії - начальник відділу правового забезпечення проведення процедур придбання та реалізації матеріальних цінностей Управління ціноутворення та правового забезпечення проведення процедур придбання та реалізації матеріальних цінностей
Члени конкурсної комісії - заступник Голови Держкомрезерву України, який координує Департамент забезпечення діяльності Комітету
- заступник директора Департаменту зберігання державного резерву начальник відділу зерна та зернопродуктів
- директор Контрольно-ревізійного департаменту
- начальник Юридичного управління
- начальник Управління мобілізаційного резерву
- заступник начальника Управління ціноутворення та правового забезпечення проведення процедур придбання та реалізації матеріальних цінностей - начальник відділу ціноутворення та моніторингу ринку
- головний спеціаліст відділу правового захисту та претензійно-позовної роботи Юридичного управління
- представник Міністерства економіки України
- представник Міністерства фінансів України (за згодою)
( Склад в редакції Наказу Державного комітету України з державного матеріального резерву N 61 (z0190-08) від 28.02.2008 )
Начальник Управління
ціноутворення та правового
забезпечення проведення
процедур придбання
та реалізації
матеріальних цінностей
О.П.Кулак