П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про внесення змін до Статуту редакції журналу "Віче" - друкованого органу Верховної Ради України

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 17, ст.135 )
Верховна Рада України постановляє:
I. Внести до Статуту редакції журналу "Віче" - друкованого органу Верховної Ради України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 6 березня 1998 року (82/96-ВР) "Про Статут редакції журналу Верховної Ради України "Віче", такі зміни:
1. Назву Статуту викласти в такій редакції: "Статут редакції журналу Верховної Ради України "Віче".
2. У абзаці першому пункту 1 та пункті 3 відповідно слова "журналу "Віче" - державного друкованого органу Верховної Ради України" та "друкованого органу Верховної Ради України - журналу "Віче" замінити словами "журналу Верховної Ради України "Віче".
3. Абзац четвертий пункту 10 викласти в такій редакції:
"здійснює координування перспективних напрямів роботи редакції, надає необхідну інформацію, можливість користуватись організаційно-технічними засобами і послугами апарату Верховної Ради України".
4. Пункт 11 викласти в такій редакції:
"11. Керівництво редакцією здійснює головний редактор, який призначається на посаду і звільняється з неї Головою Верховної Ради України за поданням профільного комітету Верховної Ради України та за письмовим погодженням (візування) з керівниками фракцій (груп) народних депутатів України".
5. В останньому абзаці пункту 13 слова "має заступників, які здійснюють" замінити словами "має заступника - відповідального секретаря, який здійснює".
6. Пункт 14 викласти в такій редакції:
"14. Колегіальним дорадчим органом управління діяльністю редакції журналу є редакційна колегія у складі головного редактора (голова редколегії), його заступника - відповідального секретаря та інших працівників редакції. До складу редакційної колегії на громадських засадах можуть входити народні депутати України, представники наукових установ та громадських організацій.
Склад редакційної колегії затверджується Головою Верховної Ради України за поданням головного редактора та за письмовим погодженням (візування) з керівниками фракцій (груп) народних депутатів України і профільним комітетом Верховної Ради України".
7. У пункті 16 слово "загальнодержавною" замінити словом "державною".
II. Вирішення організаційних та матеріально-фінансових питань, пов'язаних з функціонуванням редакції журналу Верховної Ради України "Віче", доручити Секретаріату та Управлінню справами Верховної Ради України.
Ця Постанова набирає чинності з дня прийняття.
Голова Верховної Ради України
О.ТКАЧЕНКО
м. Київ, 17 березня 1999 року
N 491-XIV