НАЦІОНАЛЬНА ЕКСПЕРТНА КОМІСІЯ УКРАЇНИ
З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ СУСПІЛЬНОЇ МОРАЛІ
Р І Ш Е Н Н Я
05.03.2009 N 3
За результатами обговорення проекту Змін та доповнень до Положення про представників Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі ВИРІШИЛА:
Затвердити Зміни та доповнення до Положення про представників Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (vr002623-08) .
Голова Національної
експертної комісії України
з питань захисту
суспільної моралі
В.В.Костицький

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
експертної комісії України
з питань захисту
суспільної моралі
05.03.2009  N 3
протокол  N 12-09-к

ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ

до Положення про представників Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі ( vr002623-08 )

Унести до Положення про представників Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, затвердженого рішенням Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі від 15.07.2008 N 2 (vr002623-08) , такі зміни та доповнення:
1. Розділ "Загальні положення" доповнити новим абзацом сьомим у такій редакції:
"З метою забезпечення повної та своєчасної реалізації завдань та функцій Комісії, до її роботи на регіональному рівні можуть залучатися представники Комісії на громадських засадах".
2. Доповнити Положення після розділу "Порядок призначення на посаду представника Комісії" новим розділом "Представники Комісії на громадських засадах" у такій редакції:
"Представники Комісії на громадських засадах
Представники Комісії на громадських засадах - особи, які виконують обов'язки представників Комісії, визначені абзацами другим, четвертим, п'ятим, восьмим та дев'ятим розділу "Права та обов'язки представника Комісії" цього Положення, безоплатно, без зарахування їх до штату апарату Комісії.
Представниками Комісії на громадських засадах призначаються особи, які мають вищу освіту відповідного спрямування, практичний досвід у галузі культури, науки і освіти, інформаційної діяльності тощо і виявили бажання особисто надавати допомогу представникам Комісії щодо здійснення функцій Комісії у регіонах.
Персональний підбір кандидатур на посади представників Комісії на громадських засадах та організацію їх роботи здійснюють Голова Комісії та його заступники.
Представники Комісії на громадських засадах призначаються та їх повноваження припиняються наказами Голови Комісії.
Повноваження представників Комісії на громадських засадах можуть бути припинені за їх власним бажанням та з ініціативи Голови Комісії без погодження з виборним органом первинної профспілкової організації.
Представники Комісії на громадських засадах підпорядковуються Голові Комісії та його заступникам.
На представників Комісії на громадських засадах не поширюється дія Закону України "Про державну службу" (3723-12) .
Представникам Комісії на громадських засадах на період здійснення ними своїх повноважень видаються службові посвідчення встановленого зразка в порядку, визначеному Комісією. У разі припинення повноважень службові посвідчення підлягають поверненню.
Документально-технічне та інше забезпечення роботи представників Комісії на громадських засадах покладається на структурний підрозділ, що відповідає за організацію роботи апарату Комісії.
Окрім виконання обов'язків, представники Комісії на громадських засадах зобов'язані:
не допускати дій, які можуть завдати матеріальну чи моральну шкоду Комісії;
не розголошувати отриману службову інформацію;
забезпечувати збереження документів та інших матеріалів;
співпрацювати з представниками Комісії у відповідних регіонах тощо.".