МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ТА У СПРАВАХ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВІД НАСЛІДКІВ
ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
Н А К А З
27.05.2008 N 405/223/625/455
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
4 липня 2008 р. 
за N 591/15282 

Про організацію робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів на території України та взаємодію під час їх виконання

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.12.99 N 2294 (2294-99-п) "Про упорядкування робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів", з метою визначення порядку організації робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України після війн, сучасних боєприпасів та підривних засобів (крім вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях) та взаємодії під час виконання цих робіт, з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечення безпеки населення, запобігання загибелі та травмуванню громадян від вибухів вибухонебезпечних предметів, що призводить до трагічних наслідків, які набувають системного характеру через несанкціонований пошук, збір та нелегальну реалізацію елементів боєприпасів як металобрухту, так і вибухових речовин, що вилучаються населенням, з подальшим несанкціонованим використанням, НАКАЗУЄМО:
1. Покласти проведення робіт з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України після війн, сучасних боєприпасів і підривних засобів (крім вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях) та інших вибухотехнічних робіт:
на територіальні органи управління та підпорядковані МНС підрозділи Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - на всій території України, у внутрішніх водах та акваторіях Азовського і Чорного морів (за винятком територій, які надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань і об'єктів транспортної системи), згідно з додатком 1;
на військові частини Збройних Сил України - на територіях, які надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, згідно з додатком 2;
на підрозділи Держспецтрансслужби - на об'єктах транспортної системи, згідно з додатком 3, із залученням у разі потреби підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС та Збройних Сил України.
2. МВС як головному органу в системі центральних органів виконавчої влади з питань формування і реалізації державної політики у сфері забезпечення громадської безпеки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.10.2006 N 1383 (1383-2006-п) "Про затвердження Положення про Міністерство внутрішніх справ України" (зі змінами), у межах своїх повноважень організовувати заходи щодо рятування людей, забезпечення їх безпеки, громадського порядку, охорони майна в разі стихійного лиха, аварій, пожеж, катастроф, а також щодо ліквідації їх наслідків.
3. Адміністрації Держприкордонслужби України сприяти територіальним органам управління та підпорядкованим МНС підрозділам Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту і Збройним Силам України у роботі, пов'язаній із розмінуванням (виявленням, знешкодженням та знищенням) вибухонебезпечних предметів у межах прикордонної смуги та територіального моря України.
4. Безпосередню організацію виконання завдань щодо розмінування (знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів та проведення інших вибухових робіт, координацію дій підпорядкованих піротехнічних підрозділів та груп розмінування, налагодження взаємодії між центральними органами виконавчої влади, на які покладено реалізацію завдань з розмінування, а також місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування покласти на структурний підрозділ МНС, службу мінної безпеки Міноборони та Держспецтрансслужбу.
Роботи з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів здійснювати групами піротехнічних робіт територіальних органів управління та підпорядкованих МНС підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, групами розмінування Збройних Сил України та Держспецтрансслужби.
Покласти персональну відповідальність за підбір і підготовку особового складу та оснащення груп піротехнічних робіт (груп розмінування) на начальників головних управлінь (управлінь) МНС у регіонах, аварійно-рятувальних та спеціальних загонів і підрозділів МНС, командирів військових частин Збройних Сил України та Держспецтрансслужби.
Відповідальність за якість виконання робіт з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів покласти на начальників головних управлінь (управлінь) МНС в регіонах, аварійно-рятувальних та спеціальних загонів і підрозділів МНС, командирів військових частин Збройних Сил України та Держспецтрансслужби, начальників груп піротехнічних робіт (груп розмінування).
Контроль якості виконання робіт здійснювати незалежними відомчими підрозділами (фахівцями) або установами, зазначеними в пункті 1 цього наказу, які безпосередньо не брали участі у виконанні робіт і мають відповідні дозволи (допуски) та обладнання, а особовий склад (фахівці) - підготовку, кваліфікацію і практичний досвід робіт із розмінування.
Порядок отримання зазначеного допуску для особового складу груп розмінування Збройних Сил України визначається начальником інженерних військ Збройних Сил України.
Якість проведення робіт з очищення територій від вибухонебезпечних предметів групами розмінування Збройних Сил України перевіряти силами Центру розмінування Збройних Сил України (м. Кам'янець-Подільський).
5. Типовий штатний розрахунок та оснащення груп піротехнічних робіт (груп розмінування) встановити для:
відділення групи піротехнічних робіт територіальних органів управління та підпорядкованих МНС підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту згідно з додатком 4;
групи розмінування Збройних Сил України згідно з додатком 5;
групи розмінування Держспецтрансслужби згідно з додатком 6.
6. Відповідальність за організацію обліку та звітності щодо виявлення вибухонебезпечних предметів (крім вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях), їх попередню ідентифікацію, організацію взаємодії з територіальними підрозділами центральних та місцевих органів виконавчої влади покласти:
на всій території України, за винятком територій, які надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань та об'єктів транспортної системи, - на територіальні органи управління та підпорядковані МНС підрозділи Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту;
