З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про ратифікацію Угоди про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах - учасницях СНД

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 19, ст.180 )
Верховна Рада України постановляє:
Угоду про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах - учасницях СНД, підписану 17 січня 1997 року в м. Москві (997_046) , ратифікувати з такими заявами і застереженнями:
1. Україна заявляє, що оскільки вона не є учасницею Договору про створення Економічного союзу від 24 вересня 1993 року (997_035) та не підписала Статут Співдружності Незалежних Держав, під час виконання положень цієї Угоди не буде керуватися зазначеними документами.
2. Україна бере на себе зобов'язання виконувати:
статтю 5 Угоди, за винятком положення про тимчасове застосування з дня підписання;
статтю 9 Угоди, за винятком положення про врегулювання фінансових та інших зобов'язань, які виникли за час дії Угоди.
3. Україна погоджується з тим, що відповідно до абзацу четвертого розділу II Положення про Консультативну раду з підтримки і розвитку малого підприємництва в державах - учасницях СНД зазначена Рада буде сприяти суб'єктам підприємницької діяльності в створенні міждержавних і національних кредитно-фінансових інститутів, лізингових, інвестиційних та інших фондів і структур для стійкого розвитку малого підприємництва.
4. Україна заявляє, що буде застосовувати Положення про Консультативну раду з підтримки і розвитку малого підприємництва в державах - учасницях СНД, за винятком абзацу п'ятого розділу III, а саме - положення про здійснення контактів з питань співробітництва в розвиткові малого підприємництва з відповідними органами держав, які не є учасницями Угоди, міжнародними організаціями.
Голова Верховної Ради України
О.ТКАЧЕНКО
м. Київ, 8 квітня 1999 року
N 582-XIV