КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 17 липня 2009 р. N 743
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу

Відповідно до частини другої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 липня 2009 р. N 743

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду ( 835-17 ), передбачених для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених пунктом 2 частини першої статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінтрансзв'язку.
3. Бюджетні кошти виділяються на підставі окремого рішення Кабінету Міністрів України та спрямовуються державному авіаційному підприємству "Україна" (далі - підприємство) для внесення платежів відповідно до укладеного з ВАТ "Укрексімбанк" (далі - лізингодавець) у 2007 році договору фінансового лізингу літака А319CJ.
4. Після прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про виділення бюджетних коштів:
Мінтрансзв'язку повідомляє у тижневий строк Мінфін про код економічної класифікації видатків державного бюджету, коди класифікації кредитування бюджету та відповідні обсяги коштів згідно із зазначеним рішенням;
Мінфін визначає бюджетну програму, закріплює за нею код програмної та функціональної класифікації видатків і кредитування бюджету відповідно до напряму використання бюджетних коштів і вносить у встановленому порядку зміни до розпису державного бюджету.
5. Мінтрансзв'язку після отримання довідки про внесення змін до розпису державного бюджету розробляє і затверджує в установленому порядку паспорт бюджетної програми та інші документи, необхідні для забезпечення виконання програми і передбачені Порядком складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 р. N 228 (228-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 9, ст. 414).
6. Бюджетні кошти для придбання повітряних суден на умовах фінансового лізингу виділяються на безповоротній основі.
7. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
Головний розпорядник бюджетних коштів бере на себе зобов'язання за бюджетними коштами виключно в межах їх фактичних надходжень на зазначені цілі.
8. Підприємство подає Мінтрансзв'язку:
нотаріально засвідчену копію договору фінансового лізингу, укладеного з лізингодавцем, довідку про надання послуг з фінансового лізингу, видану лізингодавцем, лист лізингодавця про розмір чергового платежу за договором фінансового лізингу;
копії платіжних доручень про внесення лізингового платежу, довідки про надходження такого платежу, видані лізингодавцем.
9. Підприємство вносить лізингові платежі у валюті, зазначеній у договорі, на підставі дозвільного документа про здійснення платежів в іноземній валюті на території України, виданого Національним банком у встановленому порядку.
Якщо після конвертування бюджетних коштів, виділених для внесення лізингового платежу, у зв'язку із зміною курсу іноземної валюти їх не вистачає, підприємство укладає з лізингодавцем додатковий договір про перенесення несплаченої частини коштів на наступний рік та перерахунок суми лізингових платежів.
10. Зміни, що вносяться до договору фінансового лізингу, погоджуються з Мінфіном.
11. Відкриття рахунків, складення та подання фінансової звітності, а також контроль за цільовим витрачанням бюджетних коштів здійснюються в установленому законодавством порядку.