ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
У СПРАВАХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ
Н А К А З
06.04.2009 N 38
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 квітня 2009 р.
за N 382/16398

Про затвердження форми звітності N 2 (біженці) (квартальна) "Звіт щодо статево-вікового складу іноземців та осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні" та Інструкції щодо її заповнення

Відповідно до Законів України "Про державну статистику" (2614-12) , "Про біженців" (2557-14) , Положення про Державний комітет України у справах національностей та релігій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 N 201 (201-2007-п) , та з метою встановлення форми квартальної звітності N 2 (біженці) щодо статево-вікового складу іноземців та осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1.1. Форму звітності N 2 (біженці) (квартальна) "Звіт щодо статево-вікового складу іноземців та осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні", що додається (za382-09) .
1.2. Інструкцію щодо заповнення форми звітності N 2 (біженці) (квартальна) "Звіт щодо статево-вікового складу іноземців та осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні", що додається.
2. Цей наказ набирає чинності через 10 днів після його державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
3. Директору Департаменту у справах біженців та притулку Єруху М.І.:
3.1. Довести цей наказ до відома керівників органів міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
3.2. Здійснити методологічне керівництво та контроль за організацією збору та обробки інформації за формою N 2 (біженці) (za382-09) .
3.3. Забезпечити органи міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі зразками форми N 2 (біженці) (za382-09) та Інструкції щодо її заповнення.
3.4. Зведений звіт по Україні за формою N 2 (біженці) (za382-09) направляти на паперовому та електронному носіях Державному комітету статистики України на 30-й день після звітного періоду.
4. Керівникам органів міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі забезпечити подання звіту на 5-й день після закінчення звітного періоду Департаменту у справах біженців та притулку Держкомнацрелігій та головним управлінням статистики в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві, Управлінню статистики у місті Севастополі.
5. Персональну відповідальність за своєчасність, правильність заповнення та достовірність даних, що містяться у формі N 2 (біженці) (za382-09) , покласти на керівників органів міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Держкомнацрелігій Бугая С.М.
Голова
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комітету
статистики України
О.Н.Саган
О.Г.Осауленко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держкомнацрелігій
06.04.2009  N 38
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 квітня 2009 р.
за N 382/16398

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми звітності N 2 (біженці) (квартальна) "Звіт щодо статево-вікового складу іноземців та осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні" ( za382-09 )

1. Ця Інструкція визначає порядок заповнення органами міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - органи міграційної служби) форми звітності N 2 (біженці) (квартальна) "Звіт щодо статево-вікового складу іноземців та осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні" (za382-09) (далі - звіт).
2. У звіті зазначаються основні положення щодо вікового і статевого стану іноземців і осіб без громадянства, яким надано статус біженця в Україні та які перебувають на обліку в органах міграційної служби.
3. Звіт складається щокварталу.
4. Відомості подаються з наростаючим (у разі наявності) підсумком на останній день третього місяця поточного кварталу, станом на який складається звіт.
5. Органи міграційної служби надсилають звіт Департаменту у справах біженців та притулку Держкомнацрелігій та головним управлінням статистики в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві, Управлінню статистики у місті Севастополі на 5-й день після закінчення звітного періоду.
Департамент у справах біженців та притулку Держкомнацрелігій надсилає зведений звіт по Україні Державному комітету статистики України на 30-й день після звітного періоду.
Звіти передаються на паперових носіях та в електронному вигляді.
6. Джерелом відомостей для внесення у звіт є облікові дані територіальних органів міграційної служби щодо осіб, яким надано статус біженця в Україні відповідно до Закону України "Про біженців" (2557-14) в порядку, встановленому Тимчасовою інструкцією про оформлення документів, необхідних для вирішення питання про надання, втрату, позбавлення статусу біженця, затвердженою наказом Держкомнацміграції України від 29.04.2002 N 20 (z0422-02) зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 11.05.2002 за N 422/6710 (далі - Тимчасова інструкція).
7. До звіту включаються дані про дорослих осіб, які мають статус біженця в Україні, а також дітей віком до 16 років та недієздатних осіб, інформація щодо яких внесена до посвідчення біженця (їх батьків, опікунів або піклувальників).
8. Графа А заповнюється на підставі пункту 1.8 "Країна постійного проживання/громадянської належності" реєстраційного листка на особу, яка звернулася із заявою про надання статусу біженця (додаток 8 до Тимчасової інструкції (z0422-02) ) .
9. У другому рядку графи А записується: "Країни Європи", нижче перелічуються за абеткою назви країн Європи. Аналогічно подаються дані щодо інших частин світу.
10. При складанні звіту слід мати на увазі, що показники першого рядка "Всього" повинні дорівнювати сумі рядків: "Країни Європи", "Країни Азії", "Країни Африки", "Інші країни", "ОБГ".
11. Показники графи 1 повинні дорівнювати сумі граф 2 і 3 та, крім того, сумі граф 4, 7, 10. Графа 2 дорівнює сумі граф 5, 8, 11 (3=6+9+12). Графа 4 дорівнює сумі граф 5 і 6 (7=8+9, 10=11+12).
Директор Департаменту
у справах біженців
та притулку
М.І.Єрух