КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 23 липня 2009 р. N 842
Київ

Про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося в Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Чернігівській областях 7-10 червня 2009 року

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів резервного фонду державного бюджету (835-17) , виділених для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося в Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Чернігівській областях 7-10 червня 2009 року (додається).
2. Виділити Міністерству праці та соціальної політики на безповоротній основі 10900 тис. гривень для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося в Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Чернігівській областях 7-10 червня 2009 р., у тому числі для часткового відшкодування збитків сільськогосподарським підприємствам, науково-дослідним установам, фермерським господарствам, що розташовані у таких областях:
Закарпатська - 2300 тис. гривень;
Івано-Франківська - 1900 тис. гривень;
Рівненська - 5700 тис. гривень;
Чернігівська - 1000 тис. гривень.
Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету (835-17) .
3. Міністерству фінансів і Державному казначейству забезпечити перерахування Міністерству праці та соціальної політики у тижневий строк виділених згідно з пунктом 2 цієї постанови коштів.
4. Міністерству праці та соціальної політики подати до 1 листопада 2009 р. Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Міністерству аграрної політики і Державному казначейству звіт про використання виділених згідно з пунктом 2 цієї постанови коштів.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 липня 2009 р. N 842

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів резервного фонду державного бюджету ( 835-17 ), виділених для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося в Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Чернігівській областях 7-10 червня 2009 року

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів резервного фонду державного бюджету (835-17) , виділених Мінпраці для проведення невідкладних заходів з ліквідації стихійного лиха, що сталося в Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Чернігівській областях 7-10 червня 2009 р., у тому числі для часткового відшкодування збитків сільськогосподарським підприємствам, науково-дослідним установам, фермерським господарствам (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінпраці, розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня - управління агропромислового розвитку райдержадміністрацій, одержувачами - сільськогосподарські підприємства, науково-дослідні установи, фермерські господарства (далі - сільськогосподарські підприємства).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на:
закупівлю мінеральних добрив, засобів захисту рослин, насіння, запасних частин для сільськогосподарської техніки, регуляторів росту рослин, пально-мастильних матеріалів та кормів;
часткове відшкодування втрат продукції рослинництва, визначених відповідно до Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 р. N 175 (175-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 8, ст. 356; 2003 р., N 23, ст. 1070), але не більше ніж 1500 гривень на 1 гектар пошкодженої площі.
4. Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська та Чернігівська облдержадміністрації затверджують у тижневий строк після набрання чинності рішенням про виділення бюджетних коштів за погодженням з Мінекономіки, Мінфіном, Мінагрополітики та ГоловКРУ розподіл зазначених коштів у розрізі сільськогосподарських підприємств та напрямів використання.
5. Для формування реєстру сільськогосподарських підприємств, які мають право на отримання бюджетних коштів (далі - реєстр), управління агропромислового розвитку райдержадміністрації утворює комісію, до складу якої входять начальник управління (голова комісії), по одному представнику фінансового органу, органів державної контрольно-ревізійної служби і державної статистики, управління земельних ресурсів, державної насіннєвої інспекції та державної інспекції захисту рослин, голова асоціації фермерів, представник ради сільськогосподарських підприємств.
6. Сільськогосподарське підприємство подає до комісії заявку на отримання бюджетних коштів, до якої додає:
завірену сільськогосподарським підприємством копію заповненої форми державного статистичного спостереження N 4-сг (vl173202-08) "Посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 2009 року";
відомості про втрати сільськогосподарської продукції за підписами керівника та головного бухгалтера сільськогосподарського підприємства, скріпленими печаткою.
7. Комісія:
розглядає подані сільськогосподарськими підприємствами згідно з пунктом 6 цього Порядку документи і перевіряє достовірність наведених у них даних;
обстежує з виїздом на місце посіви сільськогосподарських культур, визначає площі пошкоджених посівів і за результатами обстеження складає акт у двох примірниках з визначенням суми збитків. Акт підписується членами комісії, керівником та головним бухгалтером сільськогосподарського підприємства, скріплюється печаткою і затверджується головою комісії. Один примірник акта залишається в управлінні агропромислового розвитку райдержадміністрації, інший - у сільськогосподарському підприємстві;
формує на підставі результатів перевірки зазначених документів та актів обстеження реєстр і надсилає його відповідній облдержадміністрації для затвердження.
8. Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації:
надсилає відповідному органу Державного казначейства затверджений реєстр разом з платіжним дорученням;
подає щомісяця до 5 числа наступного періоду Мінпраці звіт про використання бюджетних коштів.
9. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться в порядку, встановленому Державним казначейством.
10. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.