ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Відділ з питань взаємодії із засобами
масової інформації та зв'язків з громадськістю
Л И С Т
14.07.2008 N 26/1-359
Начальникам регіональних 
митниць та митниць 
Шановні колеги!
З метою організації виконання резолюції Голови Служби до доповідної записки начальника відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю Судак С.Д. від 27.06.2008 N 26/1-332 щодо результатів роботи громадських рад при митних органах України у I кварталі 2008 року інформуємо про наступне.
Пунктом 10 Плану заходів щодо реалізації у 2008 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.05.2008 N 784-р (784-2008-р) , центральним, місцевим органам виконавчої влади, а також Секретаріату Кабінету Міністрів України дається завдання сприяти діяльності громадських рад та проводити з цією метою аналіз ефективності їх взаємодії з органами виконавчої влади з визначенням проблем та заходів щодо їх розв'язання.
Відділом з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю проаналізовано роботу громадських рад при митних органах України у I кварталі 2008 року. Результати проведеного аналізу дають підстави для висновку про недостатньо активну та, як наслідок, недостатньо ефективну роботу громадських рад при регіональних митницях та митницях у напрямку забезпечення врахування громадської думки в процесі підготовки й організації виконання рішень митних органів, при яких вони створені.
З метою оптимізації співпраці Державної митної служби України з громадськістю, підвищення ефективності такої співпраці, пошуку нових її форм, з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 15.10.2004 N 1378 (1378-2004-п) "Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" та на виконання резолюції Голови Служби до згаданої вище доповідної записки прошу:
1. Проаналізувати ефективність діяльності громадських рад при регіональних митницях та митницях, зокрема, у напрямку їх участі у розгляді, підготовці пропозицій та вирішенні актуальних питань з діяльності відповідних регіональних митниць та митниць. Прошу звернути особливу увагу на участь громадських рад у вирішенні питань, що належать до компетенції митних органів.
2. Вивчити доцільність організації співпраці регіональних митниць та митниць з громадськістю через систему громадських рад при відповідних регіональних митницях та митницях, у випадку, якщо їхня діяльність зосереджується на розгляді питань, що входять до компетенції Держмитслужби.
3. Проаналізувати можливість зміни існуючого формату організації співпраці митних органів з громадськістю, а саме можливість запровадження механізму співпраці регіональних митниць та митниць з громадськістю у формі публічного громадського обговорення та вивчення громадської думки через членів Громадської ради при Державній митній службі України, які будуть уповноважені представляти і відстоювати позицію зацікавленої громадськості того чи іншого регіону України. Такий формат дозволить забезпечити контроль громадськості за реалізацією митної політики, а також дозволить їй брати участь у її формуванні.
4. До 01.08.2008 проінформувати відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю про результати опрацювання пп. 1, 2 і 3.
Контактна особа: Вовченко Олександр Володимирович, головний інспектор відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю, тел. 247-28-47.
З повагою,
Начальник відділу
С.Д.Судак

Додаток

ВИТЯГ

з Плану заходів щодо реалізації у 2008 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.05.2008 N 784-р ( 784-2008-р )

Зміст заходу Відповідальні за виконання Строк виконання
10. Сприяти діяльності громадських рад, проводити з цією метою аналіз ефективності їх взаємодії з органами виконавчої влади з визначенням проблем та заходів щодо їх розв'язання. центральні та місцеві органи виконавчої влади Секретаріат Кабінету Міністрів України протягом року
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua