УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ
Н А К А З
N 601 від 27.03.98
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 квітня 1998 р.
за N 282/2722
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Фонду державного майна N 1672 (z1396-07) від 17.10.2007 )

Про затвердження Положення про умови укладення (переукладення) угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
З метою вдосконалення процедури укладення (переукладення) угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності, посилення контролю за виконанням юридичними особами предмета угоди, а також згідно з вимогами законів України "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію майна державних підприємств" від 19.02.97 р. N 89/97-ВР та "Про державну програму приватизації" від 12.02.98 р. N 124/98-ВР НАКАЗУЮ:
1. Вважати таким, що втратив чинність, наказ Фонду державного майна України від 13.07.95 р. N 883 (z0293-95) "Про затвердження Положення про умови укладання генеральної угоди на продаж об'єктів приватизації".
2. Затвердити Положення про умови укладення (переукладення) угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності (далі - Положення, додається).
3. Директору Департаменту розвитку інфраструктури приватизації М.Васіній - зареєструвати це Положення у Міністерстві юстиції України в установленому порядку та забезпечити виконання цього наказу під час укладання (переукладання) угод.
4. Прес-центру забезпечити надання відповідних матеріалів засобам масової інформації для оприлюднення цього наказу та Положення, що затверджено цим наказом.
5. Підписання угод покласти на заступника Голови Фонду згідно з розподілом функціональних обов'язків.
( Пункт 5 в редакції Наказу Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
6. Генеральні угоди на продаж об'єктів приватизації, укладені Фондом до набуття чинності Положенням про умови укладення (переукладення) угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності, діють до закінчення встановленого в них строку.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора Департаменту розвитку інфраструктури приватизації М.Васіну.
Т.в.о.Голови Фонду
О.Боднар

Затверджено
наказом Фонду державного майна
України 27.03.98   N 601
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 квітня 1998 р.
за N 282/2722

Положення про умови укладення (переукладення) угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності

