П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про інформаційну блокаду роботи Верховної Ради України

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 48, ст.422 )
У зв'язку з систематичним невиконанням Кабінетом Міністрів України законів і постанов Верховної Ради України щодо забезпечення теле- і радіотрансляції пленарних засідань Верховної Ради України, відвертим недопущенням поширення інформації про реальний стан справ з невиплатами пенсій, заробітної плати, іншими соціальними виплатами та про зовнішній та внутрішній борг держави, а також у зв'язку з фактичним інформаційним блокуванням роботи єдиного органу законодавчої влади в Україні Верховна Рада України постановляє:
1. Звернути увагу Президента України Кучми Л.Д. як гаранта дотримання Конституції України (254к/96-ВР) на антиконституційні та незаконні дії Кабінету Міністрів України - інформаційне блокування роботи Верховної Ради України і фактичне позбавлення народу конституційного права на інформацію, а також на необхідність вжиття заходів щодо недопущення подібних порушень у майбутньому.
2. Перенести питання порядку денного - "День Уряду України" щодо розгляду стану заборгованостей по виплаті пенсій, заробітної плати, інших соціальних виплатах, а також зовнішнього та внутрішнього боргу держави на 12 жовтня 1999 року.
3. Кабінету Міністрів України забезпечити повну і пряму теле- і радіотрансляцію пленарного засідання Верховної Ради України під час розгляду 12 жовтня 1999 року питань "Дня Уряду України", а також двогодинний телевипуск у вечірній час про розгляд цих питань.
Голова Верховної Ради України
О.ТКАЧЕНКО
м. Київ, 23 вересня 1999 року
N 1099-XIV