КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 29 липня 2009 р. N 957
Київ

Питання впорядкування діяльності парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Лівадійський", "Масандрівський", "Місхорський"

З метою належної організації діяльності та створення умов для ефективного розвитку парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Лівадійський", "Масандрівський", "Місхорський" Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Дозволити Міністерству охорони навколишнього природного середовища погоджувати проекти договорів про встановлення сервітуту, укладених органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування із суб'єктами господарювання, в межах визначених лімітів.
2. Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Державному комітетові із земельних ресурсів, Раді міністрів Автономної Республіки Крим забезпечити до 1 листопада 2009 р. видачу державних актів на право постійного користування земельними ділянками Державній адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення та встановити межі у натурі (на місцевості) цих парків-пам'яток відповідно до рішень про їх створення.
3. Міністерству охорони навколишнього природного середовища:
1) здійснити до 1 вересня 2009 р. передачу майна, що перебуває на балансі Адміністрації парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Лівадійський", "Масандрівський", "Місхорський", на баланс Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парківпам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення та завершити виконання наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища від 4 червня 2009 р. N 269 "Про деякі питання управління парками-пам'ятками садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Лівадійський", "Місхорський", "Масандрівський";
2) забезпечити безоплатний вхід громадян на територію парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Лівадійський", "Масандрівський", "Місхорський" та участь громадськості у прийнятті рішень стосовно проектів утримання та реконструкції цих парків-пам'яток з висвітленням результатів у засобах масової інформації;
3) разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади розробити і подати до 1 грудня 2009 р. Кабінетові Міністрів України законопроект з питань поліпшення стану охорони територій та об'єктів природно-заповідного фонду, управління установами природно-заповідного фонду, забезпечення встановлення і збереження їх меж відповідно до правовстановлюючих документів.
4. Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Державному комітетові із земельних ресурсів, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям передбачити у проектах Державного бюджету України та місцевих бюджетів на 2010 рік кошти на завершення робіт із встановлення меж у натурі (на місцевості) територій та об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення та видачу установам природно-заповідного фонду загальнодержавного значення державних актів на право постійного користування земельними ділянками.
5. Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Державному комітетові із земельних ресурсів, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити недопущення відчуження земель природно-заповідного фонду або їх використання не за цільовим призначенням.
6. Головному контрольно-ревізійному управлінню разом з Міністерством охорони навколишнього природного середовища та Міністерством юстиції провести до 1 грудня 2009 р. комплексну перевірку діяльності Державної адміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення та Адміністрації парківпам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Лівадійський", "Масандрівський", "Місхорський" і вирішити питання стосовно доцільності їх об'єднання та зміцнення керівництва парків-пам'яток.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 33