П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про поглиблення взаємовідносин України та Республіки Куба у сфері реалізації програми допомоги українським дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф

Враховуючи виняткову важливість подальшого розвитку двосторонніх українсько-кубинських відносин та особливий вклад Республіки Куба у реалізацію програми допомоги українським дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф, Верховна Рада України постановляє:
I. Висловити вдячність Уряду Республіки Куба за вагомий внесок у реалізацію програми допомоги українським дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф.
II. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
1. Надати гуманітарно-технічну допомогу Республіці Куба у розмірі п'ять мільйонів гривень за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету України (835-17) .
2. Виділені кошти використати на закупівлю продукції українського виробництва та її відправлення як гуманітарно-технічного вантажу.
3. Щорічно під час складання проекту Державного бюджету України передбачати виділення коштів у розмірі п'ять мільйонів гривень на реалізацію плану заходів щодо поліпшення медичного обслуговування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської та інших екологічних катастроф.
4. Кабінету Міністрів України у місячний термін прийняти відповідні акти, необхідні для реалізації цієї Постанови, та у вересні 2009 року поінформувати Верховну Раду України про хід її виконання.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань бюджету.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 19 лютого 2009 року
N 1028-VI