МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї,
МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Н А К А З
04.06.2008 N 2289
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
4 липня 2008 р. 
за N 583/15274 

Про затвердження Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державних закладів "Дитячий оздоровчий табір "Світанок" та "Дитячий оздоровчий табір-пансіонат "Радуга" за рахунок бюджетних коштів

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.02.2008 N 88 (88-2008-п) "Про затвердження Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для організації оздоровлення і відпочинку дітей в дитячих оздоровчих таборах, дитячих центрах "Артек" і "Молода гвардія"" та з метою належної організації оздоровлення та відпочинку дітей у державних закладах "Дитячий оздоровчий табір "Світанок" та "Дитячий оздоровчий табір-пансіонат "Радуга" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державних закладів "Дитячий оздоровчий табір "Світанок" та "Дитячий оздоровчий табір-пансіонат "Радуга" (далі - табори "Світанок" і "Радуга") за рахунок бюджетних коштів (додається).
2. Департаменту сімейної та гендерної політики (Ламах Е.Б.) довести даний наказ до відома структурних підрозділів Мінсім'ямолодьспорту, Міністерства у справах молоді, сім'ї та гендерної політики Автономної Республіки Крим, структурних підрозділів у справах сім'ї, молоді та спорту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, таборів "Світанок" і "Радуга".
3. Забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Р.Г.Драпушка.
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Міністра фінансів
України
Керівник Державного управління
справами
Ю.О.Павленко
В.М.Матвійчук
І.Г.Тарасюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінсім'ямолодьспорту
04.06.2008  N 2289
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 липня 2008 р.
за N 583/15274

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державних закладів "Дитячий оздоровчий табір "Світанок" та "Дитячий оздоровчий табір-пансіонат "Радуга" за рахунок бюджетних коштів

I. Загальні положення

1.1. Цим Положенням визначається порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до таборів "Світанок" і "Радуга".
1.2. Направлення дітей здійснює Державне управління справами з урахуванням того, що за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів дитина має право на безоплатне та пільгове забезпечення путівкою до таборів "Світанок" і "Радуга" один раз на рік.
1.3. До таборів "Світанок" і "Радуга" направляються діти віком від 8 до 16 років.
1.4. Вартість путівки до таборів "Світанок" і "Радуга" визначається на підставі вартості одного ліжко-дня та тривалості зміни, затверджених керівником Державного управління справами.

II. Порядок надання путівок для оздоровлення та відпочинку в таборах "Світанок" і "Радуга"

Державне управління справами надає путівки дітям працівників апарату Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, Державного управління справами, підприємств, установ і організацій, що перебувають в управлінні Державного управління справами, до таборів "Світанок" і "Радуга" відповідно до своїх розпорядчих документів.

III. Проїзд груп дітей до таборів "Світанок" і "Радуга" та їх прийом

3.1. Проїзд дітей до таборів "Світанок" і "Радуга" проводиться організовано групами або індивідуально.
З метою забезпечення формування і відправлення групи дітей до таборів "Світанок" і "Радуга" керівник Державного управління справами видає розпорядчий документ про відправлення дітей до них і призначає відповідальних осіб у кількості один дорослий на 15 дітей, які забезпечують організацію проїзду дітей до таборів "Світанок" і "Радуга" і у зворотному напрямку (далі - Супровідники). Супровідники повинні мати досвід роботи з дітьми. До складу Супровідників обов'язково входить медичний працівник.
Супровідники несуть персональну відповідальність за збереження життя та здоров'я дітей з моменту передачі їх батьками, за весь період перебування в дорозі, у таборах "Світанок" і "Радуга" (у день заїзду) та з моменту передачі їм дітей працівниками таборів "Світанок" і "Радуга" при від'їзді.
3.2. Після затвердження списків дітей, які направляються на оздоровлення в табори "Світанок" і "Радуга", відповідальним працівником Державного управління справами проводяться збори батьків (осіб, які їх замінюють) та дітей з питань проїзду, перебування дітей у таборах, а також інструктаж із Супровідниками.
3.3. Проїзд дітей здійснюється за рахунок коштів батьків (осіб які їх замінюють), благодійної допомоги тощо.
3.4. Табори "Світанок" і "Радуга" приймають дітей виключно в терміни, зазначені в путівці. Прийом дітей здійснюється безпосередньо в них.
3.5. Супровідники груп дітей повинні прибути в табори "Світанок" і "Радуга" не пізніше як за один день до від'їзду дітей та зареєструватись у інспектора з прийому дітей.
3.6. У разі хвороби дитини табори "Світанок" і "Радуга" обов'язково забезпечують її медичним обслуговуванням та харчуванням до одужання незалежно від терміну дії путівки. Умови від'їзду дитини до місця постійного проживання узгоджуються з батьками (особами, які їх замінюють) та з Державним управлінням справами.

IV. Звітність про використання путівок та контроль за дотриманням вимог цього Положення

4.1. Табори "Світанок" і "Радуга" протягом 10 днів після закінчення кожної оздоровчої зміни подають Мінсім'ямолодьспорту інформацію про кількість дітей, які оздоровлювались у дитячому оздоровчому таборі, за встановленою формою згідно з додатком.
4.2. Контроль за діяльністю таборів "Світанок" і "Радуга" здійснюється Державним управлінням справами, а також відповідними державними органами у порядку, встановленому чинним законодавством.
Заступник Міністра
Т.В.Кондратюк

Додаток
до Положення про порядок
направлення дітей
для оздоровлення
та відпочинку до державних
закладів "Дитячий оздоровчий
табір "Світанок" та "Дитячий
оздоровчий табір-пансіонат
"Радуга" за рахунок
бюджетних коштів

ІНФОРМАЦІЯ

про кількість дітей, які оздоровлювались у дитячому оздоровчому таборі __________________________________

(найменування оздоровчого закладу)

N з/п Зміна Термін перебування Кількість оздоровлених дітей Примітка
 Директор                  Печатка              __________________ 
                                                     (підпис)