УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 лютого 2008 р. N 124
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 819 (819-2008-п) від 10.09.2008 )

Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції щодо реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський"

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок проведення конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції щодо реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський", що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 лютого 2008 р. N 124

ПОРЯДОК

проведення конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції щодо реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський"

1. Цей Порядок визначає процедуру організації та проведення відкритого конкурсу з визначення кращої проектної пропозиції щодо реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" (далі - конкурс).
2. Замовником конкурсу є Мінсім'ямолодьспорт (далі - замовник).
3. Програма та умови проведення конкурсу затверджуються в установленому порядку замовником.
Дата оголошення конкурсу, строк подання проектних пропозицій і проведення конкурсу установлюються замовником.
Оголошення про проведення конкурсу затверджується замовником.
Конкурс проводиться в один тур і є відкритим.
4. Для забезпечення проведення конкурсу замовник за пропозиціями Мінрегіонбуду, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу (далі - Агентство), Київської міськдержадміністрації, а також Федерації футболу України та Національної спілки архітекторів утворює журі конкурсу, до складу якого повинні входити не менш як дві третини висококваліфікованих фахівців у сфері містобудування та архітектури.
5. Учасниками конкурсу є юридичні особи, які офіційно подали журі конкурсу заяву про участь у ньому за встановленим журі зразком або які запрошені журі до участі у конкурсі та зареєстровані журі.
Учасниками конкурсу можуть бути іноземні юридичні особи, в тому числі такі, що не мають відокремлених підрозділів на території України (далі - іноземні юридичні особи). Замовник може встановити окремий порядок подання іноземними юридичними особами проектних пропозицій, зокрема визначити вимоги щодо подання документів, які посвідчують правоздатність таких осіб, наявності засвідченого перекладу зазначених документів, легалізації або наявності апостилю та інші вимоги, які не можуть бути дискримінаційними та/або такими, що ускладнюють участь у конкурсі іноземних юридичних осіб.
Не можуть бути учасниками конкурсу юридичні особи, які:
визнані в установленому законодавством порядку боржниками і щодо яких застосовано такі судові процедури банкрутства, як санація (відновлення платоспроможності) або ліквідація банкрута;
перебувають у процесі ліквідації або реорганізації;
мають на дату оголошення конкурсу заборгованість більш як за два місяці з виплати заробітної плати, із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) до державного та місцевих бюджетів і Пенсійного фонду;
зазначили у заяві про участь у конкурсі неправдиву інформацію;
не мають відповідного кадрового, науково-технічного та виробничого потенціалу для реалізації проекту.
6. Оголошення про проведення конкурсу розміщується у засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті замовника та Агентства не пізніше ніж за десять робочих днів до проведення першого засідання журі конкурсу.
7. Оголошення про проведення конкурсу повинне містити:
найменування та місцезнаходження замовника;
назву конкурсу;
дату оголошення, строк подання проектних пропозицій і проведення конкурсу;
порядок реєстрації учасників конкурсу;
порядок отримання конкурсної документації;
порядок подання учасниками конкурсу проектних пропозицій;
відомості про мову, якою проводиться конкурс;
номери телефонів для довідок;
дату попереднього розкриття проектних пропозицій з метою перевірки наявності необхідних документів;
дату розкриття проектних пропозицій з метою визначення переможця конкурсу;
порядок подання проектних пропозицій для іноземних юридичних осіб.
8. До заяви на участь у конкурсі додаються такі документи:
нотаріально завірені копії установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію;
довідка органів державної податкової служби про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати більш як за два місяці, сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) до державного та місцевих бюджетів, Пенсійного фонду станом на дату оголошення конкурсу;
довідка про наявність досвіду з реалізації подібних до реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" (далі - НСК "Олімпійський") проектів.
9. Заява, прошиті та пронумеровані документи, що додаються до неї, повинні бути підписані керівником і головним бухгалтером учасника конкурсу, підписи завірені печаткою учасника.
10. Проектні пропозиції подаються журі в установлений строк у запечатаному конверті. Виправлення не допускаються. Невідповідність документів установленим вимогам є підставою для визнання їх журі такими, що не відповідають умовам проведення конкурсу, і для повернення проектної пропозиції учасникові.
11. Після реєстрації журі конкурсу проектної пропозиції учасникові конкурсу видається довідка з описом прийнятих документів і зазначенням реєстраційного номера.
12. У разі коли останній день подання проектних пропозицій припадає на святковий, вихідний або неробочий день, строком закінчення їх подання є робочий день, що настає за ним.
