НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
05.11.2008 N 1871

Про звернення ТОВ "Акцепт" (Телевізійний канал РЕН ТВ)

Розглянувши листи ТОВ "Акцепт" (Телевізійний канал РЕН ТВ) щодо легалізації ретрансляції програм ТОВ "Акцепт" (Телевізійний канал РЕН ТВ) у кабельних мережах України та гарантії виконання норм законів України "Про рекламу" (270/96-ВР) , "Про захист суспільної моралі" (1296-15) , "Про авторське право і суміжні права" (3792-12) , "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) , а також зважаючи на претензії українських мовників до каналу РЕН ТВ щодо порушення цим каналом їх авторських прав в Україні, Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Запропонувати керівництву ТОВ "Акцепт" (Телевізійний канал РЕН ТВ) надати можливість представникам Національної ради пересвідчитися у наявності апаратно-студійних потужностей для забезпечення адаптації програм, які призначаються для подальшої ретрансляції в кабельних мережах України і зміст яких відповідає законодавству України.
2. Розглянути питання про включення програм ТОВ "Акцепт" (Телевізійний канал РЕН ТВ) до переліку іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується згідно з частиною 1 статті 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) , після надання висновків спеціалістів Національної ради щодо такої можливості.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника голови І.Куруса, департамент контрольно-аналітичної роботи, юридичне управління та ліцензійний департамент.
Голова Національної ради
Відповідальний секретар
В.Шевченко
В.Лясовський