КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 31 січня 2009 р. N 54
Київ

Деякі питання забезпечення функціонування державних підприємств "Міжнародний дитячий центр "Артек" і "Український дитячий центр "Молода гвардія"

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 821 (821-2009-п) від 05.08.2009 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Передати державне підприємство "Міжнародний дитячий центр "Артек" (смт Гурзуф, Автономна Республіка Крим) до сфери управління Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.
2. Виділити Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту 35 млн. гривень для здійснення невідкладних заходів щодо відновлення будівель, споруд та інженерно-технічних мереж державного підприємства "Міжнародний дитячий центр "Артек", придбання для цього підприємства устатковання, обладнання та автотранспортних засобів, у тому числі 4,1 млн. гривень для забезпечення підрозділами Міністерства внутрішніх справ охорони території та об'єктів державних підприємств "Міжнародний дитячий центр "Артек" і "Український дитячий центр "Молода гвардія" та 0,9 млн. гривень для придбання державним підприємством "Міжнародний дитячий центр "Артек" автомобілів швидкої медичної допомоги вітчизняного виробництва.
( Абзац перший пункту 2 в редакції Постанови КМ N 821 (821-2009-п) від 05.08.2009 )
Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету (835-17) .
Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту:
затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством економіки, Міністерством фінансів та Міністерством регіональної політики та будівництва перелік витрат, пов'язаних із здійсненням зазначених невідкладних заходів;
подати до кінця 2009 року Міністерству економіки, Міністерству фінансів та Державному казначейству звіт про використання виділених коштів.
3. Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту і Міністерству фінансів починаючи з 2010 року передбачати у державному бюджеті кошти для забезпечення охорони території та об'єктів державних підприємств "Міжнародний дитячий центр "Артек" і "Український дитячий центр "Молода гвардія".
4. Міністерству юстиції вжити передбачених законом заходів до виконання рішення суду щодо видачі державному підприємству "Міжнародний дитячий центр "Артек" державного акта на право постійного користування земельною ділянкою.
5. Раді міністрів Автономної Республіки Крим в установленому порядку вжити заходів до відселення мешканців житлових будинків, розташованих на території державного підприємства "Міжнародний дитячий центр "Артек", та надання їм житлової площі із застосуванням коефіцієнта 1,5.
6. Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту вжити заходів до припинення в установленому порядку договору оренди земельної ділянки (2,1 гектара), що належить державному підприємству "Український дитячий центр "Молода гвардія", укладеного між Одеською міською радою та відкритим акціонерним товариством "Київська обласна база матеріально-технічного і сервісного забезпечення "Облагротехсервіс".
7. Міністерству палива та енергетики, Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", Раді міністрів Автономної Республіки Крим та державному підприємству "Енергоринок" в установленому порядку вжити заходів до списання заборгованості державного підприємства "Міжнародний дитячий центр "Артек" за спожиті природний газ, електроенергію і воду, яка склалася на 31 січня 2009 року.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28