1. Загальні положення
1. Це Положення про умови укладення (переукладення) угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності (далі - Положення), розроблено відповідно до законів України "Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію майна державних підприємств" (2623-12) , "Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)" (2171-12) , "Про Державну програму приватизації" (294/97-ВР) , "Про підприємства в Україні" (887-12) і визначає процедуру укладення (переукладення) такої угоди між Фондом державного майна України (далі - Фонд) і юридичними особами, які мають право виконувати послуги, вказані в п.2 розділу I цього Положення, відповідно до вимог чинного законодавства та установчих документів.
Фонд має право не укладати (не переукладати) угоди з юридичними особами (резидентами та нерезидентами України), установчими документами яких передбачено виконання робіт, яке є, відповідно до чинного законодавства України, виключним видом діяльності. У статуті юридичної особи має бути передбачений вид діяльності, пов'язаний з продажем майна, що перебуває в державній власності.
( Абзац другий пункту 1 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
Документи, що подаються юридичними особами до Фонду, мають бути складені державною мовою.
2. Як предмет угоди можуть бути визначені послуги, які надаються юридичними особами, зокрема:
продаж на аукціоні об'єктів приватизації, в тому числі об'єктів незавершеного будівництва;
продаж майна, що перебуває у державній власності, відчуження якого можливе з дозволу органів приватизації.
3. Угода чинна на всій території України протягом року з моменту укладення. З ініціативи юридичної особи та в разі відсутності інформації у Фонді щодо порушень чинного законодавства цією юридичною особою угода може бути переукладена.
Умови укладення та переукладення угоди, а також її розірвання
4. Угода є документом, яким доручається юридичним особам виконання визначених як предмет угоди робіт (послуг) на території України. Угода є підставою для укладення договорів між юридичними особами та органами приватизації на виконання зазначених в п.2 робіт (послуг).
Фонд державного майна України веде реєстр юридичних осіб, з якими укладено угоди про продаж майна, що перебуває у державній власності, і забезпечує його публікацію в "Державному інформаційному бюлетені про приватизацію".
5. Угода укладається за встановленою формою (додаток 1).
Угода повинна містити такі реквізити:
найменування юридичної особи (повне або скорочене, якщо таке є);
місцезнаходження юридичної особи, з якою укладається угода;
предмет угоди;
дату укладення угоди та її номер;
термін дії;
підписи Голови Фонду та керівника юридичної особи, печатки цих сторін угоди.
6. Для укладення угоди юридична особа подає до Фонду такі документи:
заяву за встановленою формою (додаток 2);
копії установчих документів, засвідчені в нотаріальному порядку;
рекомендацію від відповідного органу приватизації;
копію договору оренди приміщення на поточний рік (або копію свідоцтва про право власності на відповідне приміщення), засвідчену в нотаріальному порядку;
поповерховий план приміщення, засвідчений відповідним органом приватизації;
довідку про забезпечення приміщення технічними засобами, потрібними для проведення аукціонів, засвідчену відповідним органом приватизації ;
довідку про склад працівників (їх має бути не менш як дві особи), що перебувають у трудових відносинах з юридичною особою та безпосередньо виконують роботи (послуги) згідно з п.2 розділу I цього Положення. Довідка повинна містити такі відомості: прізвище, ім'я та по батькові; освіта; фах; стаж роботи; констатацію відсутності заборони суду займатися даною діяльністю;
засвідчені в нотаріальному порядку:
копії документів, що підтверджують наявність вищої освіти;
копії кваліфікаційних свідоцтв, що засвідчують наявність належної кваліфікації у працівників, перелічених у довідці.
Фондом визнаються кваліфікаційні свідоцтва тих учбових закладів, з якими укладено договір про сумісну діяльність та узгоджено учбові програми.
Працівники, що перебувають у трудових відносинах з юридичною юридичною особою та безпосередньо виконують роботи (послуги) згідно з п.2 розділу I цього Положення, можуть подавати свої кваліфікаційні свідоцтва лише у складі однієї юридичної особи. У разі звільнення таких працівників юридична особа зобов'язана у 10-денний термін повідомити про це Фонд державного майна України та у двомісячний термін надати до Фонду інформацію (згідно з вимогами п.6 розділу II цього Положення) про зміну складу таких працівників.
Приміщення, призначене для проведення аукціонів, повинно задовольняти таким вимогам: відокремленість від інших приміщень; розмір площі зали для проведення торгів повинен становити не менше 100 кв.м; наявність окремих приміщень для підписання договорів купівлі-продажу та розміщення представників органу приватизації і державного нотаріату, а також допоміжних приміщень (гардероб тощо).