на територіях, які надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, - на військові частини Збройних Сил України;
на об'єктах транспортної системи - на підрозділи Держспецтрансслужби.
Облік виконаних робіт з очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів (за винятком територій, які надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України) ведеться підрозділом з організації піротехнічних робіт МНС, територіальними органами управління та підпорядкованими МНС підрозділами Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.
7. Охорону виявлених вибухонебезпечних предметів до прибуття груп піротехнічних робіт (груп розмінування) та супроводження (у разі необхідності) транспорту, що перевозить вибухонебезпечні предмети (від місцезнаходження до місця знищення), у тісній взаємодії з місцевими органами виконавчої влади покласти:
у зоні відповідальності МНС - на підрозділи МВС;
у зоні відповідальності Збройних Сил України - на підрозділи Збройних Сил України. У разі необхідності до супроводження транспорту, який перевозить вибухонебезпечні предмети, залучаються підрозділи МВС;
у зоні відповідальності Держспецтрансслужби - на підрозділи МВС.
8. Надати право МНС, Міноборони, Мінтрансзв'язку при потребі перезакріплювати за підпорядкованими підрозділами зони відповідальності щодо проведення робіт з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів і проведення інших вибухотехнічних робіт у межах територій, визначених відповідно в додатках 1, 2, 3 цього наказу.
9. Виконання заявок на знищення вибухонебезпечних предметів здійснювати в порядку їх надходження протягом 3 діб.
10. Начальникам головних управлінь (управлінь) МНС у регіонах, аварійно-рятувальних та спеціальних загонів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, військовим комісарам областей, командирам об'єднаних загонів, окремих загонів, навчального центру Держспецтрансслужби:
щороку до 31 грудня погоджувати з місцевими органами виконавчої влади місця знищення вибухонебезпечних предметів та інформувати МНС.
11. Начальникам головних управлінь (управлінь) МНС у регіонах, аварійно-рятувальних та спеціальних загонів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, командирам військових частин, начальникам інженерних служб видів Збройних Сил України, командирам об'єднаних загонів, окремих загонів, навчального центру Держспецтрансслужби подавати відповідно до встановлених у відомствах строків донесення про знищення вибухонебезпечних предметів, виконання заявок і витрату сил і засобів, про кількість випадків підриву і загибелі населення від вибухонебезпечних предметів, акти на виконання робіт з очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів:
у підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС - першому заступнику (заступнику) Міністра (куратору Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту) згідно з додатками 7-9;
у Збройних Силах України - начальнику інженерних військ Збройних Сил України згідно з додатком 13;
у підрозділах Держспецтрансслужби - начальнику головного штабу - першому заступнику Голови Адміністрації.
Донесення про використання, рух та наявність вибухових матеріалів, акти списання використаних вибухових речовин та засобів підриву, акти доцільності використання вибухових речовин та засобів підриву подавати відповідно до встановлених строків у підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту директору Департаменту матеріально-технічного забезпечення МНС згідно з додатками 10-12.
12. Надавати, у разі потреби, до органів МВС за окремим запитом відповідні дані, що стосуються заходів попередження виникнення надзвичайних ситуацій та забезпечення громадської безпеки у сфері діяльності МВС.
13. Держспецтрансслужбі щокварталу (до 5 числа наступного за звітним періодом місяця) подавати до МНС для узагальнення інформацію про виконання заходів щодо очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів.
14. Начальникам головних управлінь (управлінь) МНС у регіонах, аварійно-рятувальних та спеціальних загонів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту у місячний термін після підписання цього наказу відпрацювати та затвердити інструкції щодо порядку виклику піротехнічних груп, плани взаємодії з територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, порядок обліку та збору даних про виявлені та знищені (знешкоджені) вибухонебезпечні предмети, їх попередню ідентифікацію відповідальними особами.
15. Фінансування витрат МНС, Міноборони, Мінтрансзв'язку і Адміністрації Держприкордонслужби України на проведення робіт, пов'язаних з розмінування (виявлення знешкодження) та знищення вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України, здійснювати в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 1999 року N 2294 (2294-99-п) "Про упорядкування робіт з виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів".
16. Скасувати наказ МНС, Міноборони, Адміністрації Держприкордонслужби України від 02.02.2006 N 53/51/66 "Про організацію робіт щодо виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на території України".
17. Департаменту управління рятувальними силами МНС спільно з Управлінням правового забезпечення МНС у п'ятиденний строк після підписання цього наказу забезпечити його подання на державну реєстрацію до Мін'юсту.
18. Наказ довести до головних управлінь (управлінь) МНС у регіонах, аварійно-рятувальних, спеціальних загонів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, військових комісарів областей і районів, військових частин Збройних Сил України, підрозділів Держспецтрансслужби і Держприкордонслужби України.
19. Контроль за виконанням цього наказу покласти:
у підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС - на першого заступника (заступника) Міністра (куратора Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту);
у військах Збройних Сил України - на начальника інженерних військ Збройних Сил України;
у підрозділах Держспецтрансслужби - на начальника головного штабу - першого заступника Голови Адміністрації;
у підрозділах МВС - на заступника Міністра, куратора підрозділів, на які покладено здійснення завдань, визначених цим наказом.
Міністр України з питань
надзвичайних ситуацій
та у справах захисту
населення від наслідків
Чорнобильської катастрофи
Міністр оборони України
Міністр транспорту
та зв'язку України
Голова Державної
прикордонної служби України
генерал-полковник
ПОГОДЖЕНО:
Міністр внутрішніх справ
України
В.Шандра
Ю.Єхануров
Й.Вінський
М.Литвин
Ю.Луценко

