КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 28 січня 2009 р. N 181-р
Київ

Про надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія

На виконання Указу Президента України від 18 листопада 2008 р. N 1051 (1051/2008) "Про надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія":
1. Виділити МНС 4914,702 тис. гривень для надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія.
Мінфіну здійснити зазначені видатки за рахунок резервного фонду державного бюджету (835-17) , а Державному казначейству забезпечити перерахування коштів МНС, зокрема в іноземній валюті (за наявності на рахунку) в сумі, необхідній для оплати витрат, що пов'язані з доставкою вантажу гуманітарної допомоги та відрядженням групи супроводження.
2. Дозволити МНС:
здійснити закупівлю товарів і послуг за рахунок коштів, виділених згідно з цим розпорядженням, для надання гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія без застосування процедур закупівлі, визначених Положенням про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. N 921 (921-2008-п) (Офіційний вісник України, 2008 р., N 80, ст. 2692, N 90, ст. 3006);
передбачити у договорах про закупівлю зазначених товарів і послуг попередню оплату.
3. МНС:
узгодити у тижневий строк з Мінфіном та Мінекономіки перелік витрат, пов'язаних із наданням гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія;
забезпечити в установленому порядку закупівлю, відправлення, доставку та передачу вантажу гуманітарної допомоги
4. МЗС і МНС узгодити з відповідними органами Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія, Республіки Джибуті питання доставки та передачі вантажу гуманітарної допомоги.
5. Держмитслужбі забезпечити оперативне митне оформлення вантажу гуманітарної допомоги Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія, а Адміністрації Держприкордонслужби - першочергове здійснення контролю під час перетинання державного кордону.
6. МНС подати до 1 квітня 2009 р. Мінекономіки, Мінфіну і Державному казначейству звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 26