У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про вшанування пам'яті Володимира Івасюка

З метою вшанування пам'яті видатного українського композитора і поета Володимира Михайловича Івасюка, дальшої популяризації його музичної спадщини, ураховуючи його вагомий внесок у розвиток національної культури і мистецтва та з нагоди 60-річчя від дня народження постановляю:
1. Кабінету Міністрів України забезпечити здійснення за участю громадськості заходів із вшанування пам'яті Володимира Івасюка, зокрема:
організацію та проведення у місті Києві, в містах Івано-Франківську, Львові, Чернівцях, інших населених пунктах України, пов'язаних з життям та творчістю Володимира Івасюка, ювілейних мистецьких заходів з нагоди 60-річчя від дня його народження;
проведення у місті Києві Всеукраїнської науково-практичної конференції щодо ролі творчої спадщини Володимира Івасюка в розвитку української культури, естетичному та патріотичному вихованні молоді;
випуск нотних видань і поетичних творів Володимира Івасюка, а також його музичної спадщини на компакт-дисках;
сприяння проведенню Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики "Червона рута";
проведення Міжнародного конкурсу української естрадної пісні імені Володимира Івасюка;
карбування ювілейної монети, випуск в обіг поштової марки та конверта на відзнаку 60-річчя від дня народження Володимира Івасюка, здійснення спецпогашення поштової марки.
2. Кабінету Міністрів України, Чернівецькій обласній державній адміністрації опрацювати питання щодо спорудження протягом 2009-2010 років пам'ятника Володимиру Івасюку у місті Чернівцях та забезпечення ремонту і реставрації Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка, оновлення його матеріально-технічної бази.
3. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:
забезпечити проведення тематичних заходів, присвячених життю та творчості Володимира Івасюка, в школах естетичного виховання, вищих навчальних закладах, установах культури і мистецтв;
опрацювати питання та внести в установленому порядку пропозиції щодо присвоєння окремим навчальним закладам та установам культури і мистецтв імені Володимира Івасюка, а також найменування в установленому порядку вулиць і площ у населених пунктах України та встановлення пам'ятних знаків у місцях, пов'язаних із творчістю видатного композитора.
4. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів, пов'язаних із підготовкою та відзначенням 60-річчя від дня народження Володимира Івасюка.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 1 березня 2009 року
N 111/2009