КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 8 липня 2009 р. N 699
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році Адміністрацією Державної прикордонної служби коштів Стабілізаційного фонду на створення, закупівлю і модернізацію озброєння, військової та спеціальної техніки за державним оборонним замовленням у національних виробників для забезпечення оборони держави

Відповідно до частини другої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання у 2009 році Адміністрацією Державної прикордонної служби коштів Стабілізаційного фонду на створення, закупівлю і модернізацію озброєння, військової та спеціальної техніки за державним оборонним замовленням у національних виробників для забезпечення оборони держави, що додається.
2. Міністерству економіки разом з Адміністрацією Державної прикордонної служби подати проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2009 р. N 200-2".
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 липня 2009 р. N 699

ПОРЯДОК

використання у 2009 році Адміністрацією Державної прикордонної служби коштів Стабілізаційного фонду на створення, закупівлю і модернізацію озброєння, військової і спеціальної техніки за державним оборонним замовленням у національних виробників для забезпечення оборони держави

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році Адміністрацією Держприкордонслужби коштів Стабілізаційного фонду, передбачених у пункті 9 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) на створення, закупівлю і модернізацію озброєння, військової та спеціальної техніки за державним оборонним замовленням у національних виробників для забезпечення оборони держави (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Адміністрація Держприкордонслужби.
3. Бюджетні кошти виділяються Адміністрації Держприкордонслужби на безповоротній основі в сумі 38900 тис. гривень для придбання озброєння, розвитку сил морської охорони та прикордонної авіації, закупівлі і модернізації технічних засобів охорони державного кордону.
4. Адміністрація Держприкордонслужби подає Мінфіну пропозиції щодо розподілу коштів Стабілізаційного фонду за кодами економічної класифікації видатків державного бюджету.
Мінфін з урахуванням таких пропозицій визначає бюджетну програму, закріплює за нею код програмної та функціональної класифікації видатків і кредитування державного бюджету за напрямом використання бюджетних коштів та вносить у встановленому порядку зміни до розпису бюджету.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг здійснюється за рахунок бюджетних коштів у встановленому законодавством порядку.
6. Адміністрація Держприкордонслужби укладає державні контракти виключно із суб'єктами господарювання, що є національними виробниками товарів і робіт (надавачами послуг), з включенням до них вимог щодо проведення розрахунків у межах фактичних надходжень до Стабілізаційного фонду.
7. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
8. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим використанням здійснюються у встановленому законодавством порядку.