УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
07.09.2007 N 337
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 вересня 2007 р.
за N 1109/14376
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету статистики N 253 (z0700-08) від 23.07.2008 )

Про затвердження Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води"

Відповідно до статей 4, 14, 18 Закону України "Про державну статистику" (2614-12) , ураховуючи положення статей 80, 81 Цивільного кодексу України (435-15) , частини восьмої статті 19 та статті 55 Господарського кодексу України (436-15) , з метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень зі статистики житлових умов та отримання повної, усебічної та об'єктивної статистичної інформації НАКАЗУЮ:
1. Затвердити та ввести в дію зі звіту за 2007 рік Інструкцію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води" (далі - Інструкція), що додається.
2. Юридичним особам, які утримують або експлуатують житловий фонд та надають послуги з тепло- і водопостачання при заповнені форми державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води" (річна) використовувати Інструкцію, затверджену цим наказом.
3. Департаменту статистики послуг (Калачова І.В.) визначити необхідний тираж і передати адміністративно-господарському департаменту оригінал Інструкції, затвердженої цим наказом, для виготовлення.
4. Департаменту фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності (Кучіна І.Ю.) забезпечити фінансування послуг щодо виготовлення та доставки Інструкції, затвердженої цим наказом.
5. Адміністративно-господарському департаменту (Ісаєва Н.О.) забезпечити контроль за своєчасним виготовленням та доставкою Інструкції, затвердженої цим наказом, на адресу головних управлінь статистики в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві та Управління статистики в місті Севастополі.
6. Визнати таким, що втратив чинність зі звіту за 2007 рік, наказ Держкомстату України від 12.07.2005 N 179 (z0799-05) "Про затвердження форми державного статистичного спостереження N 1-прилади з питань житлових умов та Інструкції щодо її заповнення", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.07.2005 за N 799/11079.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Власенко Н.С.
Голова
ПОГОДЖЕНО:
Міністр з питань
житлово-комунального
господарства України
О.Г.Осауленко
О.П.Попов

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держкомстату України
07.09.2007  N 337
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 вересня 2007 р.
за N 1109/14376

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води"

1. Загальні положення

Форму державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води" (річна) (далі - форма) розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.11.95 N 947 (947-95-п) "Про Програму поетапного оснащення наявного житлового фонду засобами обліку та регулювання споживання води і теплової енергії на 1996-2007 роки" (із змінами) (далі - Програма).
Звітним періодом для форми є рік.
Форма подається раз на рік - 10 числа після звітного періоду (не пізніше 10 січня наступного за звітним року).

2. Порядок складання

Форму складають юридичні особи, що утримують або експлуатують житловий фонд, який має централізоване холодне і гаряче водопостачання та опалення і підлягає обов'язковому оснащенню засобами обліку та регулювання споживання води і теплової енергії відповідно до завдань Програми (947-95-п) , а також підприємства-виробники або постачальники води і теплової енергії, на балансі яких знаходяться засоби обліку та регулювання споживання води і теплової енергії.
Дані проставляються в одиницях виміру, зазначених у формі.

3. Заповнення показників

У бланку форми наводяться дані тільки за багатоквартирними житловими будинками, які введено в експлуатацію до 1 липня 1995 року. Не враховуються будинки, які збудовані або капітально відремонтовані після зазначеної дати. Не враховуються також будинки, у яких засоби обліку протягом звітного періоду з різних причин не експлуатувалися, а розрахунки за їх показниками не здійснювалися. Дані про такі будинки можуть бути включені у звіт тільки після ремонту або заміни, метрологічної повірки та взяття лічильників на абонентський облік.
До засобів обліку та регулювання споживання води і теплової енергії в будинках належать лічильники холодної та гарячої води, лічильники загального або роздільного обліку теплової енергії, погодні регулятори температури теплоносія.
Лічильники загального обліку витрат теплової енергії на опалення та гаряче водопостачання встановлюються на вводах у будинках, у яких вбудовані теплові пункти (бойлери гарячого водопостачання).
Прилади роздільного обліку теплової енергії на опалення та гаряче водопостачання встановлюються в будинках за умови окремо збудованого теплового пункту (бойлера) поза межами будинку.
Погодні регулятори температури встановлюються на системах опалення абонентських уводів одночасно з лічильниками теплової енергії.
У квартирах установлюються такі засоби: лічильники витрат холодної та гарячої води, регулювальні засоби на опалювальних приладах (терморегулятори), прилади-розподілювачі теплової енергії.
За рядками 01-04 у графах 1, 2 наводиться кількість житлових будинків, у яких протягом звітного періоду було встановлено і взято на абонентський облік відповідні засоби обліку.
У графах 3, 4 наводиться загальна кількість житлових будинків, які експлуатували відповідні засоби обліку на кінець звітного періоду незалежно від року встановлення цих засобів у межах дії Програми (947-95-п) .
За рядками 05-08 у графі 1 наводиться кількість квартир, у яких протягом звітного періоду було встановлено і взято на абонентський облік відповідні засоби обліку.
У графі 3 наводиться загальна кількість квартир, у яких фактично працювали відповідні засоби обліку на кінець звітного періоду незалежно від дати їх установлення у межах дії Програми (947-95-п) .
Директор департаменту
статистики послуг
І.В.Калачова