МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
24.11.2008 N 771

Про створення регіонального навчально-практичного центру Полтавської державної аграрної академії

Виконуючи заходи реалізації Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2007 N 1158 (1158-2007-п) , керуючись Законом України "Про вищу освіту" (2984-14) та з метою поліпшення практичної підготовки студентів, проведення стажування викладачів аграрних вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації і фахівців агропромислового комплексу регіону, НАКАЗУЮ:
1. Прийняти пропозиції Полтавської державної аграрної академії (далі - Академія) та ТОВ "Агрофірма "Маяк" Котелевського району Полтавської області (далі - Агрофірма) щодо створення регіонального навчально-практичного центру з практичної підготовки студентів на матеріально-технічній базі Агрофірми.
2. Ректору Академії Писаренку В.М.:
2.1. У місячний термін подати на затвердження до міністерства зміни і доповнення до статуту навчального закладу, забезпечити розробку та затвердження у встановленому порядку положення про регіональний навчально-практичний центр з практичної підготовки студентів.
2.2. Фінансування створення та функціонування регіонального навчально-практичного центру здійснити в межах загального фонду навчального закладу, а також коштів замовників на договірних засадах.
3. Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва (Іщенко Т.Д.), Державному підприємству "Центр інформаційно-аналітичного забезпечення та прогнозування розвитку аграрних навчальних закладів "Агроосвіта" (Шевченко В.І.):
3.1. Надати регіональному навчально-практичному центру методичну допомогу у формуванні структури, штатного розпису, комплектуванні педагогічними кадрами, подальшому зміцненні навчально-матеріальної бази.
3.2. Сприяти спрямуванню інвестицій з боку зацікавлених підприємств, установ, організацій, а також залученню різних джерел фінансування, не заборонених законодавством, на розвиток та утримання навчально-практичного центру шляхом укладання договорів відповідно до чинного законодавства.
3.3. Передбачати капітальні видатки на зміцнення матеріально-технічної бази навчального закладу, в якому функціонує навчально-практичний центр.
4. Науково-методичному центру аграрної освіти Міністерства аграрної політики України (Хоменко М.П.) здійснювати методичне забезпечення навчально-практичного центру.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Гадзало Я.М.
Міністр
Ю.Ф.Мельник