КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 10 червня 2009 р. N 580
Київ

Про капіталізацію відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк"

Відповідно до статті 2 Закону України "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (639-17) , Порядку участі держави у капіталізації банків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2008 р. N 960 (960-2008-п) , та на підставі пропозиції Національного банку щодо участі держави у капіталізації відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк" і висновку Експертно-аналітичної ради з питань участі держави у капіталізації банків Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити, що держава бере участь у капіталізації відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк" шляхом придбання акцій додаткової емісії зазначеного банку в сумі 2808515000 гривень в обмін на облігації внутрішньої державної позики.
Взяти до відома, що після придбання державою в особі Міністерства фінансів акцій додаткової емісії відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк" та оформлення корпоративних прав на придбані акції частка держави у статутному капіталі зазначеного банку становитиме 99,972128268 відсотка.
2. Міністерству фінансів для забезпечення виконання пункту 1 цієї постанови здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики на суму 2808515000 гривень із строком погашення у 2017-2019 роках рівними частинами та відсотковою ставкою доходу на рівні 9,5 відсотка річних.
3. Установити, що придбання акцій додаткової емісії відповідно до пункту 1 цієї постанови здійснюється Міністерством фінансів за умови:
зменшення статутного капіталу відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк" до 781000 гривень;
погодження Експертно-аналітичною радою з питань участі держави у капіталізації банків умов реструктуризації заборгованості відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк", яка повинна бути оформлена відповідними документами про наміри кредиторів реструктуризувати таку заборгованість;
узгодження Міністерством фінансів та Національним банком у межах монетарних показників плану підтримання ліквідності відкритого акціонерного товариства "Родовід Банк".
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 34