КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 лютого 2008 р. N 123
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки молодіжних і дитячих громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) для державної підтримки молодіжних і дитячих громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 лютого 2008 р. N 123

ПОРЯДОК

використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 107-17 ) для державної підтримки молодіжних і дитячих громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) Мінсім'ямолодьспорту за програмою "Державна підтримка молодіжних і дитячих громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти використовуються молодіжними і дитячими громадськими організаціями (далі - громадські організації) для виконання програм і проведення заходів, що забезпечують ефективне розв'язання соціальних проблем дітей, молоді, жінок, сім'ї та містять визначені результативні показники їх виконання (далі - програми і заходи).
3. Розподіл бюджетних коштів між громадськими організаціями проводиться Мінсім'ямолодьспортом на підставі:
результатів конкурсів, що організовуються відповідно до Порядку проведення конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями, стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 липня 2002 р. N 1062 (1062-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 31, ст. 1468);
поданих громадськими організаціями обгрунтувань потреби в бюджетних коштах і детальних розрахунків витрат по кожному із заходів, визначених на підставі норм та нормативів, діючих цін і тарифів, принципу економного витрачання коштів та отримання максимального ефекту від їх використання, із зазначенням шляхів розв'язання установлених завдань та результативних показників їх виконання.
4. Виконання програм і проведення заходів здійснюється громадськими організаціями відповідно до Положення про порядок реалізації програм та проведення заходів з питань дітей, молоді, жінок та сім'ї, затвердженого наказом Держкоммолодьспорттуризму від 1 листопада 2000 р. N 2111 (z0153-01) .
5. Мінсім'ямолодьспорт:
перераховує бюджетні кошти на відкриті в органах Державного казначейства рахунки громадських організацій в обсязі, передбаченому розписом асигнувань державного бюджету, - до 75 відсотків суми бюджетних коштів, визначених у затвердженому ним кошторисі витрат з виконання програм і проведення заходів;
приймає після перевірки фінансового звіту громадських організацій про виконання програм і проведення заходів та документів, що підтверджують спрямування коштів із зазначеною метою з інших джерел в обсязі не менш як 25 відсотків загальної суми витрат, рішення про виділення решти бюджетних коштів відповідно до суми бюджетних зобов'язань.
6. Не допускається спрямування бюджетних коштів на:
утримання громадських організацій, виконання програм і проведення заходів, які мають декларативний характер, метою яких є отримання прибутку або виконання і проведення яких не забезпечує ефективного розв'язання соціальних проблем дітей, молоді, жінок та сім'ї;
виконання програм і проведення заходів, видатки з яких здійснюються за іншими бюджетними програмами Мінсім'ямолодьспорту, а також за якими не дотримано вимоги пункту 3 цього Порядку;
здійснення заходів посередниками, зокрема з оплатою їх послуг.
7. Операції з бюджетними коштами здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
8. Закупівля товарів і послуг за рахунок бюджетних коштів проводиться відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
9. У договорі про закупівлю товарів і надання послуг обов'язково передбачаються вимоги щодо:
недопущення включення до собівартості товарів і послуг витрат, які безпосередньо не пов'язані із закупівлею товарів і наданням послуг, або необґрунтованого завищення вартості послуг;
коригування визначеної в договорі суми та зобов'язань сторін у разі зменшення бюджетних призначень за програмою "Державна підтримка молодіжних і дитячих громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї" під час уточнення показників державного бюджету або зменшення Мінсім'ямолодьспортом обсягу бюджетних коштів громадським організаціям.
10. Громадські організації реєструють бюджетні зобов'язання в межах затвердженого Мінсім'ямолодьспортом обсягу бюджетних коштів.
11. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.