Додаток 1
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ЗОНИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

територіальних органів управління та підпорядкованих МНС підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту щодо виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів і проведення інших вибухотехнічних робіт

Територіальні органи управління та підпорядковані МНС підрозділи Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту здійснюють роботи щодо виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України після війн, сучасних боєприпасів та підривних засобів (крім вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях) і проведення інших вибухотехнічних робіт на всій території України, у внутрішніх водах та акваторіях Азовського і Чорного морів (за винятком територій, які надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, і об'єктів транспортної системи) відповідно:
1. АР Крим, крім міста Керч та Ленінського району, - 3 Аварійно-рятувальний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (с. Мазанка АР Крим).
2. Вінницька область, акваторії річок та водоймища Вінницької та Житомирської областей - Головне управління МНС у Вінницькій області.
3. Волинська область - Головне управління МНС у Волинській області.
4. Дніпропетровська область - Головне управління МНС у Дніпропетровській області.
5. Донецька область - Головне управління МНС у Донецькій області.
6. Житомирська область - Головне управління МНС у Житомирській області.
7. Закарпатська область - Головне управління МНС у Закарпатській області.
8. Запорізька область (крім м. Запоріжжя, м. Енергодар та Запорізького, Вільнянського, Новомиколаївського, Гуляйпільського, Пологівського, Оріхівського, Василівського, Кам'янсько-Дніпровського, Великобілозерського районів), акваторії річок та водоймища Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Луганської областей, акваторія внутрішніх вод Азовського моря в межах Донецької та Запорізької областей - 2 Аварійно-рятувальний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (смт Мирне Мелітопольського району Запорізької області).
9. Івано-Франківська область - Головне управління МНС в Івано-Франківській області.
10. Київська область (крім Броварського, Вишгородського, Іванківського та Поліського районів) - Головне управління МНС у Київській області.
11. Кіровоградська область - Головне управління МНС у Кіровоградській області.
12. Луганська область - Головне управління МНС у Луганській області.
13. Львівська область - 1 Аварійно-рятувальний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (м. Дрогобич).
14. Миколаївська область, акваторії річок та водоймища Миколаївської області, акваторія внутрішніх вод Чорного моря в межах Миколаївської області - Головне управління МНС у Миколаївській області.
15. Одеська область, акваторії річок та водоймища Одеської області, акваторія внутрішніх вод Чорного моря в межах Одеської області - Головне управління МНС в Одеській області.
16. Полтавська область - Головне управління МНС у Полтавській області.
17. Рівненська область - Головне управління МНС у Рівненській області.
18. Сумська область, акваторії річок та водоймища Полтавської, Сумської та Харківської областей - Спеціальний аварійно-рятувальний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (м. Ромни).
19. Тернопільська область - Головне управління МНС у Тернопільській області.
20. Харківська область (крім м. Харків, Богодухівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дергачівського, Золочівського, Краснокутського, Печенізького, Чугуївського та Шевченківського районів) - Навчальний центр Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (с. Ватутіне Нововодолазького району Харківської області).
21. Херсонська область, акваторії річок та водоймища Кіровоградської та Херсонської областей, акваторія внутрішніх вод Чорного моря в межах Херсонської області - Головне управління МНС у Херсонській області.
22. Хмельницька область, акваторії річок та водоймища Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей - Головне управління МНС у Хмельницькій області.
23. Черкаська область - Головне управління МНС у Черкаській області.
24. Чернівецька область - Головне управління МНС у Чернівецькій області.
25. Чернігівська область - Головне управління МНС у Чернігівській області.
26. Броварський, Вишгородський, Іванківський та Поліський райони Київської області, м. Київ, акваторії річок та водоймища Київської, Черкаської та Чернігівської областей - Центральний аварійно-рятувальний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (м. Київ).
27. Міста Запоріжжя, Енергодар та Запорізький, Вільнянський, Новомиколаївський, Гуляйпільський, Пологівський, Оріхівський, Василівський, Кам'янсько-Дніпровський, Великобілозерський райони Запорізької області - Головне управління МНС у Запорізькій області.
28. Місто Керч, Ленінський район, акваторія внутрішніх вод Чорного і Азовського морів від м. Ялта до Запорізької області - Спеціальний морський загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту (м. Керч).
29. Місто Севастополь, акваторія внутрішніх вод Чорного моря від Херсонської області до м. Ялта - Управління МНС у м. Севастополі.
30. Місто Харків, Богодухівський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дергачівський, Золочівський, Краснокутський, Печенізький, Чугуївський, Шевченківський райони Харківської області - Головне управління МНС у Харківській області.
Перший заступник Міністра
В.Антонець

Додаток 2
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ЗОНИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

підрозділів Збройних Сил щодо виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів і проведення інших вибухотехнічних робіт

Підрозділи Збройних Сил здійснюють роботи щодо виявлення, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України після війн, сучасних боєприпасів та підривних засобів (крім вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях), та проведення інших вибухотехнічних робіт на територіях, які надані для розміщення, діяльності та здійснення бойової підготовки військових частин, установ, військових навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил відповідно:
1. АР Крим - військова частина А3835 (м. Бахчисарай).
2. Вінницька область - військова частина А2641 (м. Кам'янець-Подільський).
3. Волинська область - військова частина А2331 (м. Володимир-Волинський).
4. Дніпропетровська область:
Апостолівський, Верхньодніпровський, Криворізький, Криничанський, Нікопольський, П'ятихатський, Софіївський, Солонянський, Томаківський, Широківський райони - військова частина А3283 (м. Кривий Ріг);
Дніпропетровський, Магдалинівський, Новомосковський, Петриківський, Синельниківський, Царичанський райони - військова частина А1126 (смт Гвардійське);
Васильківський, Межівський, Покровський, Петропавлівський, Павлоградський, Юр'ївський райони - військова частина А1302 (смт Черкаське).
5. Донецька область - військова частина А1302 (смт Черкаське Дніпропетровської області).
6. Житомирська область - військова частина А0409 (м. Новоград-Волинський).
7. Закарпатська область - військова частина А1927 (м. Виноградів).
8. Запорізька область - військова частина А1126 (смт Гвардійське Дніпропетровської області).
9. Івано-Франківська область:
Верховинський, Городенківський, Косівський, Коломийський, Снятинський райони - військова частина А0264 (м. Чернівці);
Богородчанський, Галицький, Долинський, Калуський, Надвірнянський, Рожнятівський, Рогатинський, Тлумацький, Тисменицький райони - військова частина А3817 (м. Самбір Львівської області).
10. Київська область:
Бородянський, Білоцерківський, Богуславський, Володарський, Васильківський, Вишгородський, Іванківський, Кагарлицький, Києво-Святошинський, Миронівський, Макарівський, Обухівський, Поліський, Рокитнянський, Ставищенський, Сквирський, Тетіївський, Таращанський, Фастівський райони - військова частина А2167 (м. Біла Церква);
м. Київ; Баришівський, Бориспільський, Броварський, Згурівський, Переяслав-Хмельницький, Яготинський райони - військова частина А0231 (м. Бровари).
11. Кіровоградська область - військова частина А3283 (м. Кривий Ріг Дніпропетровської області).
12. Луганська область - військова частина А0501 (м. Чугуїв Харківської області).
13. Львівська область:
Буський, Бродський, Городоцький, Жовківський, Золочівський, Кам'янка-Бузький, Мостицький, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Сокальський, Яворівський райони - військова частина А0998 (м. Яворів);
Дрогобицький, Жидачівський, Миколаївський, Сколівський, Стрийський, Старосамбірський, Самбірський, Турківський райони - військова частина А3817 (м. Самбір).
14. Миколаївська область - військова частина А0224 (м. Миколаїв).
15. Одеська область:
Арцизький, Білгород-Дністровський, Біляївський, Болградський, Ізмаїльський, Кілійський, Ренійський, Татарбунарський, Тарутинський, Овідіопольський, Роздільнянський, Саратський райони - військова частина А3955 (м. Білгород-Дністровський);
Ананіївський, Березівський, Балтський, Великомихайлівський, Іванівський, Комінтернівський, Красноокнянський, Котовський, Кодимський, Любашівський, Миколаївський, Савранський, Фрунзівський, Ширяївський райони - військова частина А0666 (смт Чорноморське).
16. Полтавська область:
Великобагачанський, Глобинський, Гребінківський, Гадяцький, Кременчуцький, Козельщинський, Лохвицький, Лубенський, Миргородський, Оржицький, Пирятинський, Семенівський, Хорольський, Чорнухинський райони - військова частина А0231 (м. Бровари);
Гадяцький, Диканський, Зінківський, Карлівський, Кобиляцький, Котелевський, Машівський, Новосанжарський, Полтавський, Решетилівський, Чутівський, Шишацький райони - військова частина А0563 (м. Охтирка Сумської області).
17. Рівненська область - військова частина А3814 (м. Новоград-Волинський Житомирської області).
18. Сумська область - військова частина А0563 (м. Охтирка).
19. Тернопільська область:
Бережанський, Збаразький, Зборівський, Кременецький, Козівський, Лановецький, Тернопільський, Шумський райони - військова частина А0284 (м. Львів);
Бучацький, Борщівський, Гусятинський, Залішицький, Монастирський, Підгаєцький, Підволочиський, Теребовлянський, Чортківський райони - військова частина А2641 (м. Кам'янець-Подільський).
20. Харківська область:
Богодухівський, Валківський, Золочівський, Коломацький, Краснокутський райони - військова частина А0563 (м. Охтирка Сумської області);
Барвінківський, Близнюківський, Борівський, Балаклійський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Дергачівський, Зміївський, Зачепилівський, Ізюмський, Красноградський, Кегичівський, Куп'янський, Лозівський, Нововодолазький, Печенізький, Первомайський, Сахновщинський, Харківський, Чугуївський, Шевченківський райони - військова частина А0501 (м. Чугуїв).
21. Херсонська область - військова частина А0224 (м. Миколаїв).
22. Хмельницька область:
Білогорський, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Деражнянський, Кам'янець-Подільський, Красилівський, Летичівський, Новоушицький, Старокостянтинівський, Старосинявський, Теофіпольський, Хмельницький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони - військова частина А2641 (м. Кам'янець-Подільський);
Ізяславський, Полонський, Славутський, Шепетівський райони - військова частина А3814 (м. Новоград-Волинський Житомирської області).
23. Черкаська область:
Городищенський, Жашківський, Звенигородський, Кам'янський, Катеринопільський, Корсунь-Шевченківський, Канівський, Лисянський, Маньківський, Монастирищенський, Смілянський, Тальнівський, Уманський, Христинівський, Чигиринський, Черкаський, Шполянський райони - військова частина А2167 (м. Біла Церква Київської області);
Драбівський, Золотоніський, Чорнобаївський райони - військова частина А0231 (м. Бровари).
24. Чернівецька область - військова частина А0264 (м. Чернівці).
25. Чернігівська область:
Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський, Варвинський, Ічнянський, Козелецький, Носівський, Ніжинський, Прилуцький, Срібнянський, Талалаївський райони - військова частина А0665 (смт Десна);
Городнянський, Коропський, Корюківський, Куликівський, Менський, Новгород-Сіверський, Ріпкинський, Семенівський, Сосницький, Чернігівський, Щорський райони - військова частина А1815 (смт Гончарівське).
26. Акваторія Азовського та Чорного морів:
у межах пунктів базування кораблів, швартових, якірних стоянок, пунктів маневреного базування кораблів, морських полігонів бойової підготовки Військово-Морських Сил Збройних Сил України - військова частина А4414 (м. Севастополь).
У разі великого обсягу робіт з очищення територій від вибухонебезпечних предметів та здійснення розмінування особливої складності допускаються за рішенням начальника інженерних військ Збройних Сил України залучення груп розмінування незалежно від закріплених територій та зміна категорій військовослужбовців в групі розмінування.
Очищення авіаційних полігонів Збройних Сил від вибухонебезпечних предметів здійснювати силами відділень розмінування авіаційних полігонів Повітряних Сил Збройних Сил України. За необхідності залучаються групи розмінування Сухопутних військ Збройних Сил України.
Начальник інженерних
військ Збройних Сил
полковник
Б.В.Бондар

Додаток 3
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ЗОНИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

підрозділів Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв'язку щодо розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів і проведення інших вибухотехнічних робіт

Підрозділи Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв'язку здійснюють роботи щодо розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів, що залишилися на території України після війн, сучасних боєприпасів та підривних засобів (крім вибухових пристроїв, що використовуються в терористичних цілях) та проведення інших вибухотехнічних робіт на об'єктах транспортної системи України відповідно:
Дніпропетровська область:
Апостолівський, Верхньодніпровський, Дніпропетровський, Криворізький, Криничанський, Нікопольський, П'ятихатський, Солонянський, Софіївський, Томаківський, Широківський райони - військова частина Т0120 (м. Дніпропетровськ).
Васильківський, Магдалинівський, Межівський, Новомосковський, Павлоградський, Петриківський, Петропавлівський, Покровський, Синельниківський, Царичанський, Юр'ївський райони - військова частина Т0320 (м. Новомосковськ).
Чернігівська область - військова частина Т0500 (м. Чернігів).
Львівська область - військова частина Т0110 (м. Львів).
Харківська область - військова частина Т0130 (м. Харків).
Голова Адміністрації Державної
спеціальної служби транспорту
Міністерства транспорту
та зв'язку України
генерал-лейтенант
М.І.Мальков

Додаток 4
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ТИПОВИЙ ШТАТНИЙ РОЗРАХУНОК ТА ОСНАЩЕННЯ

відділення групи піротехнічних робіт територіальних органів управління та підпорядкованих МНС підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту

1. Склад піротехнічного відділення:
     начальник відділення - старший начальницький склад   - 1 
     старший сапер                                        - 1 
     сапер                                                - 1 
     водій-сапер                                          - 2 
2. Оснащення піротехнічного відділення:
N з/п Найменування Од. виміру Кількість
СПЕЦІАЛЬНІ ПІРОТЕХНІЧНІ ТРАНСПОРТНІ ЗАСОБИ
1 Спеціальний автомобіль підвищеної прохідності (4х4) для перевезення особового складу піротехнічного відділення і оснащення од. 1
2 Спеціальний автомобіль легкого типу або важкого типу з гідроманіпулятором підвищеної прохідності (4х4) для перевезення вибухових матеріалів і вибухонебезпечних предметів (комплектування розрахунку здійснюється за погодженням з МНС) од. 1
ЗАСОБИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ
3 Захисний бронежилет IV рівня захисту (захисний костюм легкого типу) к-т 5
4 Захисний бронешолом III-А рівня захисту к-т 5
5 Вибухозахисний костюм піротехніка к-т 1
6 Вибухопоглинаєма ковдра (комплект засобів локалізації вибуху) к-т 1
7 Щит укриття протиосколковий к-т 1
8 Комплект засобів індивідуального захисту органів дихання і шкіри: протигаз з панорамною шолом-маскою; респіратор; костюм захисний типу Л-1 к-т 5
ЗАСОБИ ПОШУКУ ВНП ТА ВЕДЕННЯ РОЗВІДКИ
9 Засіб пошуку ВНП на глибині до 0,6 м к-т 2
10 Засіб пошуку ВНП на глибині до 3 м к-т 1
11 Засіб пошуку ВНП на глибині до 6 м к-т 1
12 Електронний стетоскоп к-т 1
13 Портативний ендоскоп к-т 1
14 Газоаналізатор (детектор вибухових речовин) к-т 1
15 Газоаналізатор типу 342ЕХ08, 662ЕХ02 к-т 1
16 Аналізатор бойових ОР типу ВПХР к-т 1
17 Дозиметр-радіометр типу ТЕРРА к-т 1
18 Індивідуальний дозиметр к-т 5
ЗАСОБИ ОПЕРАТИВНОГО ЗВ'ЯЗКУ
19 Радіостанція індивідуальна переносна потужністю 5 Вт к-т 5
20 Радіостанція автомобільна портативна потужністю 45 Вт к-т 2
21 Абонентський термінал мобільного (супутникового) зв'язку к-т 1
22 Сигнально-гучномовна установка к-т 2
23 Мегафон к-т 2
ЗАСОБИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ РОБІТ
24 Підривна машинка к-т 2
25 Пристрій для перевірки цілісності підривної мережі к-т 2
26 Комплект піротехніка к-т 1
27 Саперний провід типу СПП-2 (СПП-1) м 2000
28 Телескопічний вибухотехнічний маніпулятор к-т 1
29 Дистанційний вилучник підривників боєприпасів к-т 1
30 Прилад типу "Цементатор" к-т 1
31 Апаратура дистанційного охолодження підривників боєприпасів к-т 1
32 Залізний сейф з м'якою оббивкою для вибухових матеріалів од. 2
33 Комплект шанцевого та допоміжного інструменту: лопата саперна - 5 шт.; мала піхотна лопата - 5 шт.; пилка дворучна - 2 шт.; пилка по дереву - 2 шт.; сокира - 2 шт.; лом - 2 шт.; кирка-мотика - 2 шт.; молот великий - 1 шт.; молот середній - 2 шт.; ножиці великі для трави - 5 шт.; кельма мала, секатор великий - 5 шт.; щітка жорстка (пензлик великий) - 5 шт.; граблі - 2 шт.; вила - 2 шт. к-т 1
34 Волокуша з тросом (канатом) к-т 1
35 Візок для перевезення ВНП од. 1
36 Завантажувальні ноші од. 1
37 Набір спеціального діелектричного інструменту к-т 1
38 Комплект засобів малої механізації: електробур; електроперфоратор; кутова шліфувальна машина; бензопила; бензокосарка типу "струна" к-т 1
39 Комплект освітлювальних засобів з бензогенератором к-т 1
40 Первинні засоби пожежогасіння: вогнегасник вуглекислотний об'ємом не менш 10 л; вогнегасник порошковий шт. шт. 2 2
ЗАСОБИ РОЗВІДКИ ТА ТОПОГРАФІЧНОЇ ПРИВ'ЯЗКИ
41 Карта місцевості зон відповідальності (1:50.000) к-т 1
42 Карта автомобільних доріг України (1:500.000) к-т 1
43 Система супутникової навігації (GPS) к-т 1
44 Магнітний компас к-т 1
45 Бусоль артилерійська типу ПАБ-2А к-т 1
46 Бінокль к-т 2
ОФІСНА ТЕХНІКА ДЛЯ ОБРОБКИ ІНФОРМАЦІЇ
47 Комп'ютер стаціонарний од. на групу 1
48 Комп'ютер портативний "Notebook" з принтером к-т 1
49 Багатофункціональний офісний пристрій од. на групу 1
50 Пристрій для збереження інформації к-т 1
51 Цифрова фотовідеокамера од. 1
ОСОБИСТЕ СПОРЯДЖЕННЯ
52 Спальний мішок к-т 5
53 Комбінезон робочий спеціальний к-т 5
54 Рукавиці робочі захисні зимові пара 5
55 Чоботи гумові к-т 5
56 Плащ накидка к-т 5
57 Намет на відділення к-т 1
58 Сухий пайок з розрахунку на 3 доби к-т 5
РОЗХІДНИЙ МАТЕРІАЛ
59 Рукавиці робочі захисні літні пара 10
60 Шпагат (мотузка) м 200
61 Кілки дерев'яні (віхи) 1400х40х40 шт. 50
62 Фарби червона, біла та блакитна в аерозольній упаковці уп. 10
Комплектація засобами надання першої медичної допомоги проводиться згідно з вимогами наказу МНС від 30.11.2006 N 760 "Про введення у дію Норм медичного постачання органів і підрозділів цивільного захисту МНС лікарськими засобами, виробами медичного призначення та медичною технікою поточного постачання".
Комплектація відділень підводного розмінування проводиться згідно з вимогами типових нормативів (додаток 7 до наказу МНС від 20.06.2006 N 380 "Про затвердження Інструкції про організацію та здійснення організаційно-штатної роботи в МНС України").
Перший заступник Міністра
В.Антонець

Додаток 5
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ТИПОВИЙ ШТАТНИЙ РОЗРАХУНОК ТА ОСНАЩЕННЯ

групи розмінування Збройних Сил

1. Склад групи розмінування:
     командир групи - офіцер (прапорщик) інженерних військ   - 1 
     старший сапер                                           - 1 
     водій - сапер                                           - 2 
     сапер                                                   - 1 
2. Оснащення групи розмінування:
N з/п Найменування Од. виміру Кількість
1 Автомобіль для перевезення особового складу групи розмінування од. 1
2 Автомобіль, обладнаний для перевезення виявлених вибухонебезпечних предметів од. 1
3 Міношукач к-т 2
4 Бомбошукач к-т 1
5 Металодетектор к-т 1
6 Комплект розмінування к-т 1
7 Комплект N 77 к-т 1
8 Захисний костюм сапера шт. 2
9 Пристрій для перевірки цілісності підривних ланцюгів к-т 1
10 Провід СПП-2 (СПП-1) м 1000
11 Лопата саперна шт. 3
12 Сумка мінера - підривника к-т 1
13 Мала піхотна лопата шт. 4
14 Лом шт. 2
15 Сокира шт. 2
3. Розрахунок кількості груп розмінування.
для військових частин (установ) інженерних військ:
полк - 3;
окремий батальйон - 2;
Центр розмінування Збройних Сил - 3;
для підрозділів інженерних військ:
механізовані, танкові бригади, аеромобільні бригади, полки - 2.
Начальник інженерних
військ Збройних Сил
полковник
Б.В.Бондар

Додаток 6
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ТИПОВИЙ ШТАТНИЙ РОЗРАХУНОК ТА ОСНАЩЕННЯ

групи розмінування Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв'язку України

1. Склад групи розмінування:
     командир групи - офіцер (прапорщик) служби загородження 
     (інженерної служби)                                     - 1 
     старший сапер (сапер)                                   - 2 
     водій-сапер                                             - 2 
2. Оснащення групи розмінування:
N з/п Найменування Од. виміру Кількість
1 2 3 4
1 Автомобіль для перевезення особового складу групи розмінування од. 1
2 Автомобіль, обладнаний для перевезення виявлених вибухонебезпечних предметів од. 1
3 Міношукач к-т 3
4 Бомбошукач к-т 1
5 Комплект розмінування к-т 1
6 Комплект N 77 к-т 1
7 Омметр ЛМ-57 (Р353) к-т 2
8 Сумка мінера - підривника к-т 1
9 Лопата саперна шт. 3
10 Мала піхотна лопата шт. 4
11 Лом шт. 2
12 Сокира шт. 2
3. Розрахунок кількості груп розмінування для об'єднаних загонів, окремих загонів, навчального центру Державної спеціальної служби транспорту - 1-2.
Голова Адміністрації Державної
спеціальної служби транспорту
Міністерства транспорту
та зв'язку України
генерал-лейтенант
М.І.Мальков

Додаток 7
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ДОНЕСЕННЯ

про знищення вибухонебезпечних предметів, виконання заявок і витрату сил і засобів за станом на "___"____________ 20__ року

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
| N | Найме-|Наді-|Вико-|   Перевірено, га   |                     Знищено, шт.                    |                Витрачено               |Прове-|Охоп-|Кіль-|Кількість|Випу- | 
|з/п|нування|йшло |нано |--------------------+-----------------------------------------------------+----------------------------------------| дено |лено |кість|виступів | щено | 
|   | облас-|зая- | зая-| конт- |суці- |усьо-|інже-|артиле-|міно-|гра-|авіа-|пат-|інші|УСЬО-|УСЬОГО|тро-| КД  |ВШ,| мото-|ПММ,|люди-|грошові|бесід |осіб | вис-|на теле- | лис- | 
|   |  тей  | вок | вок |рольною|льною | го  |нерні|рійські|метні|нати|бомби|рони|ВНП | ГО  |(тонн)|тил,|(ЕД),| м |ресур-| т  | но- |засоби,|      |     |тупів| баченні |тівок,| 
|   | (регі-|     |     | пере- |очист-|     |міни |снаряди|міни |    |     |    |    |(од.)|      | кг | шт. |   |си, км|    |днів |  грн. |      |     | на  |         | пла- | 
|   | онів) |     |     |віркою | кою  |     |     |       |     |    |     |    |    |     |      |    |     |   |      |    |     |       |      |     |радіо|         |катів | 
|---+-------+-----+-----+-------+------+-----+-----+-------+-----+----+-----+----+----+-----+------+----+-----+---+------+----+-----+-------+------+-----+-----+---------+------| 
| 1 |   2   |  3  |  4  |   5   |   6  |7    |  8  |   9   |  10 | 11 |  12 | 13 | 14 |  15 |  16  | 17 |  18 |19 |  20  | 21 |  22 |   23  |  24  |  25 |  26 |    27   |  28  | 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
     Начальник ГУ     (У)     МНС     у     регіоні     (начальник 
аварійно-рятувального загону) _________________ 
     Заступник начальника  ГУ  (У)   МНС   з   питань   реагування 
(начальник інженерної служби загону) __________ 
     Начальник групи піротехнічних робіт _________________________ 
Примітка. Донесення подається через відділ організації піротехнічних робіт, утилізації та знищення боєприпасів на ім'я першого заступника (заступника) Міністра (куратора Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту) один раз на квартал, до 5 числа наступного за звітним періодом місяця. Донесення за IV квартал подається до 31 грудня. Разом із донесенням надається по одному примірнику актів на виконання робіт з очищення місцевості від ВНП за звітний період.
Інформація щодо виконання заходів підрозділами Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв'язку подається від начальника головного штабу Адміністрації Держспецтрансслужби на ім'я першого заступника (заступника) Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (куратора Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту) один раз на квартал, до 5 числа наступного за звітним періодом місяця. Інформація за IV квартал подається до 31 грудня.

Додаток 8
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ДОНЕСЕННЯ

про кількість випадків підриву і загибелі населення від вибухонебезпечних предметів за станом на "___"______________ 20__ року

------------------------------------------------------------------ 
| N |  Найменування  | Загинуло, |Поранено, |Усього,|У тому числі| 
|з/п|    області     |   осіб    |   осіб   |  осіб |    дітей   | 
|   |   (регіону)    |           |          |       |            | 
|---+----------------+-----------+----------+-------+------------| 
| 1 |        2       |     3     |    4     |   5   |      6     | 
------------------------------------------------------------------ 
     Начальник ГУ     (У)     МНС     у     регіоні     (начальник 
аварійно-рятувального загону) __________________ 
     Заступник начальника   ГУ   (У)   МНС   з  питань  реагування 
(начальник інженерної служби загону) ___________ 
     Начальник групи піротехнічних робіт _________________________ 
Примітка. Донесення подається через відділ організації піротехнічних робіт, утилізації та знищення боєприпасів на ім'я першого заступника (заступника) Міністра (куратора Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту) один раз на квартал, до 5 числа наступного за звітним періодом місяця. Донесення за IV квартал подається до 31 грудня.
У разі наявності випадків підриву надавати пояснювальну записку з описом обставин події та фото-, відеоматеріали.

Додаток 9
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455
 ПОГОДЖЕНО                        ЗАТВЕРДЖУЮ 
 ____________________________     ______________________________ 
  (керівник місцевого органу      (начальник ГУ(У) МНС в регіоні 
      виконавчої влади)                   (Начальник АРЗ) 
 "___"______________ 200__ р.     "___"_______________ 200__ р. 
                            АКТ N ___ 
             на виконання робіт з очищення місцевості 
                 від вибухонебезпечних предметів 
                    "___"____________ 200__ р. 
 Комісія у складі групи піротехнічних робіт: _____________________ 
 _________________________________________________________________ 
 та представників ________________________________________________ 
 склала цей акт про те,  що:  "___"___________ 200__  р.  особовим 
 складом ГПР,  відповідно до наказу начальника _______________ від 
 "___"___________ 200__ р.  N ___ виконано заявку на  розмінування 
 від "___"____________ 200__ р. N ____ за адресою: _______________ 
 _________________________________________________________________ 
  (район, населений пункт, вулиця, місце розташування, орієнтири, 
                            координати) 
 ___________________________________ та проведено такі види робіт: 
 1. Здійснено   контрольну   перевірку   місцевості  на  наявність 
 вибухонебезпечних предметів загальною площею _____ га та суцільну 
 очистку місцевості на площі ________ га. 
 2. Під  час  робіт виявлено ____ од.  (____ кг) вибухонебезпечних 
 предметів, у тому числі ___ од.  (___ кг) 1 категорії та ____ од. 
 (____ кг) 2 категорії, зокрема __________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
                (наводиться перелік і тоннаж ВНП) 
 3. Вилучення (знешкодження) ВНП проведено з ___ год.  ___ хв.  до 
 ___ год. ____ хв. ____________. 
 4. Вилучені  ВНП   транспортовані   "___"___________   200__   р. 
 з ___   год.   ___   хв.  до  ___  год.  ___  хв.  за  маршрутом: 
 _________________________________________________________________ 
 5. ВНП знищено "___"_____________ 200__ р.  з ___ год. ___ хв. по 
 ___ год.   ___   хв.  у  районі  підривного  майданчика  N  _____ 
 _________________________________, здійснено ______ підривів. 
 6. Під час робіт витрачено:  тротилу ________ кг,  ЄДП __________ 
 шт., інших засобів підриву ____________, отриманих за накладною N 
 _____ від "___"____________ 200__ р. 
 7. При проведенні  робіт  випадків  підриву,  загибелі,  поранень 
 людей не допущено,  ушкоджень, заподіяних народному господарству, 
 _________________________________________________________________ 
   (не завдано, якщо завдано, то вказується позаштатна ситуація) 
 8. Серед місцевого населення проведено роз'яснювальну роботу щодо 
 заходів безпеки    та    правил    поводження    при    виявленні 
 вибухонебезпечних предметів.   Заходами  охоплено  _______  осіб, 
 розповсюджено ______  пам'яток,  проведено  виступів  в   засобах 
 масової інформації ____________ 
 9. До   забезпечення   робіт  усього  залучалось  _____  чоловік, 
 відпрацьовано ______ людино/годин. 
 10. У ході робіт використовувалась техніка: 
 10.1 Групи піротехнічних робіт: 
 для перевезення  піротехнічного  відділення  і  оснащення  ______ 
 с/н ______, шляховий лист N ___ 
 для перевезення  вибухових  матеріалів  і  ВНП ______ с/н ______, 
 шляховий лист N ___ 
 10.2 Для забезпечення  робіт  залучалось  _________  од.  техніки 
 від ____________________________ 
 11. Загальний  пробіг  автомобілів склав _________ км,  витрачено 
 ПММ ______________ літрів. 
 Начальник групи 
 піротехнічних робіт  ____________________________________________ 
                           (звання, підпис, ініціали, прізвище) 
 Особовий склад групи ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                      ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                      ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                      ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
Представники          ____________________________________________ 
                          (посада, підпис, ініціали, прізвище) 
                                                Зворотний бік акта 
                              СХЕМА 
           місця виявлення вибухонебезпечного предмета 
------------------------------------------------------------------ 
|                                                                | 
|                                                                | 
|                                                                | 
|                                                                | 
|                                                                | 
------------------------------------------------------------------ 
 Начальник групи 
 піротехнічних робіт  ____________________________________________ 
                           (звання, підпис, ініціали, прізвище) 
 Особовий склад групи ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                      ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                      ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                      ____________________________________________ 
                      (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
Представники          ____________________________________________ 
                          (посада, підпис, ініціали, прізвище) 

Додаток 10
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ДОНЕСЕННЯ

про використання, рух та наявність вибухових матеріалів за станом на "___"____________ 20__ року

