УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 10 серпня 2004 р. N 1013
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 836 (836-2008-п) від 17.09.2008 )

Про затвердження Положення про місцеву міліцію

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Положення про місцеву міліцію (додається).
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 10 серпня 2004 р. N 1013

ПОЛОЖЕННЯ

про місцеву міліцію

1. Відповідно до Законів України "Про міліцію" (565-12) , "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР) і "Про місцеві державні адміністрації" (586-14) місцева міліція утворюється, реорганізується або ліквідується за рішенням органів місцевого самоврядування на підставі подання місцевих державних адміністрацій та виконавчих органів рад, погодженого з МВС.
Підготовка і внесення в установленому порядку на розгляд відповідних органів місцевого самоврядування подання щодо утворення, реорганізації або ліквідації місцевої міліції здійснюється за погодженням з відповідними головними управліннями, управліннями МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.
2. Місцева міліція у своїй діяльності керується Конституцією (254к/96-ВР) і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.
3. На місцеву міліцію покладається виконання завдань із забезпечення захисту життя, здоров'я, прав, свобод і законних інтересів громадян, охорони громадського порядку і боротьби із злочинністю на відповідній території.
Під час виконання своїх завдань місцева міліція користується відповідними правами та несе обов'язки, передбачені Законом України "Про міліцію" (565-12) .
Свої завдання місцева міліція виконує у взаємодії з іншими органами державної влади та органами місцевого самоврядування, громадськими формуваннями з охорони громадського порядку.
4. До складу місцевої міліції входять підрозділи дорожньо-патрульної служби, патрульно-постової служби, служби дільничних інспекторів, приймальники-розподільники для неповнолітніх, приймальники-розподільники для осіб, затриманих за бродяжництво, спеціальні приймальники для осіб, підданих адміністративному арешту, та інші підрозділи, які утворюються в установленому порядку.
5. Місцеву міліцію очолює керівник, який є заступником начальника відповідного управління (відділу) внутрішніх справ з громадської безпеки.
6. Керівник місцевої міліції, начальники структурних підрозділів та дільничні інспектори призначаються і звільняються з посад начальником головного управління, управління МВС України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі за погодженням з відповідним органом місцевого самоврядування, а інші працівники місцевої міліції - згідно з номенклатурою посад, що визначається Міністром внутрішніх справ. Прийняття на роботу і звільнення з роботи осіб, що не мають спеціальних звань, здійснюється начальником місцевої міліції.
7. Керівник місцевої міліції:
в установлений строк звітує перед органом місцевого самоврядування про стан громадської безпеки та охорони громадського порядку на відповідній території;
користується правами начальника відповідного управління (відділу) внутрішніх справ, визначеними Дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ, у частині застосування заохочень і накладення дисциплінарних стягнень.
8. Чисельність місцевої міліції визначається виходячи з нормативів, затверджених МВС. Штатний розпис місцевої міліції затверджується наказом начальника головного управління, управління МВС України в Автономній Республіці Крим, області, мм. Києві та Севастополі в місячний строк після прийняття рішення відповідного органу місцевого самоврядування про виділення коштів на її утримання.
9. Перелік посад у підрозділах місцевої міліції, що підлягають заміщенню особами рядового і начальницького складу, та граничних спеціальних звань за цими посадами затверджується Міністром внутрішніх справ.
10. Порядок та умови проходження служби особами рядового і начальницького складу місцевої міліції регулюються Законом України "Про міліцію" (565-12) .
11. Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників місцевої міліції здійснюється навчальними закладами МВС.
12. Фінансове і матеріально-технічне забезпечення місцевої міліції здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Забезпечення озброєнням, спеціальними засобами і речовим майном здійснюється централізовано підрозділами ресурсного забезпечення МВС за встановленими нормами.
13. Грошове, матеріальне та соціальне забезпечення працівників місцевої міліції здійснюється в порядку і на умовах, передбачених для осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ.
14. Місцева міліція є юридичною особою, має самостійний баланс та печатку із зображенням Державного Герба України.