ДЕРЖАВНА СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ УКРАЇНИ
Н А К А З
30.06.2009 N 319

Про порядок розгляду питань, пов'язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників та керівних працівників галузі, винесення доган та резерв кадрів

Відповідно до чинного законодавства, Закону України "Про управління об'єктами державної власності" (185-16) , Указу Президента України від 8 листопада 2001 р. N 1056 (1056/2001) "Про заходи щодо підвищення ефективності управління дорожнім господарством України", постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 р. N 221 (221-2002-п) "Про утворення відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", постанови Кабінету Міністрів України від 03.09.2008 N 777 (777-2008-п) "Про проведення конкурсного відбору керівників державних суб'єктів господарювання" та Регламенту роботи апарату Державної служби автомобільних доріг України (v0559466-07) НАКАЗУЮ:
1. Встановити, що:
1.1. По підприємствах дорожнього господарства загальнодержавної форми власності, які належать до сфери управління Державної служби автомобільних доріг України:
1.1.1. Призначення перших керівників підприємств здійснюється шляхом проведення конкурсного відбору згідно з затвердженим Укравтодором Порядком за узгодженням з органами місцевої влади. Затвердження результатів конкурсного відбору та звільнення з посади керівника (також за узгодженням з органами місцевої влади) здійснюється наказом Укравтодору.
1.1.2. Призначення та звільнення головних інженерів (або перших заступників), заступників керівника, головного бухгалтера здійснюється наказом керівника державного підприємства за письмовим погодженням з Укравтодором, або наказом Укравтодору, якщо це передбачено установчими документами підприємства.
1.2. По Службах автомобільних доріг в областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі:
1.2.1. Призначення начальника Служби здійснюється шляхом проведення конкурсного відбору згідно з затвердженим Укравтодором Порядком за узгодженням з органами місцевої влади. Затвердження результатів конкурсного відбору та звільнення з посади керівника (також за узгодженням з органами місцевої влади) здійснюється наказом Укравтодору.
1.2.2. Призначення та звільнення перших заступників, головних інженерів, заступників начальника Служби здійснюється наказом Укравтодору.
1.2.3. Призначення та звільнення головного бухгалтера здійснюється наказом начальника Служби за письмовим погодженням з Укравтодором.
1.3. По відкритому акціонерному товариству ДАК "Автомобільні дороги України" (далі - Компанія):
1.3.1. Призначення на умовах контракту та звільнення голови правління Компанії здійснюється наказом Укравтодору.
1.3.2. Призначення та звільнення заступників голови правління, головного інженера та головного бухгалтера Компанії, призначення та звільнення керівників відділів апарату управління Компанії здійснюється головою правління Компанії за письмовим погодженням з Укравтодором.
1.3.3. Призначення та звільнення керівників дочірніх підприємств здійснюється наказом голови правління Компанії після письмового погодження Укравтодором кандидатур претендентів на посади керівників дочірніх підприємств з органами влади на місцях з урахуванням пропозицій Служб автомобільних доріг в Автономній Республіці Крим, областях та м. Севастополі.
1.3.4. Призначення та звільнення головного інженера, першого заступника та заступників керівника дочірнього підприємства, головного бухгалтера здійснюється наказом голови правління Компанії за письмовим погодженням з Укравтодором.
1.3.5. Призначення та звільнення керівників філій дочірніх підприємств здійснюється наказом директора дочірнього підприємства за письмовим узгодженням із начальником відповідної Служби автомобільних доріг в Автономній Республіці Крим, областях та м. Севастополі.
2. Керівникам відкритого акціонерного товариства ДАК "Автомобільні дороги України", державних підприємств, установ та організацій:
2.1. Керуючись вимогами Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств та організацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 1999 р. N 1912 (1912-99-п) , керівникам державних підприємств, установ, організацій та дочірніх підприємств Компанії за погодженням з органами місцевої влади формувати резерв на посади керівників державних підприємств та організацій, дочірніх підприємств з числа керівних працівників і спеціалістів дорожньої галузі, а також перспективних фахівців інших підприємств, установ, організацій.
2.2. Списки осіб, зарахованих до кадрового резерву на посади керівників державних підприємств, установ та організацій, керівного складу Компанії та її дочірніх підприємств, біографічні довідки на них подавати Укравтодору щорічно до 1 жовтня поточного року.
3. Притягнення до дисциплінарної відповідальності здійснюється органом, який видав наказ про прийняття працівника на роботу.
Притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників, що були призначені за погодженням з Укравтодором, здійснюється за погодженням з Укравтодором.
4. Відділу управління персоналом та соціальних питань (Ломінога Л.А.):
4.1. Забезпечити належний рівень підготовки документів, необхідних для призначення претендентів на посади керівників та керівних працівників галузі.
4.2. Щороку виносити на розгляд колегії Укравтодору підготовлений кадровий резерв на посади:
- керівників державних підприємств, установ та організацій, голови та членів правління відкритого акціонерного товариства "ДАК "Автомобільні дороги України" та керівників дочірніх підприємств Компанії;
- державних службовців I-V категорії посад центрального апарату Державної служби автомобільних доріг України з урахуванням норм Положення про формування кадрового резерву для державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2001 р. N 199 (199-2001-п) .
4.3. Доповісти на засіданні колегії Укравтодору про стан проведеної роботи у другій половині поточного року.
5. Визнати такими, що втратили чинність:
наказ від 12 серпня 2003 року N 385 "Про порядок розгляду питань, пов'язаних з призначенням на посади та звільненням з посад керівників та керівних працівників галузі, та резерв кадрів";
наказ від 29 вересня 2004 року N 705 "Про внесення змін до наказу Укравтодору від 12.08.2003 N 385".
наказ від 18 травня 2007 року N 221 "Про внесення змін до наказу Укравтодору від 12.08.2003 N 385".
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Укравтодору Бойка С.В.
Голова
В.Гуржос