МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА АВІАЦІЙНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Н А К А З
20.01.2009 N 25

Про посилення інспекторського нагляду за виконанням польотів цивільними повітряними суднами України на території іноземних держав та вдосконалення програми SAFA/SANA в Україні

Відповідно до Положення про Державіаадміністрацію, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 02.11.2006 (1526-2006-п) , та з метою виконання рекомендацій Комітету з безпеки польотів Єврокомісії щодо посилення інспекторського нагляду за виконанням польотів цивільними повітряними суднами на території України і усунення зауважень, що були виявлені під час перевірок повітряних суден українських авіакомпаній за програмою SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) в країнах ЄКЦА, НАКАЗУЮ:
1. Керівникам експлуатантів, які виконують міжнародні польоти, та керівнику Державного підприємства обслуговування повітряного руху України у десятиденний термін з дати видання цього наказу:
1.1. Призначити відповідальних осіб авіакомпаній за координацію питань, пов'язаних з реалізацією Програми SAFA/SANA в Україні.
1.2. Надати список відповідальних осіб авіакомпаній, їх контактні телефони та e-mail адреси до управління інспекцій.
1.3. Зобов'язати відповідальних осіб у випадках проведення інспекцій на пероні за програмою SAFA на ПС українських авіакомпаній незалежно від результатів інспекцій протягом 3-х діб доповідати до сектору інспекторів SAFA/SANA управління інспекцій з наданням копій чек-листів SAFA-перевірки та узгоджений перелік коригуючих дій за результатами перевірки.
2. Начальнику управління інспекцій (Блаженков Ю.М.) забезпечити проведення інспектування повітряних суден експлуатантів, що мали зауваження за II та III категоріями Програми SAFA за результатами інспектування подавати пропозиції щодо подальшого виконання міжнародних польотів експлуатантами на даних ПС.
3. Завідувачу сектору SAFA, Координатору Програми SAFA/SANA в Україні (SAFA National Coordinator) (Печенюк О.В.) щотижнево доповідати начальнику управління інспекцій за результатами перевірок цивільних повітряних суден іноземних авіакомпаній на території України та українських авіакомпаній за програмою SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) в країнах ЄКЦА.
4. До 27 лютого 2009 року керівнику SAFA/SANA Group в Україні (Бобров Ю.Г.) на базі Державіаадміністрації організувати та провести семінари з відповідальними особами експлуатантів на тему "Основні положення та вимоги Програми SAFA в країнах ЄКЦА. Вимоги міжнародних стандартів Додатків 1, 6, 8 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію" (995_038) .
5. Начальнику управління справами (Гавазюк В.В.) для проведення семінарів забезпечити необхідні аудиторію та оргтехніку за заявкою керівника SAFA/SANA Group в Україні.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника голови.
Заступник Міністра
транспорту
та зв'язку - голова
Державіаадмістрації
О.М.Давидов