МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
26.03.2009 N 205

Про створення регіонального навчально науково-практичного центру Миколаївського державного аграрного університету

На виконання статті 52, частини п'ятої статті 63 Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) та з метою покращення якості стажування науково-педагогічних працівників державних вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, поглиблення зв'язків науки з виробництвом, надання можливості практики на виробництві студентам і аспірантам НАКАЗУЮ:
1. Прийняти пропозицію Миколаївського державного аграрного і університету (далі - Університет) та відкритого акціонерного товариства "Радсад" (57160, Миколаївська область, Миколаївський район) щодо створення на матеріально-технічній базі Університету регіонального навчально-науково-практичного центру з використанням виробничої бази ВАТ "Радсад" з метою поглиблення наукової, науково-технічної та практичної підготовки фахівців і студентів.
2. Ректору Університету Шебаніну B.C.:
2.1. Розробити та затвердити у встановленому порядку Положення про регіональний навчально-науково-практичний центр.
2.2. Фінансування, створення та функціонування регіонального навчально-науково-практичного центру здійснити в межах загального фонду навчального закладу, а також коштів замовників на договірних засадах.
3. Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва (ІщенкоТ.Д.), Державному підприємству "Центр інформаційно-аналітичного забезпечення та прогнозування розвитку аграрних навчальних закладів "Агроосвіта" (Шевченко В.І.):
3.1. Надати регіональному навчально-науково-практичному центру методичну допомогу у формуванні структури та штатного розпису, комплектуванні науковими та науково-педагогічними кадрами, подальшому зміцненні навчально-матеріальної бази.
3.2. Сприяти спрямуванню інвестицій з боку зацікавлених підприємств, установ, організацій, а також залученню різних джерел фінансування, незаборонених законодавством, на розвиток та утримання регіонального навчально-науково-практичного центру шляхом укладання договорів відповідно до чинного законодавства.
3.3. Виходячи із можливостей державного бюджету, передбачити капітальні видатки на зміцнення матеріально-технічної бази навчального закладу, в якому функціонує навчально-науково-практичний центр.
4. Науково-методичному центру аграрної освіти Міністерства аграрної політики України (Хоменко М.П.) здійснювати методичне забезпечення регіонального навчально-науково-практичного центру.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Гадзало Я.М.
В.о. Міністра
Ю.Я.Лузан