УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
03.07.2006 N 232
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерство економіки N 284 (v0284665-09) від 31.03.2009 )

Про спрямування і координацію Міністром економіки України діяльності Державного агентства України з інвестицій та інновацій

Відповідно до Порядку спрямування та координації діяльності центральних органів виконавчої влади через відповідних міністрів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2000 N 965 (965-2000-п) , та пункту 1 Переліку центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через відповідних міністрів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2006 N 207 (207-2006-п) ,НАКАЗУЮ:
1. Визначити, що основними напрямами та стратегічною ціллю діяльності Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі - Держінвестицій) відповідно до завдань, передбачених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України (n0002120-02) , а також інших завдань, покладених на Кабінет Міністрів України у сфері державної інноваційної політики, формування сприятливого інвестиційного клімату та позитивного іміджу держави, є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної інвестиційної та інноваційної політики, залученні інвестицій в інноваційну сферу.
2. Установити, що контроль за реалізацією Держінвестицій державної політики у визначеній сфері діяльності здійснюється шляхом:
проведення аналізу його діяльності на підставі поданої Держінвестицій звітності;
ініціювання проведення перевірок діяльності Держінвестицій контролюючими органами та участі працівників відповідних структурних підрозділів Мінекономіки в таких перевірках, розгляді та узагальненні матеріалів за їх наслідками.
3. Визначити, що Держінвестицій за погодженням з Міністром економіки: готує пропозиції з удосконалення законодавства у сфері інвестиційної та інноваційної політики та залучення інвестицій в інноваційну сферу:
готує пропозиції щодо пріоритетних напрямів інноваційної діяльності та розвитку інноваційної інфраструктури;
готує пропозиції керівництву Міністерства щодо участі у конференціях, симпозіумах, семінарах, виставках з питань, що належать до його компетенції.
4. Установити, що Міністр економіки:
погоджує план роботи Держінвестицій на рік;
затверджує щороку заходи з реалізації основних напрямів та стратегічних цілей діяльності Держінвестицій відповідно до завдань, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, а також інших завдань, покладених на Кабінет Міністрів України;
вносить Кабінетові Міністрів України пропозиції з удосконалення роботи Держінвестицій, вживає заходів для притягнення до дисциплінарної відповідальності керівників Держінвестицій;
визначає посадову особу Мінекономіки для включення до складу колегії Держінвестицій;
дає Держінвестицій обов'язкові до виконання доручення відповідно до актів і доручень Президента України та Кабінету Міністрів України, що випливають з Програми діяльності Кабінету Міністрів України, а також інших завдань, покладених на Кабінет Міністрів України. З інших питань уносить керівництву Держінвестицій пропозиції, які є обов'язковими для розгляду;
вносить на розгляд Кабінету Міністрів України проекти нормативно-правових актів, які розробляються Держінвестицій;
затверджує структуру Держінвестицій;
уносить пропозиції Прем'єр-міністрові України щодо призначення на посади та звільнення з посад Голови Держінвестицій і його заступників;
узгоджує призначення на посаду та звільнення з посади керівників територіальних органів Держінвестицій.
5. Установити, що Держінвестицій:
подає на погодження Міністрові економіки до 1 грудня поточного року схвалені на засіданні колегії план роботи на наступний рік і заходи з реалізації основних напрямів і стратегічних цілей діяльності відповідно до завдань, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, а також інших завдань, покладених на Кабінет Міністрів України;
визначає структурний підрозділ, що відповідає за взаємодію з відповідним підрозділом Мінекономіки;
подає Міністрові економіки звіти про результати діяльності у строк та за переліком питань, визначеним цим наказом і планом роботи Держінвестицій.
Голова Держінвестицій бере особисто участь у засіданнях колегії Мінекономіки, нарадах та інших заходах, що проводяться Мінекономіки з питань, які належать до компетенції Держінвестицій, або визначає для цього іншу посадову особу.
6. Держінвестиції подавати щороку не пізніше 1 березня та щокварталу не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, Міністрові з економіки за підписом Голови звіти про результати діяльності Держінвестицій за відповідний період.
У звітах про результати діяльності Держінвестицій, окрім іншого, обов'язково висвітлювати такі питання:
стан виконання заходів з реалізації основних напрямів і стратегічних цілей діяльності відповідно до завдань, визначених Програмою діяльності Кабінету Міністрів України (n0002120-02) , а також інших завдань, покладених на Кабінет Міністрів України;
стан розвитку та залучення інвестицій в інноваційну сферу;
стан формування інформаційних баз даних про інвестиційні та інноваційні програми і проекти; стан формування інноваційної інфраструктури; стан виконання планів науково-дослідних робіт.
7. Визначити структурним підрозділом Мінекономіки, який відповідає за взаємодію з Держінвестицій, департамент інвестиційної діяльності.
8. Структурним підрозділам Мінекономіки погоджувати вихідні документи з державної інвестиційної та інноваційної політики з департаментом інвестиційної діяльності.
9. Держінвестицій надавати департаменту інвестиційної діяльності інформацію в обсягах і строки, що визначені в його запитах.
10. Держінвестицій подати до 1 липня 2006 року Міністрові економіки на погодження план роботи та заходи з реалізації основних напрямів і стратегічних цілей діяльності на 2006 рік.
11. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Міністр економіки України
А.Яценюк