УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Н А К А З
13.06.2008 N 282/318
( Наказ скасовано на підставі Наказу Міністерства внутрішніх справ N 383/439 (v383_320-08) від 08.08.2008 )

Про тимчасовий порядок обігу лікарського засобу трамадол

У зв'язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.08 р. N 518 (518-2008-п) "Деякі питання обігу наркотичних і психотропних засобів" (далі - Постанова), відповідно до Законів України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори" (60/95-ВР) , "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними" (62/95-ВР) , "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" (1775-14) , "Про лікарські засоби" (123/96-ВР) , наказів МОЗ України, що регулюють обіг лікарських засобів, НАКАЗУЄМО:
1. Всім суб'єктам господарської діяльності, які здійснюють обіг лікарського засобу трамадол, його субстанцій, та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, та не мають ліцензії на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних лікарських засобів зупинити ввезення, вивезення, виробництво таких лікарських засобів.
2. Дозволити:
2.1. Аптечним закладам (аптекам, аптечним пунктам) здійснення зберігання, перевезення, відпуск лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, суб'єктам господарської діяльності, які провадять оптову торгівлю лікарськими засобами, протягом 14 днів з моменту набуття чинності Постановою (518-2008-п) з обов'язковим складанням актів та повідомленням місцевих органів МВС України та Комітету з контролю за наркотиками;
2.2. Суб'єктам господарської діяльності, які провадять оптову торгівлю лікарськими засобами:
зберігання, перевезення, відпуск лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, виробнику в порядку, встановленому наказом МОЗ України від 18.12.97 р. N 356 (z0067-98) "Про затвердження Порядку обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів в державних і комунальних закладах охорони здоров'я України", зареєстрованому у Міністерстві юстиції України 03.02.98 р. за N 67/2507, протягом 21 дня з моменту набуття чинності Постановою (518-2008-п) ;
прийняття від аптечних закладів (аптек, аптечних пунктів) лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, протягом 14 днів з моменту набуття чинності Постановою (518-2008-п) з обов'язковим складанням актів та повідомленням місцевих органів МВС та Комітету з контролю за наркотиками;
2.3. Суб'єктам господарювання, які мають ліцензію на обіг наркотичних лікарських засобів, придбання лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, у суб'єктів господарювання, які здійснюють виробництво та оптову торгівлю лікарськими засобами без наявності відповідної ліцензії на обіг наркотичних лікарських засобів, протягом 21 дня з моменту набуття чинності Постановою (518-2008-п) ;
2.4. Суб'єктам господарювання, які здійснюють виробництво та оптову торгівлю лікарськими засобами, протягом 21 дня з моменту набуття чинності Постановою (518-2008-п) , відпуск суб'єктам господарювання, зазначеним у п. 2.3. цього наказу, прийняття та/або придбання лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, без наявності відповідної ліцензії на обіг наркотичних лікарських засобів.
3. Суб'єктам господарської діяльності, зазначеним у п. 1 цього наказу, які мають наміри щодо подальшого провадження діяльності з обігу лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, протягом 30 днів з моменту набуття чинності Постановою (518-2008-п) подати в установленому законодавством порядку заяву до Міністерства внутрішніх справ України та Комітету по контролю за наркотиками МОЗ України для отримання ліцензії на провадження діяльності з обігу наркотичних засобів.
4. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити наявність в закладах охорони здоров'я, які мають ліцензію на обіг наркотичних засобів, лікарського засобу трамадол, в кількості, необхідній для забезпечення хворих, та покласти на них персональну відповідальність.
5. Органам внутрішніх справ України забезпечити прийняття та опрацювання в найкоротший термін наданих суб'єктами господарської діяльності, що здійснюють виробництво та торгівлю лікарськими засобами, документів на право здійснення діяльності, пов'язаної з обігом наркотичного засобу трамадол та приймати рішення згідно з чинним законодавством.
6. Дозволити суб'єктам господарської діяльності, зазначеним у п. 1. цього наказу, провести знищення неповернутого лікарського засобу трамадол та комбінованих лікарських засобів, які містять у своєму складі трамадол, згідно з чинним законодавством.
7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника міністра внутрішніх справ Євдокимова М.І. та заступника Міністра охорони здоров'я Юрченка В.Д.
Міністр внутрішніх справ
Міністр охорони здоров'я
Ю.В.Луценко
В.М.Князевич