П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про десяту річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 9-10, ст. 74 )
У зв'язку з десятою річницею виведення радянських військ з Республіки Афганістан, яка виповнюється у лютому 1999 року, зважаючи на політичну та історичну значимість цієї події, Верховна Рада України постановляє:
1. Рекомендувати Кабінету Міністрів України розробити та здійснити заходи з відзначення десятої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан, вшанування пам'яті загиблих, подання матеріальної допомоги їх сім'ям, інвалідам війни - учасникам бойових дій в Республіці Афганістан.
2. Кабінету Міністрів України розробити і внести до 9 березня 1999 року на розгляд Верховної Ради України пропозиції про внесення відповідних змін до законів України щодо:
підвищення соціального захисту сімей загиблих учасників воєнних конфліктів в іноземних державах;
вступу поза конкурсом до державних вищих закладів освіти та безкоштовного навчання в них дітей загиблих учасників воєнних конфліктів в іноземних державах;
пільгового оподаткування прибутку підприємств ветеранів війни, на яких не менше 60 відсотків від середньоспискової чисельності працюючих становлять учасники бойових дій та учасники війни;
забезпечення автомобілями інвалідів I групи - учасників воєнних конфліктів в іноземних державах;
фінансування будівництва житла для ветеранів воєнних конфліктів в іноземних державах за рахунок коштів Державного бюджету України, спрямованих на фінансування капітальних вкладень.
Голова Верховної Ради України
О.ТКАЧЕНКО
м. Київ, 12 січня 1999 року
N 382-XIV