7. У разі необхідності переукладення угоди за тридцять днів до її закінчення юридична особа подає до Фонду такі документи:
заяву за встановленою формою (додаток 2);
копії установчих документів, засвідчені в нотаріальному порядку;
( Абзац третій пункту 7 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
копію угоди за попередній період діяльності юридичної особи;
рекомендацію від відповідного органу приватизації, яка констатує наявність (відсутність) негативних відгуків державних організацій та установ щодо фактів неналежного виконання предмета угоди;
звіт(и) про всі виконані юридичною особою роботи, зазначені в предметі угоди, згідно з додатком 3.
Посадова особа відповідного органу приватизації, що підписує рекомендацію та посвідчує звіт(и) про всі виконані юридичною особою роботи, зазначені в предметі угоди, несе відповідальність за повноту та достовірність викладеної інформації;
довідку про склад працівників (їх має бути не менш як дві особи), що перебувають у трудових відносинах з юридичною особою та безпосередньо виконують роботи (послуги), згідно з п.2 розділу I цього Положення. Довідка повинна містити такі відомості: прізвище, ім'я та по батькові; освіта; фах; стаж роботи; констатацію відсутності заборони суду займатися даною діяльністю;
засвідчені в нотаріальному порядку:
копії документів, що підтверджують наявність вищої освіти;
копії кваліфікаційних свідоцтв, що засвідчують наявність належної кваліфікації у працівників, перелічених у довідці.
Фондом визнаються кваліфікаційні свідоцтва тих учбових закладів, з якими укладено договір про сумісну діяльність та узгоджено учбові програми.
Працівники, що перебувають у трудових відносинах з юридичною особою та безпосередньо виконують роботи (послуги) згідно з п.2 розділу I цього Положення, можуть подавати свої кваліфікаційні свідоцтва лише у складі однієї юридичної особи. У разі звільнення таких працівників юридична особа зобов'язана у 10-денний термін повідомити про це Фонд державного майна України та у двомісячний термін надати до Фонду інформацію (згідно з вимогами п.6 розділу II цього Положення) про зміни у складі таких працівників;
довідку про забезпечення приміщення технічними засобами, необхідними для проведення аукціонів, засвідчену відповідним органом приватизації;
копію договору оренди приміщення на поточний період (або копію свідоцтва про право власності на відповідне приміщення), засвідчену в нотаріальному порядку;
поповерховий план приміщення, засвідчений відповідним органом приватизації.
( Пункт 7 розділу II доповнено абзацом згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
8. Юридичні особи несуть відповідальність за достовірність поданих документів.
9. Юридичні особи зобов'язані у 10-денний термін повідомити Фонд про всі зміни, внесені до установчих документів та інших документів, які подавалися до Фонду для укладення (переукладення) угоди.
10. Фонд у 30-денний термін з моменту одержання потрібних документів приймає рішення про укладення (переукладення) чи відмову в укладенні (переукладенні) угоди, про що повідомляє юридичну особу письмово.
11. Відмова в укладенні (переукладенні) угоди може мати місце:
у разі невідповідності поданих документів або діяльності юридичної особи вимогам чинного законодавства, вимогам цього Положення;
у разі наявності негативних відгуків про діяльність відповідної юридичної особи.
12. Якщо угоду не укладено (не переукладено) у встановлений термін або відмовлено в її укладенні (переукладенні), то дії Фонду можуть бути оскаржені юридичною особою в арбітражному суді.
13. Ця угода може бути розірвана за згодою сторін (за умови письмового повідомлення за 30 днів до моменту розірвання) або з ініціативи однієї зі сторін, у разі невиконання чи неналежного виконання іншими сторонами умов угоди.
У разі виявлення порушень, котрих юридичні особи припустилися під час виконання робіт, згідно з розділом I цього Положення, відповідні органи приватизації та структурні підрозділи Фонду в тижневий термін офіційно повідомляють про це Департамент розвитку фондового ринку Фонду. При цьому Фонд має право на дострокове розірвання угоди.
( Абзац другий пункту 13 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
14. Раз на півроку структурними підрозділами Фонду та місцевими органами приватизації у разі залучення юридичних осіб до виконання робіт (послуг), зазначених в п.2 розділу I цього Положення, в електронному або письмовому вигляді до Департамент розвитку фондового ринку Фонду направляється інформація щодо виконання юридичними особами робіт (послуг), зазначених в п.2 розділу I цього Положення. Загальна інформація по всіх юридичних особах повинна подаватись до 31 липня та до 30 січня за умови виконання вимог додатка 3 цього Положення.
( Пункт 14 розділу II із змінами, внесеними згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )
15. У випадку дострокового розірвання угоди або неналежного виконання юридичною особою умов угоди Фонд має право не укладати (не переукладати) з нею угоду.
16. Спори, що виникають у процесі виконання угоди, вирішуються в судовому порядку.

Додаток 1
до Положення про умови укладення
(переукладення ) угод про продаж
майна,  що перебуває у державній
власності

Угода про продаж майна, що перебуває у державній власності

 "___" _______________ 199_ р.    N _______ 
     Фонд державного майна України в особі заступника Голови Фонду 
_________________________________________________________________, 
                 (прізвище, ім'я та по батькові) 
що  діє   на підставі Тимчасового положення,  з однієї сторони, та 
__________________________________________________________в особі, 
                     (назва юридичної особи) 
_________________________________________________________________, 
        (прізвище, ім'я та по батькові керівника; посада) 
що  діє  на підставі  статуту (далі  -  юридична  особа), з другої 
сторони, уклали між собою угоду про нижчезазначене. 
1. Предмет угоди
Фонд доручає, а юридична особа бере на себе виконання таких робіт:
- продаж на аукціоні об'єктів приватизації, в тому числі об'єктів незавершеного будівництва;
- продаж майна, що перебуває у державній власності, відчуження якого можливе з дозволу органів приватизації.
2. З моменту підписання цієї угоди юридична особа має право укласти договори на виконання вищезазначених робіт з відповідними органами приватизації.
3. Строк дії угоди
Угода набуває чинності з моменту підписання обома сторонами і діє до "___" ___________ 199_ р.
4. Угода може бути розірвана за згодою сторін (за умови письмового повідомлення за 30 днів до моменту розірвання) або з ініціативи однієї зі сторін, у разі невиконання чи неналежного виконання іншими сторонами умов угоди.
5. Місцезнаходження сторін:
 Фонду державного майна України:        Юридичної особи: 
 252133, м.Київ -133,              ______________________________ 
 вул. Кутузова, 18/9               ______________________________ 
 Від органу приватизації               Від юридичної особи 
 _____________________________     ______________________________ 
 (прізвище,ім'я та по батькові)    (прізвище,ім'я та по батькові) 
 _____________________________     ______________________________ 
           (підпис)                           (підпис) 
           М.П.                                   М.П. 
( Додаток N 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Фонду державного майна N 440 (z0184-99) від 11.03.99 )

Додаток 2
до Положення про умови укладення
(переукладення)  угод про продаж
майна, що  перебуває у державній
власності
 Реєстраційний N ____________             До Фонду державного 
 "___"____________ 199_ р.                майна України 
  (дата реєстрації заяви) 

Заява

     Заявник _____________________________________________________ 
                      (повна назва заявника) 
     Керівник ____________________________________________________ 
             (прізвище, ім'я та по батькові; посада) 
     Ідентифікаційний код заявника за ЄДРПОУ _____________________ 
     Адреса заявника _____________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
        (поштовий індекс, населений пункт, вулиця, N буд.) 
    ______________        _____________        _______________ 
      (телефон)            (телефакс)              (телекс) 
     Просимо укласти (переукласти) угоду про продаж майна, що 
пєребуває у державній власності. 
 "___" ___________ 199_ р.                  __________________ 
  (дата заповнення заяви)                    підпис керівника 
                                                    М.П. 

Додаток N 3
до Положення про умови укладення
(переукладення)  угоди про продаж
майна, що  перебуває  у державній
власності

Звіт

__________________________________________________

(назва юридичної особи)

про всі виконані роботи,зазначені в предметі угоди за

_______________________________________________

(період дії угоди)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
|N  |N та |Дата та|Запропоновані до продажу об'єкти|   Продані об'єкти      |Почат-  |Ціна   |Переможець| 
|п/п|дата |місце  |--------------------------------+------------------------|кова    |продажу|аукціону  | 
|   |ріше-|прове- |найменуван-|класифікація|власник|Кіль-|найменування (вка-|ціна    |(грн.) |(для      | 
|   |ння  |дення  |ня  (вказа-|майна за    |та про-|кість|зати місцезнахо-  |(грн.)  |       |юридичної | 
|   |орга-|аукціо-|ти місце-  |групами     |давець |     |дження, у разі    |        |       |особи -   | 
|   |ну   |ну     |знаходжен- |об'єктів    |об'єкта|     |продажу об'єктів  |        |       |вказати   | 
|   |прив-|       |ня)        |            |       |     |нерухомості -     |        |       |місцезна- | 
|   |атиз-|       |           |            |       |     |загальну площу в  |        |       |ходження) | 
|   |ації |       |           |            |       |     |кв.м)             |        |       |          | 
|---+-----+-------+-----------+------------+-------+-----+------------------+--------+-------+----------| 
| 1 |  2  |   3   |     4     |     5      |   6   |  7  |        8         |    9   |  10   |    11    | 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
              Місцезнаходження сторін: 
    Орган приватизації                           Юридична особа 
  _______________________                  _______________________ 
       (адреса)                                    (адреса) 
  Від органу приватизації                     Від юридичної особи 
  _______________________                  _______________________ 
    (прізвище, ініціали)                      (прізвище, ініціали) 
  _______________________                  _______________________ 
         (підпис)                                  (підпис) 
  _______________________                  _______________________ 
          (дата)                                    (дата) 
                М.П.                                      М.П.