УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Департамент організації митного контролю
Л И С Т
07.10.2004 N 25/9-17/12148-ЕП
Начальникам
регіональних митниць
Начальникам митниць
( Лист відкликано на підставі Листа Державної митної служби N 11/1-10.10/6794-ЕП (v6794342-09) від 15.07.2009 )

Щодо оформлення шостого аркуша ВМД

У зв'язку із зверненнями підприємств щодо оформлення шостого аркушу вантажної митної декларації (далі - ВМД) повідомляємо.
Відповідно до пункту 16 Положення про вантажну митну декларацію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.97 N 574 (574-97-п) (зі змінами й доповненнями), у разі декларування товару митним брокером, під час митного оформлення експорту товару на прохання декларанта передбачається оформлення шостого аркуша ВМД, при цьому він повинен бути копією п'ятого аркуша. При використанні шостого аркуша ВМД на зворотному боці першого і п'ятого аркушів декларантом робиться запис "оформлено шостий аркуш ВМД", який засвідчується печаткою декларанта.
Інформуємо, що шостий примірник має виготовлятися на папері білого кольору формату А4 шляхом копіювання п'ятого аркушу, заповненого декларантом в установленому порядку з вчиненим записом "оформлено шостий аркуш ВМД" та подається разом з іншими аркушами ВМД до митного оформлення. Проставляння відтисків печаток та штампів декларантом й митними органами на шостому аркуші ВМД, а також внесення до нього відміток та записів при проведенні митного оформлення здійснюється у тому ж порядку, що встановлений для 1-5 аркушів ВМД.
Заст. директора Департаменту
організації митного контролю
А.І.Сербайло
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua