РАДА ЦЕНТРАЛЬНОЇ СПІЛКИ СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ УКРАЇНИ
VI збори XIX скликання
П О С Т А Н О В А
12.11.2008

Про внесення змін і доповнень до Статуту Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки)

Збори Ради Укоопспілки ПОСТАНОВЛЯЮТЬ:
1. Внести до Статуту Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілка), прийнятого XVI з'їздом споживчої кооперації України 03 березня 1994 року (зі змінами і доповненнями, внесеними другими і шостими зборами Ради Укоопспілки шістнадцятого скликання (28.06.94, 22.04.97), першою конференцією споживчої кооперації України 25.06.97, сьомими зборами Ради Укоопспілки шістнадцятого скликання (23.04.98), сьомими зборами Ради Укоопспілки сімнадцятого скликання (22.03.04), другими зборами Ради Укоопспілки дев'ятнадцятого скликання (23.02.05) (n0001626-05) , третіми зборами Ради Укоопспілки дев'ятнадцятого скликання (25.01.06) та п'ятими зборами Ради Укоопспілки дев'ятнадцятого скликання (21.11.07) (n0006626-07) наступні зміни і доповнення:
1.1. Підпункт д) пункту 9 викласти у такій редакції:
"д) одержувати від виборних органів і службових осіб апарату Укоопспілки інформацію з будь-якого питання її діяльності за винятком тієї, що пов'язана з комерційною таємницею та конфіденційною інформацією. Порядок одержання, використання, поширення і зберігання інформації, віднесеної до комерційної таємниці та конфіденційної інформації, визначається нормативними актами Укоопспілки".
1.2. Підпункт ж) пункту 15 викласти у такій редакції:
"ж) здійснює право власності Укоопспілки; визначає органи управління, котрим передаються окремі функції по господарському управлінню колективним майном (крім питання внесення змін у перелік об'єктів неподільного громадського майна Укоопспілки)".
1.3. Підпункт н) пункту 28 після слів "за власним бажанням на підставі його письмової заяви" доповнити словами "або за угодою сторін".
1.4. Підпункт н) пункту 28 доповнити абзацом наступного змісту:
"У випадках, визначених даним Статутом, правлінням Укоопспілки може бути прийнято рішення про тимчасове відсторонення відповідної особи від посади".
1.5. Пункт 33 доповнити абзацом третім наступного змісту:
"У разі призначення правлінням Укоопспілки перевірки фактів, які мають ознаки порушень, передбачених абзацом першим даного пункту, правлінням Укоопспілки одночасно може бути прийнято рішення про відсторонення відповідної особи від посади на період проведення перевірки".
1.6. Пункт 38 викласти у такій редакції:
"38. Майно Укоопспілки утворюється за рахунок: внесків споживчих товариств, спілок, прибутків власних підприємств (об'єднань) та інших господарюючих суб'єктів, реалізації цінних паперів, а також іншої діяльності та надходжень, не заборонених чинним законодавством України.
Майно Укоопспілки складається з неподільної і подільної частини:
а) неподільне (громадське) майно Укоопспілки визначається розміром, не меншим ніж 25 відсотків балансової вартості основних засобів і становить її неподільний фонд.
Конкретний розмір неподільного (громадського) майна та перелік об'єктів, що зараховуються до нього, затверджує з'їзд споживчої кооперації України. Внесення змін до переліку об'єктів, що зараховані до неподільного (громадського) майна (крім об'єктів нерухомості житлового фонду) відноситься до виключної компетенції з'їзду споживчої кооперації України.
Об'єкти (основні засоби) неподільного громадського майна (крім об'єктів нерухомості житлового фонду) не можуть бути продані, безоплатно передані, внесені до статутного капіталу інших підприємств, передані в заставу, фінансовий лізинг (крім господарюючих суб'єктів Кримспоживспілки, облспоживспілок, інших членів Укоопспілки);
б) подільне (колективне) майно Укоопспілки - це сукупність необоротних активів, які у встановленому законодавством і нормативними актами Укоопспілки порядку можуть бути переведені в оборотні активи шляхом їх продажу, а також безоплатно передані, внесені до статутних капіталів інших підприємств і організацій, передані в заставу, надані в оренду тощо".
1.7. Абзац 4 пункту 39 викласти у такій редакції:
"У разі надання правлінню Укоопспілки права щодо продажу підприємств (єдиних майнових комплексів) та (або) корпоративного права на підприємства Укоопспілки .об'єктів основних засобів Укоопспілки, її підприємств (об'єднань) та інших господарюючих суб'єктів, передачі, надання позики, безоплатного тимчасового користування, здачі в оперативну оренду, передачі в заставу основних засобів Укоопспілки, її підприємств (об'єднань) та інших господарюючих суб'єктів членам споживчих товариств, підприємствам, організаціям, установам, іншим фізичним і юридичним особам, рішення правління з цих питань підлягають затвердженню Радою Укоопспілки".
2. Затвердити нову редакцію Статуту Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки) із внесеними відповідно до п. 1 цієї постанови змінами і доповненнями.
3. Уповноважити голову правління Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки) Бабенка Станіслава Григоровича підписати нову редакцію Статуту Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки) та забезпечити здійснення державної реєстрації нової редакції Статуту Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки).
4. Внести на розгляд XX з'їзду споживчої кооперації України питання прийняття нової редакції Статуту Центральної спілки споживчих товариств України (Укоопспілки).
Голова зборів Ради
Секретар зборів Ради
П.Ф.Бараш
К.А.Войтович