------------------------------------------------------------------------------------ 
| N |  Назва  |  Од. |Залишок|Отримано|Видано| Витра-|Залишок|   Назви   |Кількість| 
|з/п|вибухових|виміру|  на   |   за   |  за  |чено на|  на   | ВНП, які  |  ВНП,   | 
|   | речовин |      |початок|нарядом |наряд |знешко-|кінець |знешкоджено| знешко- | 
|   |    та   |      |__ кв. |   за   |  за  |дження | __ кв.|  у __ кв. | джених  | 
|   | засобів |      |       | __ кв. |__ кв.|  ВНП  |       |           | у __ кв.| 
|   | підриву |      |       |        |      |       |       |           |         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 1 |  Тротил |  кг  |       |        |      |       |       |арт. снаряд|         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 2 |   ЕДП   |  шт. |       |        |      |       |       |міном. міна|         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 3 |  ЕДП-р  |  шт. |       |        |      |       |       |  граната  |         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 4 | КД N 8А |  шт. |       |        |      |       |       | інженерні |         | 
|   |         |      |       |        |      |       |       |    міни   |         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 5 |   ОШП   |   м  |       |        |      |       |       | авіабомби |         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 6 |   ДШВ   |   м  |       |        |      |       |       |  інші ВНП |         | 
|---+---------+------+-------+--------+------+-------+-------+-----------+---------| 
| 7 | ЗТП-300 |  шт. |       |        |      |       |       |  УСЬОГО   |         | 
------------------------------------------------------------------------------------ 
     Начальник ГУ     (У)     МНС     в     регіоні     (начальник 
аварійно-рятувального загону) ____________________________________ 
     Заступник начальника  ГУ  (У)  МНС  з  матеріально-технічного 
забезпечення (начальник інженерної служби загону) ________________ 
     Начальник групи піротехнічних робіт _________________________ 
Примітка. Донесення подається через відділ спеціального технічного забезпечення на ім'я директора Департаменту матеріально-технічного забезпечення один раз на квартал, до 5 числа наступного за звітним періодом місяця. Донесення за IV квартал подається до 31 грудня. Разом із донесенням надається по одному примірнику актів списання використаних вибухових речовин та засобів підриву із загальним актом доцільності використання вибухових речовин та засобів підриву за звітний період.

Додаток 11
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455
ЗАТВЕРДЖУЮ
_______________________________
(начальник ГУ(У) МНС у регіоні
(Начальник АРЗ)
"___"______________ 200__ р.

АКТ N _____

списання використаних вибухових речовин та засобів підриву

"___"____________ 200__ р.

     Комісія, яка підписалася нижче, у складі голови _____________ 
                                                (посада, звання, 
                                             прізвище та ініціали) 
 та членів комісії _______________________________________________ 
                       (посада, звання, прізвище та ініціали) 
 _________________________________________________________________ 
              (посада, звання, прізвище та ініціали) 
 склала цей акт на предмет списання використаних вибухових речовин 
 та засобів підриву,  які були згідно із  затвердженим  керівником 
 розрахунком-заявкою отримані    за    накладною   N   _____   від 
 "___"________ 200  ___  року,  відповідно  до  наказу  начальника 
 _________________________ від "___"________ 200 ___ року N _____. 
------------------------------------------------------------------ 
| N | Найменування |  Од.  |   Усього   |Використано|  Підлягає  | 
|з/п|    ВР і ЗП   |виміру |отримано зі |           |  здачі на  | 
|   |              |       |   складу   |           |    склад   | 
|---+--------------+-------+------------+-----------+------------| 
| 1 |       2      |   3   |      4     |     5     |      6     | 
------------------------------------------------------------------ 
 Вибухи проводяться на ___________________________________________ 
                            (місце проведення підривних робіт) 
 Місце вибуху (вибухів) оглянуте _________________________________ 
                                   (ким персонально, час огляду, 
                                 що саме виявлено або не виявлено) 
 Залишків ВР і ЗП ________________________________________________ 
                          (що зроблено або спосіб знищення) 
 Виявлені залишки ВР і ЗП ________________________________________ 
 "___"_____________ 200__ року 
 Голова комісії  _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
 Члени комісії   _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                 _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                 _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                 _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 

Додаток 12
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455
ЗАТВЕРДЖУЮ
_______________________________
(начальник ГУ(У) МНС у регіоні
(Начальник АРЗ)
"___"______________ 200__ р.

АКТ N _____

доцільності використання вибухових речовин та засобів підриву

     Комісією в складі голови комісії ____________________________ 
                                        (посада, звання, прізвище 
                                              та ініціали) 
 та членів комісії: ______________________________________________ 
                        (посада, звання, прізвище та ініціали) 
 _________________________________________________________________ 
              (посада, звання, прізвище та ініціали) 
 перевірено правильність використання вибухових речовин та засобів 
 підриву (ВР  та  ЗП),  використаних групою піротехнічних робіт за 
 ____ квартал 200__ року (акти N _____ ), та встановлено, що ВР та 
 ЗП використані за призначенням, зауважень немає. 
 "___"_____________ 200__ року 
 Голова комісії  _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
 Члени комісії   _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                 _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                 _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 
                 _________________________________________________ 
                    (посада, звання, підпис, ініціали, прізвище) 

Додаток 13
до наказу МНС,
Міноборони,
Мінтрансзв'язку,
Адміністрації
Держприкордонслужби
27.05.2008
N 405/223/625/455

ДОНЕСЕННЯ

про хід виконання робіт щодо знищення вибухонебезпечних предметів

N з/п Заходи Разом за звітний квартал Разом від початку року
1 Заплановано для перевірки площі, га суцільною
контрольною
разом
2 Перевірено площі, га суцільною
контрольною
разом
3 Кількість заявок надійшло
виконано
4 Кількість знищених вибухонебезпечних предметів інженерних
артилерійських снарядів
мінометних мін
гранат
авіаційних бомб
інших вибухонебезпечних предметів
разом (у тому числі часів ВВВ)
5 Кількість груп розмінування військова частина (місце дислокації)
військова частина (місце дислокації)
військова частина (місце дислокації)
разом
у тому числі
офіцерів, прапорщиків
сержантів, солдатів військової служби за контрактом
разом
кількість машин розмінування
6 Витрачено людино-днів
моторесурсу машин, км
7 Витрачено вибухових речовин
капсулів- детонаторів ЕДП/КД (шт.)
саперного проводу (СПП-2/СПП-1), м
вогнепровідного шнура, м
детонуючого шнура, м
пально-мастильних матеріалів, ДП/АБ, л
 Начальник інженерної служби _____________________________________ 
                                  (військове звання, підпис, 
                                    ініціали та прізвище)