КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 10 квітня 2009 р. N 334
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з розвитку космічної діяльності та виробництва космічної техніки

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті (835-17) для здійснення заходів з розвитку космічної діяльності та виробництва космічної техніки, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 10 квітня 2009 р. N 334

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 835-17 ) для здійснення заходів з розвитку космічної діяльності та виробництва космічної техніки

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів, передбачених НКАУ у державному бюджеті (835-17) за програмою "Заходи з розвитку космічної діяльності та виробництва космічної техніки" (далі - бюджетні кошти).
Головним розпорядником бюджетних коштів є НКАУ.
2. Бюджетні кошти спрямовуються на виконання завдань і здійснення заходів, які передбачені Загальнодержавною цільовою науково-технічною космічною програмою України на 2008-2012 роки, затвердженою Законом України від 30 вересня 2008 р. N 608-VI (608-17) , а саме:
проведення наукових космічних досліджень;
здійснення дистанційного зондування Землі;
розвиток супутникових систем телекомунікацій та навігації;
провадження космічної діяльності в інтересах національної безпеки і оборони;
створення космічних комплексів;
розроблення перспективної космічної техніки та технологій;
забезпечення розвитку наземної інфраструктури;
забезпечення розвитку і міжнародного співробітництва та аналітична підтримка;
погашення кредиторської заборгованості, яка виникла у попередні роки та зобов'язання за якою зареєстровані в органах Державного казначейства.
3. НКАУ формує та подає Мінекономіки пропозиції до проекту державного замовлення на закупівлю за бюджетні кошти товарів, робіт і послуг та здійснює контроль за виконанням і прийняттям виконаних робіт згідно з відповідними технічними завданнями і календарними планами.
4. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.
У договорі про закупівлю передбачається можливість коригування визначеної в ньому суми у разі зменшення обсягів бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету.
5. Оплата виконаних робіт здійснюється на підставі актів фактично виконаних робіт за їх кошторисною вартістю відповідно до укладених договорів у межах установлених обсягів видатків.
6. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться у порядку, встановленому Державним казначейством.
7. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.