НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
22.04.2009 N 764

Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ (НР N 0616-м від 14.01.99)

Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ (вид мовлення - ефірне радіомовлення, 107,0 МГц у м. Києві, позивні "Європа"), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, на підставі висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі від 22.12.2008 N 331Е, керуючись частиною першою статті 70, статтею 72, частинами першою та другою статті 73, частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) , статтями 13 і 21, частиною другою статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) , Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Визнати порушення ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ, частин 1 та 2 статті 62 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) (при створенні, підготовці та розповсюдженні телерадіопрограм та передач телерадіоорганізації і провайдери програмної послуги зобов'язані дотримуватися вимог законодавства України про захист суспільної моралі; телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва, крім як протягом ефірного часу в добовому відрізку з 23:00 до 6:00 на каналах з обмеженим доступом) та статей 1 та 2 Закону України "Про захист суспільної моралі" (1296-15) (забороняється виробництво та розповсюдження продукції, яка пропагує національну ворожнечу, принижує або ображає націю чи особистість).
2. ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ, оголосити попередження.
3. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) зобов'язати керівництво ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до чинного законодавства. Через два тижні після цього надати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в м. Києві та Київській обл.
4. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент контрольно-аналітичної роботи, ліцензійно-реєстраційний департамент та юридичне управління.
Перший заступник голови
Національної ради
Відповідальний секретар
А.Мирошніченко
В.Лясовський