МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
01.04.2009 N 296

Про проведення електронних консультацій з громадськістю на веб-сайті "Громадянське суспільство і влада"

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.05.2008 N 784-р (784-2008-р) "Про затвердження плану заходів щодо реалізації у 2008 році Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити механізм взаємодії структурних підрозділів Мінекономіки під час проведення електронних консультацій з громадськістю на веб-сайті "Громадянське суспільство і влада", що додається.
2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Романюка С.А.
Міністр
Б.М.Данилишин

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
економіки України
01.04.2009  N 296

МЕХАНІЗМ

взаємодії структурних підрозділів Мінекономіки під час проведення електронних консультацій з громадськістю на веб-сайті "Громадянське суспільство і влада"

1. Електронні консультації з громадськістю на сайті "Громадянське суспільство і влада" проводяться з дотриманням вимог Порядку проведення і консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2004 N 1378 (1378-2004-п) "Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики".
2. Управління взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю забезпечує організацію роботи з проведення електронних консультацій з громадськістю на веб-сайті "Громадянське суспільство і влада".
3. Департамент адміністративно-господарської діяльності та інформатизації здійснює адміністрування сторінки Мінекономіки рубрики "Консультації з громадськістю" сайта "Громадянське суспільство і влада".
4. Директори департаментів, керівники самостійних структурних підрозділів:
подають інформацію про розроблені проекти нормативно-правових актів до відділу Інтернет-ресурсів та баз даних загального користування департаменту адміністративно-господарської діяльності та інформатизації згідно з вимогами, встановленими Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" (1160-15) та наказом Мінекономіки від 27.03.2008 N 93 (v0093665-08) "Про оприлюднення в мережі Інтернет інформації про діяльність Міністерства", з метою подальшого розміщення на сайті "Громадянське суспільство і влада" в рубриці "Консультації з громадськістю". Інформація надається у форматі Microsoft Word 2003 (шрифт Verdana 8) на електронну адресу: portal_rada@me.gov.ua;
одночасно інформують відділ зв'язків з громадськістю управління взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю про розроблений проект нормативно-правового акта, строки його обговорення, наслідки прийняття рішення, соціальні групи, на які впливатиме прийняте рішення; вказують електронну адресу і номер телефону для зв'язку з відповідальними особами, що можуть надати консультації щодо проекту. Відповідна інформація надається в письмовому та електронному вигляді (grada@me.gov.ua);
у разі надходження пропозицій і зауважень до проекту нормативно-правового акта розробник опрацьовує їх і протягом доби повідомляє електронною поштою адміністратора про візуалізацію на сайті;
після прийняття нормативно-правового акта підрозділ, відповідальний за його розроблення, у триденний термін надає до відділу Інтернет-ресурсів та баз даних загального користування департаменту адміністративно-господарської діяльності та інформатизації і до відділу зв'язків з громадськістю управління взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю звіт про результати проведення громадського обговорення проекту нормативно-правового акта.
У разі надходження до 20 пропозицій і зауважень звіт про результати проведення громадського обговорення проекту нормативно-правового акта готується за формою згідно з додатком.
У разі надходження понад 20 пропозицій і зауважень у звіті зазначається інформація, яка повинна містити:
кількість осіб, що взяли участь в обговоренні проекту нормативно-правового акта;
загальну кількість пропозицій і зауважень до проекту нормативно-правового акта;
кількість і перелік врахованих і неврахованих пропозицій і зауважень;
причини неврахування пропозицій і зауважень.
Начальник управління
взаємодії із засобами
масової інформації
та зв'язків з громадськістю
Р.І.Стадник

Додаток
до наказу Міністерства
економіки України
01.04.2009  N 296

ЗВІТ

про результати проведення громадського обговорення проекту нормативно-правового акта

------------------------------------------------------------------
|Текст проекту|  Пропозиції та   | Автор пропозицій |Враховано/  |
|             |    зауваження    |   та зауважень   |не враховано|
------------------------------------------------------------------