УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
З ДЕРЖАВНОГО МАТЕРІАЛЬНОГО РЕЗЕРВУ
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
27.07.2007 N 245/242
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
9 серпня 2007 р. 
за N 921/14188 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету України з державного матеріального резерву N 225/300 (z0902-08) від 23.07.2008 )

Про затвердження Порядку взаємодії між Державним комітетом України з державного матеріального резерву та Міністерством економіки України щодо розгляду скарг учасників конкурсу з реалізації матеріальних цінностей державного резерву

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. N 1078 (1078-2004-п) "Про затвердження Порядку реалізації матеріальних цінностей державного резерву" (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2006 р. N 1827 (1827-2006-п) НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок взаємодії між Державним комітетом України з державного матеріального резерву та Міністерством економіки України щодо розгляду скарг учасників конкурсу з реалізації матеріальних цінностей державного резерву (додається).
2. Подати на реєстрацію наказ до Міністерства юстиції України згідно з чинним законодавством.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного комітету України з державного матеріального резерву Пономаренка В.М. та першого заступника Міністра економіки Любченка К.В.
Голова Державного
комітету України
з державного
матеріального резерву
Міністр економіки
В.М.Кириченко
А.К.Кінах

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
України з державного
матеріального резерву,
Міністерства економіки
України
27.07.2007  N 245/242
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 серпня 2007 р.
за N 921/14188

ПОРЯДОК

взаємодії між Державним комітетом України з державного матеріального резерву та Міністерством економіки України щодо розгляду скарг учасників конкурсу з реалізації матеріальних цінностей державного резерву

Цей Порядок визначає механізм взаємодії між Державним комітетом України з державного матеріального резерву (далі - Держкомрезерв) та Міністерством економіки України (далі - Мінекономіки) при розгляді скарг учасників конкурсу з реалізації матеріальних цінностей.
1. Скарга на дії або бездіяльність конкурсної комісії Держкомрезерву подається Держкомрезерву учасником конкурсу з реалізації матеріальних цінностей державного резерву до укладення договору з переможцем конкурсу.
2. Скарга має бути викладена на офіційному бланку організації учасника конкурсу з відповідними реквізитами, за підписом відповідальної посадової особи організації скаржника. У разі подання скарги фізичною особою-підприємцем, скарга подається на звичайному аркуші за власним підписом.
У скарзі зазначаються:
а) відомості про учасника конкурсу: офіційна назва, місцезнаходження, поштова адреса, телефони;
б) відомості про конкурс - його вид (відкритий конкурс чи конкурс з обмеженою участю), назва матеріальних цінностей, що реалізуються, або номер лота;
в) номер газети "Урядовий кур'єр", у якому було опубліковане оголошення про проведення відкритого конкурсу, або номер і дата запрошення до участі у конкурсі з обмеженою участю;
г) викладення змісту підстав, через які вона подається;
ґ) документально підтверджені докази того, що такі підстави мали місце.
Скаржник має право зазначати у скарзі іншу інформацію, яка стосується предмета скарги.
Відповідальність за достовірність інформації, яка міститься у скарзі, несе скаржник відповідно до чинного законодавства України.
3. Скарга не розглядається, якщо:
а) скарга подана особою, яка не була учасником конкурсу з реалізації матеріальних цінностей або лота, з приводу якого подана скарга;
б) скарга подана після укладення договору про реалізацію матеріальних цінностей;
в) предметом скарги є прийняте рішення про припинення конкурсу повністю або частково (за лотом) у разі:
- подання менше ніж двох конкурсних пропозицій;
- відхилення всіх конкурсних пропозицій.
4. Надходження скарги зупиняє проведення конкурсу на строк не більше ніж десять робочих днів. Днем надходження скарги вважається дата реєстрації вхідних документів у Держкомрезерві.
5. У разі залишення скарги без розгляду Держкомрезерв протягом двох робочих днів із дати одержання скарги направляє скаржнику та Мінекономіки копію відповідного рішення.
6. У випадку надходження скарги безпосередньо до Мінекономіки вона протягом двох робочих днів надсилається до Держкомрезерву.
7. У разі прийняття скарги до розгляду Держкомрезерв протягом двох робочих днів після одержання скарги надає Мінекономіки її копію, пояснення по суті скарги, належним чином завірені копії відповідних документів, що складаються під час проведення конкурсу, та конкурсних пропозицій учасників.
8. Мінекономіки протягом п'яти робочих днів із дати надходження матеріалів, які подаються відповідно до пункту 7 цього Порядку, надає Держкомрезерву висновок щодо розгляду скарги, який враховується під час прийняття рішення.
9. Підготовка Мінекономіки відповідного висновку здійснюється відділом експертизи використання матеріального резерву департаменту державних резервів та товарних бірж за результатами розгляду поданих Держкомрезервом документів.
Розгляд документів у межах своєї компетенції здійснюють: відділ експертизи використання матеріального резерву департаменту державних резервів та товарних бірж, юридичний департамент, у разі необхідності - відділ мобілізаційної роботи департаменту економіки оборони та безпеки.
Висновок щодо розгляду скарги підписується першим заступником Міністра економіки (у разі його відсутності - іншою уповноваженою особою).
10. Висновок щодо розгляду скарги повинен містити пропозиції щодо задоволення скарги із зазначенням заходів, які необхідно вжити для врегулювання конфлікту, або залишення скарги без задоволення із зазначенням причин такого рішення. При підготовці висновку враховуються порушення законодавства, які не були вказані у скарзі учасника, але були виявлені під час опрацювання наданих матеріалів щодо проведення конкурсу з реалізації.
11. Рішення про розгляд скарги приймається Держкомрезервом після одержання висновку Мінекономіки та в межах терміну зупинення проведення конкурсу відповідно до пункту 4 цього Порядку. Держкомрезерв рішення про результат розгляду скарги надсилає учаснику, що її подав, а копію - Мінекономіки.
Від Міністерства
економіки України
Директор департаменту
державних резервів
та товарних бірж
Від Державного комітету
України з державного
матеріального резерву
Начальник Управління
ціноутворення та правового
забезпечення проведення
процедур придбання
та реалізації матеріальних
ціностей
Т.А.Дергалюк
О.П.Кулак