Форма № 520 (щоденна)

 

Подається електронною поштою:

• уповноваженими банками юридичними особами, уповноваженими фінансовими установами

в обласному розрізі територіальним управлінням Національного банку України в установлений ними термін;

• територіальними управліннями Національного банку України через Центральну розрахункову палату

Департаменту валютного регулювання

до 15 години наступного робочого дня

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація

про курс та обсяги операцій банку

з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти

 

за ____________ 20__ року

_________________________________

(код та найменування банку або фінансової установи)  

_________________________________

(місцезнаходження банку або фінансової установи)  

(обсяг у сотих частках одиниць валюти)

 

Код валюти

Усього куплено

Усього продано

Операції, здійснені в межах банку*

 

Операції, здійснені  за результатами участі в Системі підтвердження угод

на міжбанківському валютному ринку України

Конверсійні операції банку

купівля за гривні

продаж за гривні

купівля за гривні

продаж за гривні

купівля за іншу іноземну валюту

продаж за іншу інозем­ну валюту

серед­ньозва­жений курс

обсяг

середньо-зважений курс

обсяг

середньо-зважений курс

обсяг

серед­ньозва-жений курс

обсяг

за

дорученням клієнтів

за власними операціями

за дорученням клієнтів

за власними операціями

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 

 

* Банк уповноважений банк, уповноважена фінансова установа.

 

___ ____________ 20__ року 

 

Керівник  

 

________

(підпис)  

 

________________

(прізвище, ініціали)  

____________________

      (прізвище виконавця, 

            номер телефону)  

Головний бухгалтер 

 

________

(підпис)  

 

________________

(прізвище, ініціали)  

 

 

 

 

 

 

 

Пояснення щодо заповнення форми № 520

 

Інформація

про курс та обсяги операцій банку з купівлі та продажу

безготівкової іноземної валюти

 

1. Звіт за формою подається уповноваженим банком, уповноваженою фінансовою установою в разі здійснення протягом операційного дня операцій з купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за готівкову та безготівкову національну валюту на міжбанківському валютному ринку України, а також  операції з купівлі-продажу іноземної валюти за готівкову та безготівкову іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку України та міжнародних валютних ринках (конверсійні операції).

2. У звіті відображаються операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти банками.

3. Операції відображаються у звіті тих відокремлених підрозділів, за рахунок коштів яких (або їх клієнтів) було здійснено операції з купівлі-продажу іноземної валюти.

4. Операції з купівлі-продажу іноземної валюти, що здійснюються через кореспондентський рахунок банку в іншому уповноваженому банку, і такі, що здійснені за дорученням іншого банку на підставі договору комісії чи договору поруки, у звіті банку не відображаються. Ці операції відображаються безпосередньо у звіті банку, який відкрив кореспондентський рахунок в уповноваженому банку, а також у звіті банку-довірителя (комітента).

5. Під час заповнення звіту слід керуватися таким:

у звіті відображаються фактично проведені банком протягом операційного дня операції з купівлі та продажу іноземної валюти, які відображаються на балансових рахунках;

середньозважений на обсяг операцій курс гривні до іноземної валюти відображається в масштабі офіційного курсу загальною довжиною до 9 знаків, з яких 4 знаки за комою (наприклад, за 100 доларів США – 503,4201 гривні);

у звіті не відображаються операції з обміну гривні на іноземну валюту (або іноземної валюти на гривні), які відбуваються під час здійснення клієнтами з їх картрахунків операцій з використанням платіжних карток міжнародних платіжних систем;

у звіті не відображаються операції з купівлі та продажу готівкової іноземної валюти за безготівкову;

у колонки 8 – 13 уноситься інформація про операції, здійснені банком за результатами участі в Системі підтвердження угод на міжбанківському
валютному ринку України (крім операцій, здійснених у межах одного банку);

банки мають право не відображати операції з купівлі банком у клієнтів іноземної валюти в обсязі, меншому, ніж номінальна вартість мінімальної купюри (нерозмінного залишку).

6. Опис параметрів заповнення форми:

Колонка 1 – зазначається цифровий код валюти згідно з Класифікатором іноземних валют та банківських металів, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 04.02.98 № 34 (зі змінами), (KL_r030.dbf) – 3 знаки.

Колонка 2 зазначається загальна сума валюти, купленої протягом операційного дня на міжбанківському валютному ринку України за гривні, та валюти, отриманої внаслідок здійснення конверсійних операцій (колонка 5 +
колонка 9 + колонка 10 + колонка 14), – до 16 знаків.

Колонка 3 – зазначається загальна сума валюти, проданої на міжбанківському валютному ринку України за гривні, та валюти, перерахованої внаслідок здійснення конверсійних операцій (колонка 7 + колонка 12 +
колонка 13 + колонка 15), – до 16 знаків.

Колонка 4 – середньозважений на обсяг операцій (колонка 5) курс гривні до іноземної валюти, за яким здійснено купівлю іноземної валюти, – до 9 знаків.

Колонка 5 – обсяг іноземної валюти, купленої у власних клієнтів у межах банку, – до 16 знаків.

Колонка 6 – середньозважений на обсяг операцій (колонка 7) курс гривні до іноземної валюти, за яким здійснено продаж іноземної валюти, – до 9 знаків.

Колонка 7 – обсяг іноземної валюти, проданої клієнтам у межах банку, – до 16 знаків.

Колонка 8 – середньозважений на обсяг операцій (колонка 9 +
колонка 10) курс гривні до іноземної валюти, за яким здійснено купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України, – до 9 знаків.

Колонка 9 – обсяг іноземної валюти, купленої банком за дорученням клієнтів на міжбанківському валютному ринку України (крім операцій, здійснених у межах одного банку), – до 16 знаків.

Колонка 10 – обсяг іноземної валюти, купленої банком за власними операціями на міжбанківському валютному ринку України (крім операцій, здійснених у межах одного банку), – до 16 знаків.

Колонка 11 – середньозважений на обсяг операцій (колонка 12 +
колонка 13) курс гривні до іноземної валюти, за яким здійснено продаж іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України, – до 9 знаків.

Колонка 12 – обсяг іноземної валюти, проданої банком за дорученням клієнтів на міжбанківському валютному ринку України (крім операцій, здійснених у межах одного банку), – до 16 знаків.

Колонка 13 – обсяг іноземної валюти, проданої банком за власними операціями на міжбанківському валютному ринку України (крім операцій, здійснених у межах одного банку), – до 16 знаків.

Колонка 14 – обсяг іноземної валюти, викупленої за іншу іноземну валюту (конверсійні операції) на міжбанківському валютному ринку України та міжнародному валютному ринку, – до 16 знаків.

Колонка 15 – обсяг іноземної валюти, проданої за іншу іноземну валюту (конверсійні операції) на міжбанківському валютному ринку України та міжнародному валютному ринку, – до 16 знаків.