МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
25.02.2009 N 120

Про створення регіонального навчально-практичного центру Сумського національного аграрного університету

На виконання статті 52, частини п'ятої статті 63 Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) з метою покращення якості стажування науково-педагогічних працівників державних вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, поглиблення зв'язків науки з виробництвом, надання можливості практики на виробництві студентам та аспірантам НАКАЗУЮ:
1. Прийняти пропозиції Сумського національного аграрного університету (далі Університет) та ТОВ агрофірма "Хоружівка" (42130, Сумська область, Недригайлівський район, с. Хоружівка) щодо створення регіонального навчально-практичного центру Університету з практичної підготовки студентів на матеріально-технічній базі ТОВ агрофірма "Хоружівка".
2. Ректору Університету Ладиці В.І.:
2.1. У місячний термін подати на затвердження до міністерства зміни і доповнення до статуту навчального закладу, забезпечити розробку та затвердження у встановленому порядку положення про регіональний навчально-практичний центр Університету з практичної підготовки студентів.
2.2. Фінансування створення та функціонування регіонального навчально-практичного центру Університету з практичної підготовки студентів здійснити в межах загального фонду навчального закладу, а також коштів замовників на договірних засадах.
3. Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва (Іщенко Т.Д.), Державному підприємству "Центр інформаційно-аналітичного забезпечення та прогнозування розвитку аграрних навчальних закладів "Агроосвіта" (Шевченко В.І.):
3.1. Надати регіональному навчально-практичному центру Університету з практичної підготовки студентів методичну допомогу у формуванні структури, штатного розпису, комплектуванні педагогічними кадрами, подальшому зміцненні навчально-матеріальної бази.
3.2. Сприяти спрямуванню інвестицій з боку зацікавлених підприємств, установ, організацій, а також залученню різних джерел фінансування, не заборонених законодавством, на розвиток та утримання навчально-практичного центру Університету з практичної підготовки шляхом укладання договорів відповідно до чинного законодавства.
4. Науково-методичному центру аграрної освіти Міністерства аграрної політики України (Хоменко М.П.) здійснювати методичне забезпечення навчально-практичного центру Університету з практичної підготовки студентів.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Гадзало Я.М.
В.о. Міністра
Ю.Я.Лузан