КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 8 жовтня 2008 р. N 903
Київ

Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2008 р. N 1

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Внести до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2008 р. N 1 (1-2008-п) "Про виплату в 2008 році громадянам України компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 р. в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, та облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, державні казначейські зобов'язання СРСР і сертифікати Ощадного банку СРСР, придбані на території Української РСР" (Офіційний вісник України, 2008 р., N 2, ст. 51, N 5, ст. 122) зміну, виклавши його у редакції, що додається.
2. Міністерству фінансів здійснювати на підставі пропозицій відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" перерозподіл коштів у межах їх залишків та відшкодування витрат, пов'язаних з виплатою компенсацій, що проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2008 р. N 1 (1-2008-п) , у погоджених із зазначеним банком сумах.
3. Взяти до відома, що вартість послуг, які надаються Українським державним підприємством поштового зв'язку "Укрпошта" з доставки та виплати сум компенсацій власникам заощаджень, сплачується відкритим акціонерним товариством "Державний ощадний банк України" за рахунок коштів державного бюджету в межах 0,5 відсотка сум фактично доставлених та виплачених компенсацій.
4. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 17 січня 2008 р. N 15 (15-2008-п) "Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2008 р. N 1" (Офіційний вісник України, 2008 р., N 5, ст. 122).
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 34

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 жовтня 2008 р. N 903

ЗМІНА,

що вноситься до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 9 січня 2008 р. N 1 ( 1-2008-п )

Пункт 2 викласти у такій редакції:
"2. Зазначені в підпункті 1 пункту 1 цієї постанови заощадження підлягають компенсації громадянам України, які є їх власниками на 1 січня 2008 року.
Виплата компенсацій проводиться власникам заощаджень у готівковій чи безготівковій формі в національній або іноземній валюті за офіційним обмінним курсом Національного банку після внесення в інформаційно-аналітичну систему "Реєстр вкладників заощаджень громадян" відомостей, необхідних для ідентифікації вкладника під час відкриття рахунка.
Послуги установи Ощадбанку, пов'язані з внесенням відповідних відомостей в інформаційно-аналітичну систему "Реєстр вкладників заощаджень громадян", надаються громадянам безоплатно.
Для внесення відомостей в інформаційно-аналітичну систему "Реєстр вкладників заощаджень громадян" вкладники подають установі Ощадбанку за місцем знаходження вкладу або за місцем свого проживання (у разі звернення щодо виплати компенсації за цінними паперами):
документи, необхідні для відкриття вкладного рахунка фізичній особі відповідно до вимог Національного банку;
заявку-доручення у формі, що затверджується Ощадбанком за погодженням з Міністерством фінансів;
документи, що підтверджують право власності на заощадження.
Виплата компенсацій проводиться власникам заощаджень через три дні після внесення відомостей про них в інформаційно-аналітичну систему "Реєстр вкладників заощаджень громадян" шляхом зарахування коштів за їх бажанням на поточний чи вкладний (депозитний) рахунок, відкритий в установах Ощадбанку.
Виплата компенсації може проводитися власникові заощаджень Українським державним підприємством поштового зв'язку "Укрпошта" у разі подання власником установі Ощадбанку розпорядження про здійснення зазначеним підприємством доставки та виплати належної йому суми. Власник заощаджень заповнює бланк розпорядження після внесення відповідних відомостей до інформаційно-аналітичної системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян" та залишає його у спеціально відведеному в установі Ощадбанку місці для виконання.
Сума виплати доставляється та виплачується власникові заощаджень не пізніше ніж протягом п'яти робочих днів після подання ним установі Ощадбанку розпорядження про здійснення Українським державним підприємством поштового зв'язку "Укрпошта" доставки та виплати належної йому суми.".