КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 6 травня 2009 р. N 441
Київ

Про порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників

Відповідно до частини другої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників, що додається.
2. Виділити за рахунок нерозподілених коштів Стабілізаційного фонду 17792,5 тис. гривень для здійснення заходів з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 травня 2009 р. N 441

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для здійснення заходів з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду за напрямом "інші витрати", передбаченим пунктом 22 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) , для здійснення заходів з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МКТ.
Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є бібліотеки, музейні заклади і національні заповідники, що належать до сфери управління МКТ.
3. Бюджетні кошти спрямовуються з урахуванням Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 289 (289-2009-п) (Офіційний вісник України, 2009 р., N 24, ст. 793) на оплату послуг з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників, а також для технічного обслуговування установлених на таких об'єктах технічних засобів пожежогасіння і охоронно-пожежної сигналізації.
Після виділення бюджетних коштів на зазначені цілі МКТ у тижневий строк повідомляє Мінфін про коди економічної класифікації видатків державного бюджету та виділені обсяги бюджетних коштів.
4. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється за рахунок бюджетних коштів у встановленому законодавством порядку.
6. Оплата послуг з охорони бібліотек, музейних закладів і національних заповідників здійснюється на підставі укладених договорів, платіжних доручень і підтвердних документів.
7. Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня подають МКТ щомісяця до 3 числа наступного звітного періоду звіти про використання бюджетних коштів, а річний звіт - до 12 січня наступного року.
8. МКТ щомісяця до 5 числа наступного звітного періоду подає Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів, а річний звіт - не пізніше ніж до 20 січня наступного року.
9. Після закінчення бюджетного періоду залишки коштів, що обліковуються на рахунках головного розпорядника бюджетних коштів на 1 січня відповідного року за визначеною бюджетною програмою, обов'язково повертаються до Стабілізаційного фонду.
10. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.