13. Учасник конкурсу має право відкликати свою проектну пропозицію до закінчення останнього дня (включно) подання проектних пропозицій шляхом письмового звернення. Датою відкликання проектної пропозиції є дата реєстрації такого звернення.
14. Проектні пропозиції, що надійшли до журі після закінчення установленого строку їх подання, повертаються учасникові конкурсу в нерозпечатаному конверті.
15. Учасник конкурсу може оформити та подати тільки одну проектну пропозицію.
16. Попереднє розкриття проектних пропозицій здійснюється на засіданні журі у присутності уповноважених представників учасників конкурсу. Під час попереднього розкриття перевіряється наявність усіх необхідних документів та порядок їх оформлення, про що робиться запис у протоколі засідання журі, після чого у присутності уповноваженого представника учасника конкурсу конверт з проектною пропозицією запечатується повторно та засвідчується печаткою замовника. Учасник конкурсу, документи якого визнані журі такими, що не відповідають умовам проведення конкурсу, має право до закінчення строку розкриття проектних пропозицій з метою визначення переможця, але не пізніше ніж за тиждень до дати такого розкриття подати документацію повторно з урахуванням зауважень, зроблених під час попереднього розкриття.
Засідання журі, на якому здійснюється попереднє розкриття проектних пропозицій, є відкритим для замовника та представників учасників конкурсу, а на якому визначається переможець, - відкритим також для інших осіб.
17. Журі конкурсу:
установлює відповідність учасників конкурсу вимогам цього Порядку;
реєструє учасників конкурсу, видає конкурсну документацію;
приймає проектні пропозиції та забезпечує їх тимчасове зберігання;
забезпечує у разі потреби проведення експертизи проектів, створення належних умов для роботи експертів;
проводить оцінку проектних пропозицій і визначає переможця конкурсу;
оголошує результати конкурсу;
розглядає претензії учасників конкурсу щодо рішень журі.
18. Журі конкурсу має право залучати до роботи на договірних або громадських засадах експертів, вимагати від учасників конкурсу роз'яснення щодо поданих ними проектних пропозицій, додаткову інформацію для прийняття остаточного рішення про визначення переможця конкурсу і підтвердження спроможності учасників виконати роботи з реконструкції НСК "Олімпійський".
19. Підготовка засідань журі здійснюється його секретарем.
20. Засідання журі вважається правоможним, якщо в його роботі бере участь не менш як дві третини його складу.
21. Рішення журі приймаються простою більшістю голосів присутніх на засіданні його членів шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні. За відсутності голови журі засідання веде один з його заступників.
22. Рішення журі оформлюється протоколом, який підписує головуючий на засіданні.
23. Оригінали протоколів засідань журі та матеріали до них зберігаються у секретаря журі.
24. Переможцем конкурсу визнається учасник, який запропонував найкращу проектну пропозицію відповідно до програми конкурсу.
У разі коли переможцем конкурсу стала іноземна юридична особа, спосіб її залучення до подальшого розроблення містобудівної та робочої документації, здійснення проектування об'єктів архітектури вирішується відповідно до статті 20 Закону України "Про архітектурну діяльність" (687-14) .
25. Під час визначення переможця конкурсу насамперед враховується:
відповідність проектної пропозиції вимогам УЄФА до стадіонів, на яких відбуватимуться матчі фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу;
строк виконання робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" та введення його в експлуатацію;
орієнтовна вартість проекту реконструкції НСК "Олімпійський" та економічна ефективність його реалізації;
функціональне та архітектурне поєднання проектної пропозиції з інфраструктурою, що існує на території, прилеглій до НСК "Олімпійський";
професійний досвід та ділова репутація учасника конкурсу.
26. Конкурс може бути оголошений таким, що не відбувся, якщо:
протягом установленого строку не надійшло жодної проектної пропозиції;
усі подані пропозиції не відповідають програмі конкурсу;
усі подані пропозиції оформлені з порушенням умов, визначених у конкурсній документації.
27. За результатами розгляду проектних пропозицій журі складає протокол, у якому містяться:
дані про присутніх членів журі;
інформація про учасників конкурсу та подані ними проектні пропозиції;
результати оціночного голосування членів журі по кожній проектній пропозиції;
обґрунтований висновок про визначення переможця конкурсу.
28. Про результати конкурсу переможець та інші учасники конкурсу інформуються у триденний строк після підписання протоколу засідання журі. Витяг з протоколу та запрошення для участі у переговорах щодо підписання договору на виконання робіт з реконструкції НСК "Олімпійський" надсилаються переможцеві конкурсу рекомендованим листом.
29. Учасники конкурсу мають право звернутися до дати проведення засідання журі з метою визначення переможця або у п'ятиденний строк після такого засідання до журі із скаргою, якщо вони вважають, що у зв'язку з діями або бездіяльністю журі їх права порушено.
Журі зобов'язане у триденний строк з дати надходження такої скарги надіслати учасникові аргументовану відповідь та у разі виявлення факту порушення відновити порушене право такого учасника.
Якщо у п'ятиденний строк після засідання журі, на якому визначено переможця конкурсу, до журі не надійшло жодної скарги, вважається, що учасники не мають будь-яких претензій та/або зауважень щодо проведеного конкурсу.