Угода

між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Білорусь про співробітництво в галузі судової експертизи

Дата підписання: 23.01.2009 р.
Дата набрання чинності для України: 23.01.2009 р.
Міністерство юстиції України та Міністерство юстиції Республіки Білорусь, що надалі іменуються "Сторони",
прагнучи налагодити зв'язки в галузі судової експертизи та вважаючи, що зміцнення існуючих дружніх відносин та взаємовигідного співробітництва відповідають національним інтересам обох держав;
з метою подальшого зміцнення відносин шляхом розвитку співробітництва в галузі судової експертизи та судово-експертної діяльності;
Домовились про наступне:

Стаття 1

Сторони здійснюватимуть співробітництво в сфері наукової роботи з проблем та перспектив розвитку судової експертизи, обміну досвідом з питань експертної практики.

Стаття 2

В процесі реалізації положень даної Угоди Сторони здійснюватимуть співробітництво між собою безпосередньо через підвідомчі їм установи.

Стаття 3

Сторони в межах компетенції розвиватимуть співробітництво в галузі судової експертизи у таких напрямках:
обмін інформацією щодо науково-дослідних розробок, нових учбових, методичних та довідкових видань з теоретичних та методичних питань, пов'язаних з проведенням судових експертиз;
надання взаємної допомоги з питань наукової та експертної діяльності;
рецензування експертних висновків за згодою керівників експертних установ Сторін;
підготовка кадрів та підвищення кваліфікації шляхом навчання, проведення стажувань спеціалістів експертних установ;
проведення спільних семінарів, курсів з освоєння нових методів експертного дослідження.

Стаття 4

Сторони, за взаємною згодою, будуть сприяти співробітництву у напрямках, не передбачених даною Угодою, але, які відповідатимуть цілям розвитку співробітництва в галузі судової експертизи між Україною та Республікою Білорусь.

Стаття 5

Співробітництво у напрямках, передбачених даною Угодою, реалізуються з урахуванням наявних фінансових можливостей кожної із Сторін.

Стаття 6

За згодою Сторін до цієї Угоди в письмовому вигляді можуть вноситись зміни та доповнення, які оформлюються у вигляді протоколів, які становлять її невід'ємну частину та набувають чинності відповідно до положень статті 7.
Спори щодо тлумачення та реалізації даної Угоди будуть вирішуватися шляхом консультацій між Сторонами.

Стаття 7

Ця Угода укладається на невизначений строк і набуває чинності з дати її підписання.
Кожна із Сторін може припинити дію Угоди шляхом письмового повідомлення дипломатичними каналами.
Дія Угоди припиняється через 6 місяців від дня отримання однією із Сторін письмового повідомлення іншої Сторони про наміри припинити дію даної Угоди.
Вчинено в місті Києві 23 січня 2009 року, в двох примірниках, кожний українською та білоруською мовами, при цьому обидва тексти є автентичними та мають однакову силу.
 За Міністерство юстиції                   За Міністерство юстиції
 України                                   Республіки Білорусь