ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
У СПРАВАХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держкомнацрелігій
09.06.2008 N 51 
( z0560-08 ) 
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
27 червня 2008 р. 
за N 561/15252 

ПОЛОЖЕННЯ

про відомчу заохочувальну відзнаку Державного комітету України у справах національностей та релігій - Почесна грамота Державного комітету України у справах національностей та релігій

I. Загальні положення

1.1. Почесна грамота Державного комітету України у справах національностей та релігій (далі - Почесна грамота) є відомчою заохочувальною відзнакою Державного комітету України у справах національностей та релігій.
1.2. Почесною грамотою нагороджуються:
1.2.1. Працівники Державного комітету України у справах національностей та релігій за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків, важливих доручень та високий професіоналізм під час реалізації завдань, покладених на Держкомнацрелігій, а також з нагоди урочистих подій, державних свят, ювілейних дат тощо.
1.2.2. Представники громадських організацій національних меншин; української діаспори; відомі громадські, політичні та наукові діячі у сфері етнополітики та мовознавства; педагогічні працівники; державні службовці, представники громадськості за:
видатні заслуги у справі гармонізації міжнаціональних відносин в Україні, зміцнення міжнаціональної злагоди;
активну роботу з пропаганди та збереження мови, історії, культури і традицій національних спільнот, а в українській діаспорі - збереження культури і традицій українського народу;
значний особистий внесок у реалізацію заходів, спрямованих на адаптацію та інтеграцію в українське суспільство осіб, депортованих за національною ознакою, відродження та розвиток національної культури, мови, традицій та звичаїв репатріантів.
1.2.3. Представники релігійних організацій, науки і культури, громадськості за:
особистий вагомий внесок у справу гармонізації державно-церковних відносин, благодійництва і милосердя;
відродження духовної культури, утвердження в суспільстві міжконфесійного миру і злагоди;
відбудову (будівництво) і реставрацію духовних (сакральних) пам'яток культури.
1.3. Особи, удостоєні Почесної грамоти, можуть бути представлені до повторного нагородження, як правило, не раніше ніж через 3 роки після останнього нагородження.

II. Порядок представлення до нагородження Почесною грамотою

2.1. Висунення кандидатур для нагородження Почесною грамотою здійснюється гласно, як правило, трудовим колективом, де працює представлена до нагородження особа, і оформляється протоколом загальних зборів.
2.2. Подання про нагородження Почесною грамотою працівників Держкомнацрелігій вноситься на розгляд колегії Головою, його заступниками або керівниками самостійних структурних підрозділів за погодженням із заступниками Голови відповідно до розподілу функціональних обов'язків.
2.3. Подання про нагородження Почесною грамотою працівників інших установ, підприємств, організацій, громадських діячів тощо вноситься на розгляд колегії Держкомнацрелігій не пізніше ніж за місяць до дати нагородження після попереднього опрацювання галузевими підрозділами.
2.4. У поданні зазначаються заслуги працівника чи колективу, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження. Разом з поданням подається біографічна довідка на особу, представлену до нагородження, яка готується для працівників Держкомнацрелігій відділом організаційно-аналітичного забезпечення, контролю та кадрової роботи, а для інших установ, громадських діячів тощо - відповідними підрозділами цих установ.
2.5. Рішення про нагородження Почесною грамотою приймається колегією Держкомнацрелігій і оформляється протоколом колегії.
2.6. Про нагородження Почесною грамотою видається наказ Держкомнацрелігій, який готується відділом організаційно-аналітичного забезпечення, контролю та кадрової роботи.

III. Порядок вручення Почесної грамоти

3.1. Почесна грамота вручається в урочистій обстановці Головою Держкомнацрелігій або, за його дорученням, членами колегії. Перед врученням присутнім оголошується наказ Держкомнацрелігій.
3.2. Про вручення Почесної грамоти складається протокол, який зберігається у справах відділу організаційно-аналітичного забезпечення, контролю та кадрової роботи.
3.3. У трудовій книжці особи, нагородженої Почесною грамотою, робиться відповідний запис із зазначенням дати і номера наказу.
3.4. Копія наказу або виписка з протоколу про вручення Почесної грамоти надсилається керівникам організацій, установ, в яких працюють нагороджені.
3.5. Утрачена Почесна грамота повторно не видається.
Начальник управління
організаційно-інформаційного
забезпечення, контролю
та кадрової роботи
Л.Гришко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держкомнацрелігій
09.06.2008  N 51

ОПИС

відомчої заохочувальної відзнаки Державного комітету України у справах національностей та релігій - Почесна грамота Державного комітету України у справах національностей та релігій

Почесна грамота є бланком, що виготовлений на паперовому носії, розмір А3.
На лицьовому боці на блакитному тлі:
в центрі - зображення малого Державного Герба України.
Нижче напис:
                         ПОЧЕСНА ГРАМОТА 
На лівому внутрішньому боці в золотому орнаменті:
зверху по центру напис:
               Державний комітет України у справах 
                    національностей та релігій 
На правому внутрішньому боці в золотому орнаменті:
зверху в центрі - зображення малого Державного Герба України в лавровому вінку.
Нижче по центру напис:
                         ПОЧЕСНА ГРАМОТА 
                          НАГОРОДЖУЄТЬСЯ 
Начальник управління
організаційно-інформаційного
забезпечення, контролю
та кадрової роботи
Л.Гришко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держкомнацрелігій
09.06.2008  N 51

МАЛЮНОК

відомчої заохочувальної відзнаки Державного комітету України у справах національностей та релігій - Почесна грамота Державного комітету України у справах національностей та релігій ( za561-08 )

Начальник управління
організаційно-інформаційного
забезпечення, контролю
та кадрової роботи
Л.Гришко