РАДА ЦЕНТРАЛЬНОЇ СПІЛКИ СПОЖИВЧИХ ТОВАРИСТВ УКРАЇНИ
V збори XIX скликання
П О С Т А Н О В А
21.11.2007

Про зміни і доповнення до Примірних статутів споживчого товариства, районної спілки споживчих товариств (райспоживспілки), обласної (республіканської) спілки споживчих товариств

Збори Ради Укоопспілки ПОСТАНОВЛЯЮТЬ:
1. Внести зміни і доповнення до Примірного статуту споживчого товариства (n0003626-00) , затвердженого постановою XVIII (позачергового) з'їзду споживчої кооперації України (19.12.2000 р.), зі змінами і доповненнями, внесеними п'ятими (17.04.02), сьомими (22.03.04) зборами Ради Укоопспілки сімнадцятого скликання, третіми (25.01.06) і четвертими (24.01.07) зборами Ради Укоопспілки дев'ятнадцятого скликання, зокрема:
1.1. Доповнити п. 24 після другого абзацу новим абзацом наступного змісту:
"Повноваження члена правління споживчого товариства можуть бути тимчасово припинені за поданням ревізійної комісії споживчого товариства рішенням правління споживчого товариства. Рішення про припинення повноважень члена правління споживчого товариства діє до прийняття відповідного рішення з цього питання загальними зборами (зборами уповноважених) членів споживчого товариства".
1.2. Підпункт а) пункту 33 викласти у такій редакції:
"а) обирає зі свого складу та звільняє відкритим голосуванням заступників голови правління з попереднім погодженням з правлінням споживспілки, до складу якої входить споживче товариство; за поданням ревізійної комісії споживчого товариства приймає рішення про тимчасове припинення повноважень члена правління споживчого товариства; вносить пропозиції Раді споживспілки, до складу якої входить споживче товариство, про обрання до складу Ради нових та виводу з неї діючих членів Ради".
1.3. Абзац третій пункту 34 після першого речення доповнити реченнями наступного змісту:
"Рішення про тимчасове припинення повноважень члена правління споживчого товариства приймається не менш як 1/2 голосів членів правління, обраних до його складу. Голос члена правління, щодо якого приймається рішення про тимчасове припинення його повноважень, при голосуванні з даного питання не враховується".
1.4. Абзац 4 пункту 34 доповнити реченням:
"Не допускається прийняття рішення правління споживчого товариства про тимчасове припинення повноважень члена правління споживчого товариства у робочому (опитному) порядку".
1.5. Абзац 5 пункту 41 доповнити реченням:
"Якщо такі порушення вчинені членом правління споживчого товариства, ревізійна комісія вносить правлінню споживчого товариства подання про розгляд питання тимчасового припинення повноважень цього члена правління споживчого товариства".
2. Внести зміни і доповнення до Примірного статуту районної спілки споживчих товариств (райспоживспілки) (n0004626-00) , затвердженого XVIII (позачерговим) з'їздом споживчої кооперації України (19.12.2000 р.), зі змінами і доповненнями, внесеними п'ятими (17.04.02) і сьомими (22.03.04) зборами Ради Укоопспілки сімнадцятого скликання, третіми (25.01.06) зборами Ради Укоопспілки дев'ятнадцятого скликання, а саме:
2.1. Доповнити п. 23 абзацом наступного змісту:
"Повноваження члена правління райспоживспілки можуть бути тимчасово припинені за поданням ревізійної комісії райспоживспілки рішенням правління райспоживспілки. Рішення про припинення повноважень члена правління райспоживспілки діє до прийняття відповідного рішення з цього питання Радою райспоживспілки";
2.2. Підпункт а) п. 31 викласти у такій редакції:
"а) обирає зі свого складу відкритим голосуванням і звільняє заступників голови правління з попереднім погодженням кандидатур з правлінням споживспілки, до складу якої входить райспоживспілка; за поданням ревізійної комісії райспоживспілки приймає рішення про тимчасове припинення повноважень члена правління райспоживспілки; вносить пропозиції Раді спілки, до складу якої входить райспоживспілка, а також Раді райспоживспілки про обрання до складу Рад нових та виведення з них діючих членів Рад";
2.3. Абзац третій після першого речення доповнити реченням наступного змісту:
"Рішення про тимчасове припинення повноважень члена правління райспоживспілки приймається не менш як 1/2 голосів членів правління, обраних до його складу. Голос члена правління, щодо якого приймається рішення про тимчасове припинення його повноважень, при голосуванні з даного питання не враховується".
2.4. Абзац 4 п. 32 доповнити реченням:
"Не допускається прийняття рішення правління райспоживспілки про тимчасове припинення повноважень члена правління райспоживспілки у робочому (опитному) порядку".
2.5. Абзац 6 пункту 38 доповнити реченням:
"Якщо такі порушення вчинені членом правління райспоживспілки, ревізійна комісія вносить правлінню райспоживспілки подання про розгляд питання тимчасового припинення повноважень цього члена правління райспоживспілки".
3. Внести зміни і доповнення до Примірного статуту обласної (республіканської) спілки споживчих товариств (n0002626-00) , затвердженого XVIII (позачерговим) з'їздом споживчої кооперації України (19.12.2000 р.), зі змінами і доповненнями, внесеними п'ятими (17.04.02) і сьомими (22.03.04) зборами Ради Укоопспілки сімнадцятого скликання, третіми (25.01.06) зборами Ради Укоопспілки дев'ятнадцятого скликання, зокрема:
3.1. Доповнити п. 25 після третього абзаца новим абзацом наступного змісту:
"Повноваження члена правління споживспілки можуть бути тимчасово припинені за поданням ревізійної комісії споживспілки рішенням правління споживспілки. Рішення про припинення повноважень члена правління споживспілки діє до прийняття відповідного рішення з цього питання Радою споживспілки".
3.2. Підпункт а) пункту 32 викласти у такій редакції:
"а) обирає зі свого складу відкритим голосуванням і звільняє заступників голови правління з попереднім погодженням кандидатур з правлінням Укоопспілки; за поданням ревізійної комісії споживспілки приймає рішення про тимчасове припинення повноважень члена правління споживспілки; вносить пропозиції Раді споживспілки, а також Раді Укоопспілки про обрання до них нових або виведення з них діючих членів Ради".
3.3. Третій абзац пункту 33 доповнити реченнями:
"Рішення про тимчасове припинення повноважень члена правління споживспілки приймається не менш як 1/2 голосів членів правління, обраних до його складу. Голос члена правління, щодо якого приймається рішення про тимчасове припинення його повноважень, при голосуванні з даного питання не враховується.
3.4. П'ятий абзац пункту 33 доповнити реченням:
"Не допускається прийняття постанови правління споживспілки про тимчасове припинення повноважень члена правління споживспілки у робочому порядку (шляхом узгодження)".
3.5. Останній абзац пункту 39 доповнити реченням:
"Якщо такі порушення вчинені членом правління споживспілки, ревізійна комісія вносить правлінню споживспілки подання про розгляд питання тимчасового припинення повноважень цього члена правління споживспілки".
4. Правлінням споживчих товариств, районних, обласних споживспілок, Кримспоживспілки з урахуванням цього рішення внести на затвердження чергових загальних зборів (зборів уповноважених) членів споживчих товариств, зборів Рад споживспілок зміни і доповнення в чинні статути.
Голова зборів Ради
Секретар зборів Ради
П.Г.Петрушевський
Т.І.Ковтунова