КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 21 січня 2009 р. N 31
Київ

Про надання у 2009 році державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок надання у 2009 році державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг, що додається.
2. Уповноважити Міністра фінансів підписувати документи щодо надання державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг за умови виконання нею вимог, передбачених у затвердженому цією постановою Порядку.
3. Установити, що вибір кредиторів, які надають Державній службі автомобільних доріг кредити під державні гарантії, а також вибір юридичних радників, які надають зазначеній Службі юридичні послуги, пов'язані з виконанням зобов'язань за кредитами, взятими під державні гарантії у поточному та минулих роках, здійснюється Службою без застосування вимог Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. N 921 (921-2008-п) (Офіційний вісник України, 2008 р., N 80, ст. 2692, N 90, ст. 3006).
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 27

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 січня 2009 р. N 31

ПОРЯДОК

надання у 2009 році державних гарантій за зобов'язаннями Державної служби автомобільних доріг

1. Цей Порядок регулює відносини, пов'язані з наданням відповідно до статті 14 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) Кабінетом Міністрів України державних гарантій для забезпечення виконання зобов'язань за внутрішніми та зовнішніми запозиченнями, що здійснюються Укравтодором (далі - державні гарантії), крім зобов'язань за кредитом у сумі 465 млн. доларів США, що передбачається залучити від банку "Кредіт Свісс Інтернешнл".
2. Державні гарантії надаються у межах загального обсягу, встановленого Законом України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) , у разі, коли розмір зобов'язань Укравтодору щодо повернення запозичень не перевищує 5 млрд. гривень.
3. Запозичення використовуються для виконання зобов'язань, що виникають у зв'язку з фінансуванням проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту автомобільних доріг, у тому числі за залученими у минулі роки кредитами.
4. Для надання державних гарантій Укравтодор подає Мінфіну такі документи:
проекти кредитних договорів;
відомості про залучені Укравтодором запозичення разом з графіками їх погашення та обслуговування;
техніко-економічний розрахунок (бізнес-план) або відповідний фінансово-економічний розрахунок;
копію річного балансу за минулий рік з додатками та копію балансу на останню звітну дату з відміткою Головного управління Державного казначейства у м. Києві.
5. До надання державної гарантії Мінфін та Укравтодор укладають договір про відшкодування витрат державного бюджету, які можуть виникнути у разі виконання державою гарантійних зобов'язань.
У договорі передбачаються зобов'язання Укравтодору щодо:
відшкодування витрат державного бюджету, пов'язаних з виконанням гарантійних зобов'язань;
сплати пені за кожний день прострочення відшкодування зазначених витрат;
подання Мінфіну інформації, необхідної для проведення моніторингу спроможності Укравтодору виконувати зобов'язання за запозиченнями;
обов'язкового погодження з Мінфіном здійснення видатків на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування у разі недостатності коштів для внесення чергового платежу за кредитами або наявності простроченої заборгованості за кредитами, наданими під державні гарантії, чи заборгованості з відшкодування витрат державного бюджету, пов'язаних з виконанням гарантійних зобов'язань.