КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 30 жовтня 2008 р. N 959
Київ

Про надання у 2008 році державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг

Відповідно до статті 13 Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (107-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок надання у 2008 році державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг, що додається.
2. Установити, що Державна служба автомобільних доріг за надання державної гарантії вносить у строк, передбачений для сплати відсотків за запозиченнями під державні гарантії, плату на рівні 0,01 відсотка річних від непогашеної суми гарантійних зобов'язань.
3. Уповноважити Міністра фінансів підписувати документи щодо надання державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг за умови виконання нею вимог, що передбачені затвердженим цією постановою Порядком.
4. Погодитися з пропозицією Міністерства фінансів та Державної служби автомобільних доріг стосовно забезпечення зобов'язань зазначеної Служби автомобільних доріг щодо відшкодування витрат державного бюджету, які можуть виникнути у зв'язку з виконанням гарантійних зобов'язань Кабінетом Міністрів України, за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету, що надходять із визначених законодавством джерел та акумулюються на спеціальному реєстраційному рахунку, відкритому в Державному казначействі.
5. Установити, що вибір кредиторів, які надають Державній службі автомобільних доріг кошти під державні гарантії, надані Кабінетом Міністрів України, здійснюється зазначеною Службою без застосування вимог Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. N 921 (921-2008-п) (Офіційний вісник України, 2008 р., N 80, ст. 2692).
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 27

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 30 жовтня 2008 р. N 959

ПОРЯДОК

надання у 2008 році державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг

1. Цей Порядок регулює відносини, пов'язані з наданням у 2008 році Кабінетом Міністрів України державних гарантій для забезпечення виконання зобов'язань за кредитами, що залучаються Укравтодором (далі - державні гарантії).
2. Державні гарантії надаються у разі, коли розмір зобов'язань Укравтодору щодо повернення запозичень не перевищує обсяг, встановлений Законом України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (107-17) .
3. Кредитні кошти використовуються для виконання зобов'язань, що виникають у зв'язку з фінансуванням проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг.
4. Для надання державних гарантій Укравтодор подає Мінфіну такі документи:
проекти кредитних договорів;
відомості щодо залучених Службою запозичень разом з графіками їх погашення та обслуговування;
техніко-економічний розрахунок (бізнес-план);
копію річного балансу за попередній рік з додатками та копію балансу на останню звітну дату з відміткою Головного управління Державного казначейства у м. Києві.
5. Наданню державної гарантії передує укладення Мінфіном та Укравтодором договору про відшкодування витрат державного бюджету, які можуть виникнути у разі виконання державою гарантійних зобов'язань.
У договорі передбачаються зобов'язання Укравтодору щодо:
відшкодування витрат державного бюджету, пов'язаних з виконанням гарантійних зобов'язань;
сплати пені за кожен день прострочення відшкодування зазначених витрат;
внесення плати за надання державної гарантії;
подання Мінфіну інформації, необхідної для проведення моніторингу спроможності Служби виконувати зобов'язання за запозиченнями;
здійснення видатків на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування лише за погодженням з Мінфіном у разі недостатності коштів для внесення чергового платежу за кредитним договором або наявності простроченої заборгованості за кредитами, наданими під державні гарантії, або заборгованості з відшкодування витрат державного бюджету, пов'язаних з виконанням гарантійних зобов'язань.