ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
18.03.2009 N 236

Про створення митного органу

Відповідно до глави 2 Митного кодексу України (92-15) та п.13 ст.4 Положення про Державну митну службу України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 18.07.07 N 940 (940-2007-п) , з метою оптимізації діяльності й структури спеціалізованих митних установ, НАКАЗУЮ:
1. Створити Департамент аналітичної роботи, управління ризиками та аудиту штатною чисельністю 139 одиниць та надати йому статус регіональної митниці.
2. Визначити зоною діяльності Департаменту аналітичної роботи, управління ризиками та аудиту (далі - Департамент) митну територію України.
3. Визначити Департамент правонаступником в частині видачі довідок про заробітну плату для перерахунку пенсій державним службовцям, пенсія яким призначена на умовах і відповідно до норм Закону України "Про державну службу" (3723-12) у разі звернення колишніх посадових осіб Департаменту аналітичної роботи та інформаційного моніторингу.
4. Департаменту кадрової роботи (Василенко О.Л.) у місячний термін внести пропозиції щодо кандидатів для призначення на керівні посади в Департамент.
5. Керівнику Департаменту:
5.1. У місячний строк надати до Департаменту фінансів, бухгалтерського обліку та звітності (Околіта М.В.) пропозиції щодо структури, штатного розпису та кошторису Департаменту з урахуванням вимог цього наказу.
5.2. У місячний строк подати на затвердження в установленому порядку Положення про Департамент.
5.3. Забезпечити унесення пропозицій Голові Служби про призначення на посади в Департамент посадових осіб згідно зі штатним розписом з метою забезпечення його належного функціонування.
5.4. Прийняти в установленому законодавством порядку архівні документи Департаменту аналітичної роботи та інформаційного моніторингу та забезпечити їх зберігання.
6. Департаменту ресурсного забезпечення, капітального будівництва та експлуатації об'єктів митної інфраструктури (Воскресенська Л.О.) забезпечити виготовлення та вчасну видачу новоствореному митному органу відповідної кількості особистих митних забезпечень.
7. Департаменту митного контролю в пунктах пропуску (Сербайло А.І.) забезпечити до 12.05.09 внесення змін до Класифікатора митних органів України та їх структурних підрозділів, спеціалізованих митних установ та організацій, затвердженого наказом Держмитслужби України від 26.04.06 N 335 (v0335342-06) (зі змінами й доповненнями).
8. Регіональній інформаційній митниці (Копосов С.А.) забезпечити можливість переходу на використання коду новоствореного митного органу при обробці електронних копій митних документів, статистичної та нормативно-довідкової інформації тощо, а також унесення потрібних змін до відповідних програмно-інформаційних комплексів Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України.
9. Прес-службі (Судак С.Д.) забезпечити висвітлення цього наказу в засобах масової інформації.
Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Голова Служби
А.В.Макаренко
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua